در آستانه سیزدهم آبان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، سازمان زیباسازی شهر تهران از آغاز کمپین فرهنگی _ تبلیغاتی «مقابل ایرانیان زانو بزنید» خبر داد.

مهدی مذهبی

به گزارش همشهری آنلاین، مدیرعامل سازمان زیباسازی، درباره جزئیات طرح مقابل ایرانیان زانو بزنید، گفت: این کمپین برگرفته از رویدادی مستند در تاریخ ایران است؛ زمانی که امپراتور روم، والرین، برای فتح ایران به این سرزمین لشکر کشید اما در نهایت در مقابل اقتدار مردم ایران به زانو درآمد.

مهدی مذهبی افزود: مجسمه‌ای که به‌زودی در میدان انقلاب نصب می‌شود، بازتابی از همین واقعه تاریخی است و با هدف یادآوری شکوه تمدن ایرانی و روح مقاومت در برابر تجاوز بیگانگان طراحی شده است.

مذهبی با اشاره به نوآوری‌های تبلیغاتی در این طرح افزود: برای نخستین بار در سطح کشور و حتی در عرصه جهانی، تبلیغ این کمپین با استفاده از یک سازه متحرک دیجیتال انجام می‌شود.

به گفته وی تریلی ۱۸ چرخ با سه وجه تمام‌ ال‌سی‌دی، به‌صورت مستمر در سطح شهر تردد دارد و پیام کمپین را در مناطق مختلف تهران به نمایش می‌گذارد.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران ادامه داد: این ابتکار در نوع خود بی‌سابقه است و خوشبختانه با استقبال گسترده شهروندان در فضای حقیقی و مجازی روبه‌رو شده است.

مذهبی با تاکید بر اینکه که نوآوری در تبلیغات فرهنگی شهری یکی از رویکردهای راهبردی سازمان زیباسازی است، افزود: سازمان زیباسازی همواره تلاش دارد با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و زبان خلاق هنر، پیام‌های فرهنگی و ملی را در قالبی معاصر و جذاب به مخاطبان منتقل کند و تمرکز ما بر نقاط اشتراک فرهنگی میان مردم ایران است؛ از اسطوره‌ها و حماسه‌های باستانی چون آرش و رستم گرفته تا نمادهایی همچون پرچم ملی و ادبیات فارسی که سرمایه مشترک همه ایرانیان است.

مدیرعامل سازمان زیباسازی با اشاره به استمرار این رویکرد در پروژه‌های اخیر سازمان گفت: رونمایی از مجسمه آرش در میدان ونک و اکنون ساخت مجسمه والرین در میدان انقلاب، در امتداد همین نگاه فرهنگی است. ما در این طرح‌ها به‌دنبال برجسته‌سازی ریشه‌های وحدت و مقاومت در تاریخ ایران هستیم.

به گفته مذهبی در طراحی مجموعه جدید میدان انقلاب، زیر پای مجسمه والرین ۱۲ پرده روایی تعبیه شده است که هر یک به یکی از مقاطع مقاومت ملت ایران در برابر بیگانگان می‌پردازد.

وی در تشریح ویژگی‌های فنی اثر اظهار کرد: تندیس «والرین» با ارتفاعی حدود ۷ متر و پهنایی نزدیک به ۶ متر طراحی و اجرا شده است. این اثر قرار است بر فراز گنبد فیروزه‌ای میدان انقلاب جانمایی شود تا با تلفیق هنر حجمی معاصر و هویت بصری این میدان تاریخی، چهره‌ای نو و شاخص به یکی از نمادهای اصلی پایتخت ببخشد.

مذهبی ادامه داد: این ۱۲ پرده از روایت‌های اسطوره‌ای رستم و آرش آغاز می‌شود و تا مجاهدت‌های تاریخی چون سورنا، آریوبرزن، ژنرال بایندار، رئیس‌علی دلواری، میرزا کوچک‌خان جنگلی و میرمهنا ادامه می‌یابد و در نهایت به دوره انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مقابله با تروریسم و جنگ ۱۲ روزه اخیر می‌رسد.

