دست‌های پینه‌بسته‌ای که روزی آجر را در مشت خود جای می‌دادند یا در گوشه‌ای از پارک بساط دستفروشی را پهن می‌کردند، این روزها در رقابت‌های جهانی کشتی و در برابر چشم طرفدارانشان، فن «کنده کشی» را به بهترین شکل بر روی حریف‌های چغر خود اجرا کردند و پرچم ایران را روی سکوی جهانی بالا بردند.

قهرمانان

همشهری آنلاین- لیلا شریف: جوانان دهه هشتادی که در رقابت‌های جهانی کشتی، خوش درخشیدند، همان مردان کوچکی بودند که در شهرها و روستاهای خودشان، برای رسیدن به آرزوی سکوی قهرمانی؛ کار برایشان عار نبود و با کمترین امکانات و در دل سخت‌ترین شرایط، راه خود را به مدال‌های جهانی باز کردند.

نیم نگاهی به زندگی شخصی و مسیری که قهرمانان ایران در رقابت‌های جهانی کشتی طی کردند،‌ نشان می‌دهد که برخلاف مد روز شهرهای بزرگ، پهلوانی و قهرمانی تنها در سالن‌های مجهز و زیر نورافکن‌ها معنا نمی‌شود، بلکه ریشه در همان جنگیدن‌های روزانه دارد که گاهی در قامت دستفروشی و کارگری عیان می‌شود.

از میان تمام قهرمان‌های ایران در رقابت‌ جهانی کشتی فرنگی، نام و زندگی چند کشتی گیر جوان اهل خوزستان بیش از دیگران با دل ایرانی‌ها گره خورد؛ قهرمانانی که هر کدام می‌توانند دریچه‌ای رو به امید برای دیگران باشند.

قهرمانی شبیه یک فیلم محبوب

علی احمدی وفا متولد ۱۳۸۰ از شهر ایذه، زندگیش با کشتی پیوند خورد و این روزها بر تشک کشتی و در نبردی تن به تن با رقبا، نامش ورد زبان ایرانی‌ها شد. این ورزشکار ۲۴ ساله مانند بسیاری از هم تیمی‌هایش از گفتن گذشته و مسیری که برای تأمین هزینه‌های خانواده‌اش طی کرده است، هراسی ندارد. احمدی وفا بارها و بارها در گفتگوهایش از روزهایی حرف زده است که در کنار پدرش به خرید و فروش ضایعات می‌پرداخت و به دلیل شباهت‌های شخصیت جاوید در سریال یاغی، خود را جای او تصور می‌کرد:«خیلی از اطرافیانم می‌گویند زندگی من و جاوید شبیه به هم است. او هم مثل من در شرایط سخت،‌ هدف‌های بزرگی توی سر داشت.»

سختی‌های زندگی علی احمدی در روزگاری چنان بالا گرفت که او برای رسیدن به تمرین باشگاه مجبور بود روی کمک همسایه‌شان حساب کند:«خونمون روستا بود و خیلی از روزا پول از همسایمون میگرفتم و میومدم باشگاه.الان همسایمون رو میبینم و بهش میگم که انشاءاله دستم باز بشه حتما برات یه تکیه طلا میخرم.»

زندگی در کیف کارگری خلاصه می‌شود

علیرضا مهمدی متولد ۱۳۸۱ هم در شهر ایذه عاشق کشتی شد، در میانه تشک کشتی وقتی حریفانش را خاک می‌کند، یاد روزهایی می‌افتد که همراه با هم سن و سال‌هایش مشغول کارگری بود. همان روزها باعث شده است تا زندگی برای مهمدی شکل دیگری داشته باشد و در روزهایی که سکوهای جهانی را تصاحب می‌کند، به چشمان طرفدارنش زل بزند و بگوید:«زندگی من توی سه تا کیف خلاصه شد، کیف مدرسه، کیف سربازی و کیف کارگری»

سخت کوشی و غیرت مردم ایذه در میدان رقابت‌های جهانی عیان شد و شاید به همین دلیل است که مهمدی، مردمش را اینگونه توصیف می‌کند: «مردم شهر ما خیلی با غیرت و سخت کوش هستن، یک کمی از نظر مالی اذیت هستن و شرکتی اونجا نیست،‌همین باعث شد که جوانهای ما بیشتر به عسلویه برن، یعنی بعد از کلاس دوازدهم یا خدمت میرن یا عسلویه برای کارگری.»

با مربیم بنایی می‌کردم

سعید اسماعیلی یکی از جوانان خوش غیرت دزفول است که با ۲۲ سال سن، پرچم ایران را بالا نگه داشته است. از دستفروشی تا بنایی همان مسیر سختی است که این کشتی‌گیر از آن عبور کرد تا امروز نامش در میان پهلوانان ایران خوش بدرخشد.

اسماعیلی ناگفته‌های زیادی از روزهای سخت زندگیش دارد، درست مانند دوران نوجوانی که با دستفروشی گره خورد:«من در دزفول کار زیاد کردم و داخل بازار بودم، من چون دستفروشی میکردم و صبح باید میفرفتم. یکسال هم که تیم جوانان بودم و به خاطر کرونا یکسال کشتی تعطیل شده بود، من با مربیم می‌رفتم، بنایی می‌کردم.»

