همشهری آنلاین- مهدیه تقویراد: براساس مطالعات انجامشده استان تهران برای ۵۰سال آینده نیاز به ۷میلیون قبر جدید دارد که این نیاز با احداث ۳آرامستان در تهران برطرف خواهد شد.
تصویب نرخ یکسان برای همه آرامستانها
شورای شهر تهران هر سال نرخ خدماتی این سازمان به شهروندان را تعیین میکند. امسال هم نرخ خدمات سازمان بهشت زهرا توسط شورا مصوب شده و نرخ این خدمات در آرامستانهای جدیدالاحداث همانند سازمان بهشت زهرا خواهد بود.
اموات روی زمین نمیمانند
با پیگیریهای مدیریت شهری قرار است یک آرامستان در اراضی کلاغائیه به مساحت ۳۰۰ هکتار در حریم منطقه۲۰، یک آرامستان در اراضی تقاطع بزرگراه امام رضا(ع) به مساحت ۲۰۰هکتار در حریم منطقه۱۵ و یک آرامستان هم در اراضی جاده ساوه به مساحت ۲۰۰هکتار احداث شود. جز این ۳نقطه اصلی، ۳موقعیت دیگر هم برای تبدیلشدن به آرامستان درنظر گرفته شده است: اولی انتهای حریم منطقه۲۲، شمال بزرگراه شهید خرازی مجاور پمپبنزین به مساحت ۳۰۰هکتار، دومی شرق قصرفیروزه۲ در ۸کیلومتری منطقه۴ تهران، و سومی در اطراف بزرگراه در حال احداث شهید شوشتری به مساحت ۱۳۰هکتار در شمال آزادراه تهران-پردیس.
ظرفیت تکمیل است
قطعات روزدفن سازمان بهشت زهرا بهسرعت در حال پرشدن هستند و قطعات قدیمیتر هم قبور کمی برای فروش دارند. روزانه ۱۸۰متوفی در بهشت زهرا دفن میشوند و این سازمان با ۵۰سال سابقه ظرفیت بیشتری برای تدفین متوفای جدید در قطعات روزدفن ندارد. تدفین ۱۸۰متوفی روزانه در بهشت زهرا به معنی حضور روزانه بیش از چندهزار شهروند برای مشایعت درگذشتگان در این نقطه از پایتخت است. از سوی دیگر زنگ خطر پرشدن ظرفیت تدفین این سازمان چند سالی است به صدا در آمده و بهرغم اضافهشدن چندهکتار مساحت به ظرفیت آن، باز هم ظرفیتی برای تدفین جدید باقی نمانده است. همین مسئله باعث شده مسئولان شهری تهران تصمیم به ساخت آرامستانهای جدید در تهران بگیرند.
نظر شما