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با بیان اینکه در همه این صحنه‌ها، یک مضمون مشترک وجود دارد، افزود: هرگاه بیگانه به قصد تسلط بر ایران آمده، در برابر اراده و ایمان مردم این سرزمین به زانو درآمده است.

مذهبی خاطرنشان کرد: کمپین «مقابل ایرانیان زانو بزنید» بیانیه‌ای فرهنگی است که با زبان هنر و فناوری، پیام عزت و اقتدار ملت ایران را در فضای شهری بازتاب می‌دهد. امیدواریم این رویداد مقدمه‌ای برای گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری با رویکرد ملی در تهران باشد.

کد خبر 988768
منبع: خبرگزاری شهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 50
  • شاپور IR ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۴
    16 10
    شاپور.نه والرین.
    • امیرعلی IR ۱۳:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۴
      27 1
      داره میگه پادشاه روم اسمش والرین است.درست میگه اونوقت تو میگی شاپور .نه والرین اسم پادشاه ایران شاپور بوده
  • وحید شاه‍‌وَرـد IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۴
    39 1
    خوب است بدانیم که آن نبرد تنها با والرین امپراتور روم نبود... آن روزگار هم غربی‌ها ائتلاف و اتحادی داشتند که سه امپراتور رومی از اروپا و شاخ آفریقا و اعراب به سوی ما حمله‌ور شده بودند. والرین گوردیان و فیلیپ عرب اگر شاه جوان، شاهپور پاپکان ساسانی را می‌خواهید مستقر کنید باید به یاد داشته باشید که در کنار زانو زدن والریان، گوردیان جنازه زیر پای اسپ ایران‌زمین هم هست و فیلیپ عربی که تسلیم قدرت شاهپور و ثناگوی ایرانیان است!
    • نیک IR ۱۰:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۹
      3 9
      مگه مجبوری از چیزی اطلاع نداری نظر بدی ۲ هزار سال پیش غرب کجا بود دکتر غرب ۴۰۰ سال شکل گرفته هزار سال نیست کشف شده
  • ایرانی IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۵
    11 3
    جدی می فرمایید..
  • امیر US ۱۶:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۵
    20 2
    والرین جلوی شاپور ساسانی زانو زدن چرا مجسمه تنهای او را می گذارید بیشتر شبیه بزرگداشت والرین تا تحقیرش
  • عبدله IR ۱۷:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۵
    24 0
    مگه استوره های خودمون تمام شد کورش داریوش فردوسی رستم فرهاد و.......
    • IR ۱۰:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
      2 4
      ازاین به بعد اسم میدان انقلاب میشه «میدان والرین»
  • IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۵
    16 0
    من نمیدونم چه سیقه ای هست که خودمون باداشتن اینهمه استوره میریم ازجای دیگه نام ونشان قرض میکنیم ومیاریم توکشورمون یاخیابان بنامشون میکنیم بامجسمه شون رانصب
  • IR ۱۷:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۵
    9 3
    درود به شرفتان که تمدن و تاریخ کهن واقتدارملت ایران ارزنده می کنید
  • سالار CA ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۶
    19 3
    چرا مجمسه بابک خرمدین رو نمیسازید که برای دفاع از خاک ایران چطوری بدنش قطعه قطعه شد
    • شاپور1تا3 مهرداد1تا3 یزدگرد1تا6 IR ۱۴:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۸
      15 0
      چرا درود میفرستی. چرا مجسمه خود شاپور رو نمیزارین تا یک بیگانه. شماها فقط بلدین تاریخ و تمدن ایران را به فراموشی بسپارین و اسطوره های کشورهای اروپا و غرب و عرب رو تو ایران رواج میدین. ما اون مجسمه زانو زدن رو نمی خواهیم فقط از اسطوره هایی همچون خود شاپور، یا خشایارشاه، پدرش داریوش یا کوروش بزرگ، یا بابک، اریو برزن،بهرام چوبین، نادرشاه، کاوه، ارش و یعقوب لیث، پیروز نهاوند، و دیگر سرداران که در خاک وطن جان دادن و هرگز نزاشتن نام و تاریخ ایران با تمام قومیتها تجزیه یا به فراموشی سپرده شود. بنده از نزدیکان بهرام چوبین هستم.
