مجموع نظرات: ۱
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۲
۰ نفر

فاز اول کاوش پیمایشی در محوطه گور کافری کویجان استان یزد که در روزهای جنگ ۱۲ روزه هم متوقف نماند به پایان رسیده و تیم باستان‌شناسی با اعلام شناسایی  ۱۷۹۳ قبر مربوط به دوره اشکانی مشغول تدوین گزارش هستند.

گور کافری بهاباد یزد

به گزارش همشهری آنلاین سرپرست تیم کاوش و عضو هیئت علمی و معاون پژوهشی پژوهشکده باستان‌شناسی با اعلام این خبر به همشهری گفت: «کاوش این محدوده هزار هکتاری به شکل پیمایشی فشرده سیستماتیک انجام شد. بدین معنا که گروه ۵ نفره از ساعت ۴ صبح تا یک بعداز ظهر در کل مسیر راه می‌رفتیم و کاوش پیمایشی انجام می‌دادیم. دمای هوا نزدیکی‌های ظهر به ۴۴ درجه هم می‌رسید.»
محوطه گور کافری در روستای کویجان و ۵کیلومتری شهرستان بهاباد استان یزد حدود هزار هکتار مساحت دارد و به دلیل ثبت ملی نشدن این محوطه بارها مورد حفاری غیر مجاز قرار گرفته‌ و ۹۰ درصد گورها تخریب شده‌است. واژه گور کافری به گورهای زرتشتیان گفته می‌شد. در دوران اسلامی، این اصطلاح به تدریج برای اشاره به گورهای غیرمسلمانان به کار رفت. گور کافری یکی از کهن‌ترین زیستگاه‌های انسانی در منطقه محسوب می‌شود که می‌تواند اطلاعات ارزشمندی درباره نحوه زندگی، آیین‌ تدفین و تحولات فرهنگی جوامع ساکن در منطقه در اختیار پژوهشگران قرار دهد.

شناسایی ۱۷۹۳ قبر تاریخی در استان یزد + جزئیات

محمد حسین عزیزی خرانقی ادامه داد: «در روز دوم کاوش، جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران آغاز شد. در حالی که خانواده از ما می‌خواستند فعلا کاوش را رها کنیم و به محل امن پناه ببریم، اما اهمیت این کاوش همه ما را بر آن داشت تا لحظه‌ای از کار دست نکشیم و کاوش را ادامه دهیم.»
حسینی خرانقی درباره نتیج به دست آمده از کاوش افزود: «در این کاوش ۱۷۹۳ قبر شناسایی شد. قبرهایی که داخل زمین کنده نشده بودند و با قلوه سنگ و خاک به صورت تپه روی زمین ساخته شدند. داخل قبرها هم ظروف سفالی و اشیای دیگری مثل حلقه و انگشتر مفرغی شناسایی شد. با توجه به مطالعات اولیه قدمت این گورستان به دوره اشکانی می‌رسد و مردم عادی در این محدوده زندگی می‌کردند.»
به گفته او، این تاریخ‌گذاری نسبی و مقدماتی است و ممکن است پژوهش‌های تکمیلی آتی منجر به تغییر در این گاه‌نگاری شود.
سرپرست تیم کاوش ادامه داد: «تلاش اصلی ما تهیه گزارش برای ثبت ملی شده این محدوده است. بعد از آن با حمایت قانونی می‌توان برای راه‌اندازی سایت موزه و مواردی از این دست تلاش کرد.»
حسینی خرانقی درباره مغفول ماندن این محدوده تاریخی در استان یزد نیز گفت: «بافت عظیم تاریخی استان یزد، همواره باستان‌شناسی را به کنار رانده‌است و مطالعات باستان‌شناسی هدفمند انجام نشده‌است.»

کد خبر 962492

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۷:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۴/۲۲
    0 0
    حرام است به داخل قبرها دست درازی نکنند .جرم است