دستفروش معروف پارک بی‌بی مریم

لیست قهرمانان فرنگی نشان می‌دهد که این ورزش در رگ و خون اهالی ایذه خوش نشسته است، پیام احمدی هم جز همین جوانان عاشق کشتی است که با ۱۹ سال سن خودش را به کاروان ایران در رقابت‌های جهانی کشتی رساند.

ویدئو دستفروشی پیام احمدی در حاشیه پارک بی‌بی مریم، این روزها در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود و دستمریزاد گفتن به این غیرت، تبدیل به نقطه مشترک ایرانی‌ها شده است. پسری که برای رسیدن به خواسته‌هایش مسیری سخت و ناهموار را طی کرده است و ابایی از نشان دادن آن ندارد.

کد خبر 980032
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 7
  • IR ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۰
    23 0
    خدا بهتون خیر بده و موفقیت هاتون رو بیشتر کنه. همچنان اخلاص در کار رو مدنظر قرار بدید و پول و شهرت گولتون نزنه
  • IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۱
    25 0
    یک عده پشت میز نشین مفت خور هم ببینن و حجالت بکشن
  • کاوه بختیاری IR ۱۲:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۱
    20 0
    ماشاالله 🌹👌🙏🌹
  • مهندس برق AT ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۱
    9 0
    تبریک به ملت بزرگ ایران برای قهرمانی جهان تیم های کشتی آزاد و فرنگی ایران 🇮🇷
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۱
    10 0
    خدا قوت. شماها عشق و امید و سربلندی این ملت واین کشور هستید. غیرت و مردانگی به کوچک وبزرگی نیست. ژن خوب قابل تغییر نیست. ما مردم این سرزمین خصوصا خطه سربلند ایذه با جان ودل شما عزیزان را دوست داریم. واز مسئولین مسول می‌خواهیم تمام امکانات مورد نیاز . مربی، سالن ، وقت مفید پول وهزینه دراختیار این عزیزان قرار دهند تا د. جام جهانی المپیاد بدرخشند همچون خورشید. 🌞
  • IR ۱۶:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۱
    14 0
    بگو بگو ما شاءالله. عزیزان ملت دلیران نیرومند مبارکتان باد
  • IR ۱۷:۰۷ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۱
    14 0
    فوتبالیستهاهم هفت تامیخورن وبعدسوارشاسی میشن میرن
  • ایرج NL ۱۷:۵۱ - ۱۴۰۴/۰۶/۳۱
    20 1
    وقتی پول هلدینگ خلیج فارس بیجا خرج یه تیم فوتبال میشه بایدهم این کشتی گیر ها علاوه بر تحمل آلودگی زیست محیطی پتروشیمی به دستفرشی هم روی بیارن برای تحصیل یه لقمه نون حلال
  • اسمعیل جعفری هوراند IR ۱۸:۳۴ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۱
    12 0
    کوخ نشینان زحمت کش ایران را سر بلند کردن بنازم به غیرت تان
    • دردمند UA ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۷
      0 0
      والبته پول بانک و ... اگه صحبتتون کلی بود قبول میکردیم ولی وقتی کنایه به باشگاه خاصی میزنید نمیشه پذیرفت
  • IR ۲۰:۱۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۱
    11 0
    شیر مادر و نان پدر حلالتون شیر بچه های ایرانی.
  • محمد IR ۰۱:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۲
    8 0
    اکثر انسانهای موفق کشورمون چه در ورزش وچه در علم وتحصیل اکثرا مربوط به شهرهای محروم وکم امکانات هستند این بیانگر این واقعیت هست که افرادی که باسختی بزرگ میشن تاب اوری بیشتری دارن وبا سختی ها بیشتر رشد میکنن برعکس کسانیکه از همه نوع امکانات ورفاه برخوردار هستن دراینده هیچ پخی نمیشن ازجمعیت ۱۶میلیونی تهران فقط یک نفر مدال اور داشت
  • جواد چالشگر IR ۱۳:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۲
    4 1
    غیرت و همیت ایرانی را به تمام معنا ترجمه کردند ، درد و برایشان بخوره به تن بدخواههایشان. شمه همتاییه قربونش.
  • علی IR ۰۱:۲۵ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۴
    1 0
    ماشالا به غیرت ایرانی، حلالتون باشه
  • علی احمدی IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۵
    1 0
    خداوند یار و‌نگهدارتون باشه،شما ها که نون حلال خوردید زحمت کشیدید دل مردم را شاد کردید خداوند دل شما را بیشتر از این شاد خواهد کرد آفرین به همت و غیرتتان ❤️💙❤️💙❤️💙❤️😘😘😘
  • مسعود IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۶
    0 0
    امیدوارم راه خادم ها را طی کنید
  • یونس IR ۱۴:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۷/۰۶
    0 0
    درود بر شما. ما برای یکبار هم که شده دوست داشتیم از فرشته وکامرانیه وزعفرانیه و...یه قهرمان داشته باشیم بدنیست وا... امکانات هم خوبه که خداروشکر.