  • یوسف IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۷
    9 2
    تحقیر ملت‌ها کار بدی هست الان چه جایگاهی در جهان دارد...
  • رضا IR ۲۰:۵۸ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۷
    21 0
    امپراطور روم در برابر شاپور اول ساسانی زانو زد ، حالا ساختن مجسمه والرین بدون شاپور یک جنبه مسخره پیدا میکنه ، خود اونا میگن رفتن امپراطور ما رو گذاشتن وسط شهرشون ، حالا اگه میخوایم که مثلا شاپور رو به عنوان یک شاه حذف کنیم ، بهتره اصلا همچنین کار خنده داری انجام نشه . فقط پوستر ش از تصویر واقعی که در کوه حک شده نصب بشه.
  • IR ۲۰:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۷
    11 0
    با توجه به نظام‌های استعماری و مردم خارجی دوستمون به ترتیب از ملکه هلند و پرتغال و انگلستان در زمان استعمارشون مجسمه بسازید شاید یه مروری بر آنچه بر ما گذشت داشته باشیم
  • حمید ریحانی IR ۰۰:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۸
    1 0
    بابا شما کی بودین
  • مرتضی IR ۲۰:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۸
    11 0
    بذارید اسطوره ها سرزمین خودمون را کوروش داریوش خشایار شاه کمبوجیه و پیروز و سورنا و بابک و آریو و یوتاب و آرش و رستم و فردوسی و حافظ و سعدی و بوعلی سینا و یعقوب لیث و نادر و .. بذارید دیگ کی واقعا با هر کدامشان میشه کلی کودکان و افراد جامعه رو ایران دوست و وطن پرست کرد جانم ایران
  • IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۸
    10 0
    تحقیر اصلا خوب نیست و مخالفم الان ی کشوری بیاد مجسمه سر کوروش تو ظرف پر از خون بسازه خوشمون میاد؟!
  • IR ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۸
    14 0
    نوش دارو بعد مرگ سهراب. اگر تاریخ ایران تا این حد‌مهمه سوژه های خیلی بهتری وجود دارد که به آن بسنده شود. افسوس که در هر پروژه در هر طرحی که در کشور در حال اجرا بهروری و ایجاد است فقط بعد سیاسی آن ملاک است. اگر ایران و ایرانی مهم بود به جای نصب مجسمه حمله امپراتور روم به ایران روز بزرگداشت کوورش کبیر جلوی ورود مردم با نمی گرفتند و باعث همبستگی میان دولت و مردم می شدند. ایران پیشرفته ام افسوس
  • مرتضی IR ۱۱:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۸/۰۹
    7 0
    این ایده ای زیباست ولی بنظر در عالم واقعیت چنین تصوری را به تصویر کشیدن کمی ممکن است ایجاد نفاق ودشمنی بادیگران را تجسم بخشیدن است وزیاد در این دوران درست نباشد.
  • IR ۱۶:۵۹ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۰
    6 2
    اینجا معلوم میشه که شما با هویت ایرانی مخالفید،چرا خود شاهپور ساسانی رو نمیزارید
  • IR ۱۱:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۱
    1 0
    حکمرانان ما هم بعضی از دوران‌ها شکست خورده اند اگر کشورهای دیگر هم این کار را بکنند ما چه احساسی به آن کشور پیدا میکنیم مثلا عربستان همین حرکت را با یزگرد سوم انجام دهد البته ما که اسنب بک راه نیانداخیم
  • ARB IR ۰۱:۱۵ - ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
    2 0
    مجسمه شاپور، نه مجسمه والرین. والرین، اون امپراطور روم هست که جلوی پای شاپورساسانی که سوار بر اسبه، زانو زده...چرا می گید مجسمه والرین؟!،،،،پس شاپور با اون عظمت چیکاره‌س؟!!!