هفته گذشته صحبت‌هایی از تغییر قیمت نان در استان تهران شد. برخی از اعضای اتحادیه نانوایان سنتی عنوان کردند، درخواست نانواها افزایش ۲۰۰ درصدی نرخ نان بود اما دولت با ۵۰ درصد آن موافقت کرد.

سامانه نظر نانوایی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، عضو اصلی کارگروه تنظیم بازار استانداری تهران اعلام کرد: نان سنگک سنتی با وزن ۶۰۰ گرم ۷ هزار و ۶۰۰ تومان و بربری با وزن ۵۵۰ گرم ۵ هزار و ۳۵۰ تومان تعیین شد.

حمیدرضا رستگار درباره قیمت نهایی نان در استان تهران گفت: تعیین نرخ نان‌های سنتی و دارای یارانه در ۳ تا ۴ سال اخیر به درستی انجام نشد و هزینه‌های جانبی نانوایان افزایش بسیاری داشت.

وی با بیان این که هزینه‌کرد روزانه و میزان درآمد این نانوایان با هم تناسب ندارد، افزود: اگر دولت به این امر توجه نکند منجر به تخلف در صنف نانوایان می‌شود. به عنوان مثال، نانوایان مبادرت به فروش نان کنجدی یا نان دارای سبزی می‌کنند که قیمت بالاتری دارد؛ اگر چه باز هم اجبار فروشی در قانون ممنوع است.

وی یادآور شد: بنابراین ضرورت دارد دولت مسئله را ریشه‌یابی کرده و به حل مشکل بپردازد.

رستگار با تاکید به تک نرخی شدن نان در کل کشور اظهار کرد: دولت باید همان گونه که به مصرف کننده در انتهای زنجیره یارانه می‌پردازد این رویه را برای تولیدکننده یا نانوایان نیز در نظر بگیرد تا پخت نان صرفه اقتصادی داشته باشد.

عضو اصلی کارگروه تنظیم بازار استانداری تهران درباره قیمت نهایی نان‌های سنتی در استان تهران اعلام کرد: نان سنگک سنتی با وزن ۶۰۰ گرم (خمیر نان) ۷ هزار و ۶۰۰ تومان، بربری با وزن ۵۵۰ گرم ۵ هزار و ۳۵۰ تومان، لواش با وزن ۱۳۰ گرم ۱۴۰۰ تومان، تافتون ماشینی با وزن ۲۰۰ گرم ۲۰۰۰ تومان، تافتون تنوری با وزن ۳۲۰ گرم ۲,۳۰۰ تومان و نان خراسانی تنوری با وزن ۲۷۰ گرم ۳ هزار و ۷۵۰ تومان مشخص شد.

نوع نان وزن چانه (خمیر نان) قیمت
سنگک سنتی ۶۰۰ گرم ۷ هزار و ۶۰۰ تومان
بربری ۵۵۰ گرم ۵ هزار و ۳۵۰ تومان
لواش ۱۳۰ گرم یک هزار و ۴۰۰ تومان
تافتون ماشینی ۲۰۰ گرم ۲ هزار تومان
تافتون تنوری ۳۲۰ گرم ۲ هزار و ۳۰۰ تومان
نان خراسانی تنوری ۲۷۰ گرم ۳ هزار و ۷۵۰ تومان

این مسئول صنفی درباره تغییر قیمت با آرد درجه ۱ و ۲ هم عنوان کرد: نوع آرد یارانه‌ای نانوایان یکی بوده و قیمت تفاوتی ندارد.

عضو اصلی کارگروه تنظیم بازار استانداری تهران درباره کیفیت نان هم یادآور شد: در این کارگروه برنامه‌ریزی شده تا اشکالاتی که در پخت نان و نیز آرد وجود دارد پیگیری و رفع شود. در حال حاضر آرد مورد استفاده، آردی معمولی است به دنبال این هستیم تا آرد مصرفی بهبود کیفی پیدا کند.

رستگار گفت: قیمت نهایی نان این هفته ابلاغ می‌شود و نانوایان ملزم به نصب آن در واحد صنفی خود هستند.

کد خبر 967827

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد حسین IR ۰۶:۰۵ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۲
    0 0
    سلام ، قیمت نان را متناسب با هزینه های نانوایی ها تعیین کنید تا جلوی کم فروشی و گران فروشی وزد وبند گرفته بشه ، در ضمن نظارت بیشتری بر تهیه و توزیع کالاهای بخصوص نان مردم انجام شود
  • علی رضایی IR ۱۴:۱۴ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۶
    1 0
    چرا تمام نانوایان چه دولتی وچه آزاد پز نرخ نان جلو دید مشتری قرار نمیدهند دوم اینکه باتوجه به نرخ نان در دستگاه نانوا که مشخص است چرا اجازه به مشتری داده نمیشود که خودش کارت به کشد یا حداقل رسید مبلغ به مشتری تحویل دهند من خودم دو نان خریدم اما نانوا پنج نان در دستگاه ثبت کرد
  • مهدی IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۶
    0 0
    هرچقدر نان رو گرون کنن تخلف خواهد بود تنها راهش آزاد کردن قیمت نان به نرخ واقعی و پرداخت یارانه به خود مردم هست وهر نانوا خودش آردش رو تهیه کنه فقط در این صورت هم جلوی تخلف و هدر رفت آرد و نان خواهد شد. الان کله پزی ها و رستورانها سودش رو با نانواها میبرن چون همش برای اونها پخت میشه
  • مهدی IR ۱۹:۴۸ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۶
    0 0
    جهت جلوگیری از تخلف هم یک مورد هست که از همه بیشتر مشهود هست و باعث تخلف میشه این هست که نانوایی که سهمیه آرد داره و پروانه و مجوز دریافتش رو داره خودش کار نمیکنه و با قیمت های نجومی پروانه و سهمیه رو به یک شاطر اجاره میکنن و خودشون دستشون رو توجیب میزارن و شاطرها که اجاره کردن جهت تامین هزینه های اجاره و خودشان دست به تخلف از جمله زدن کنجد الکی و کشیدن کارت متعدد با تعداد بالا و پرداخت پول نقد به مشتری لذا پیشنهاد میشه اگر زورشان رسید یک بازدید سرزده میدانی از محل نانوایی که خود نفر صاحب پروانه هست یا نه در صورت نبودن باطل کرده و به شخص نفر واقیش که داره زحمت میکشه (شاطر)صادر شود تا از جلوی کرایه های نجومی برای بندگان خدا که زحمت زیاد میکشن (شاطرها )گرفته شود
  • منصور اصغری IR ۲۲:۳۱ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۶
    0 0
    اصلان این طور نیست دوبرابر میگیرن وشاید بیشتر.
  • محسن IR ۱۸:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    0 0
    تعیین نرخ واقعی نان ،به یک معضل اجتماعی تبدیل شده ،همه شاطر ها گران فروشی وکم فروشی میکنند ،بعنوان مثال یک نان سنگک می‌خری ۲یا حتی ۳ نان ثبت کرده و کارت میکشند،وزن نان که اصلاً با اعداد شورای آرد و نان نمیخونه،خلاصه این گونه مدیریت ،افتضاح است،فکری اساسی وطرحی واقعی برای قیمت نان لازم و ضروری است
  • اسلام قلی زاده IR ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۴/۰۵/۱۷
    0 0
    قیمت ها درنانوایها نسب شود