دست به خیر است و شرایط مالی خوبی دارد با این حال مستاجر بوده و معتقد است امانت دار خدا هستیم. او در کنار گره گشایی از مردم محروم، دست به یک اقدام جالبی زده و به‌دنبال کاشت ۵۷۷ میلیون و ۳۰۰ هزار نهال در شهر تهران است و تاکنون بیش از ۲ میلیون از آنها به یاد شهدا اهدا شده‌اند.

مرتضی میرمحمدی

همشهری آنلاین- سیده کلثوم موسوی: برای زندگی بخشیدن دل می‌خواهد و علاقه، دلی که عاشق لبخند دیگران و شاد زیستن همنوع باشد. مرتضی میرمحمدی ۴۱ ساله، یکی از همین افراد است که با تحصیلات شیمی کاربردی، با کاشت درختان در دل خاک، به‌دنبال احیای طبیعت و سلامت جامعه است. سراغ این ساکن شهرک گلستان در منطقه ۲۲ شهر تهران رفتیم تا جریان بخشیدن زندگی سبز را از زبان خودش بشنویم.

به‌گفته این دوست‌دار محیط‌زیست، همه درختان مثمر هستند و درخت بدون ثمره در دنیا وجود ندارد و قرار است اقشار ضعیف جامعه نیز از ثمره خوراکی و غیرخوراکی آنها بهره‌مند شوند. این بانی فعال، تحقیقاتی علمی در مورد کاشت نهال انجام داده و می‌گوید: «هر ۴۰۰ درخت می‌تواند ۶۷ تن گرد وغبار و ۸ تا ۸۰ تُن دی‌اکسید کربن را جذب کند و از سرطان و بیماری‌های مرتبط با آلودگی هوا بکاهد. همچنین به ازای هر ۴۰۰ درخت ۶۰۰ هزار لیتر آب در سال مصرف می‌شود. همچنین این ۴۰۰ درخت تا ۲ میلیون لیتر آب را به سفره‌های زیرزمینی بازمی‌گردانند، به این صورت که ۹۰ درصد آبی که به آنها می‌دهیم را یا به سفره‌های زیر زمینی می‌دهند یا تبخیر کرده و به شکل باران به زمین هدیه می‌کنند و رواناب‌ها را به سفره‌های زیر زمینی می‌دهند. درختان کاشته‌شده شامل بادام، پسته، عناب، زرشک، انجیر، توت، سماق، سنجد، انار، زیتون، اقاقیا، داغ داغان، افرا و... هستند که علاوه بر فواید زیست‌محیطی، به‌شدت مقاوم به کم آبی و آفت بوده و سودآوری اقتصادی نیز دارند.» او در ادامه از همکاری با ارگان‌های مختلف برای ترویج درخت‌کاری و کاشت نهال می‌گوید: «نهال‌ها به‌صورت رایگان به یگان‌ها و شهرک‌ها و پادگان‌های ارتش در نیروی زمینی، هوایی، دریایی و پدافند، هوانیروز سپاه، کل مجموعه‌های وزارت دفاع، بخشی از نیروی انتظامی و گروه‌های جهادی بسیج در استان‌های مختلف اهدا می‌شود.»

ماجرای مردی که میلیون‌ها درخت در تهران کاشته است | از این خیر، نهال رایگان هدیه بگیرید

بذر بادام و ارس در کوه‌های تهران

او گریزی هم به طرح‌های زیست‌محیطی در آینده می‌زند و می‌گوید: «در آینده نزدیک، طرح حفر هزاران چاله با ۵ متر طول، ۵ متر عرض و ۵ متر ارتفاع در ارتفاعات تهران برای ذخیره آب باران و مقابله با سیلاب‌ها و جلوگیری از تبخیر آب و پر کردن چاه‌های تهران و مقابله با گرد و خاک اجرا خواهد شد. قرار است اسفندماه بذر بادام و ارس در پایین‌دست چاله‌ها در کوه‌ها کاشته شود تا کوه‌ها سبز شوند و نیز باعث حفظ رطوبت و عامل بارندگی بیشتر برای پایتخت شود.

این روزی، امانت خداست در دست من

میرمحمدی درباره انگیزه‌اش از کاشت میلیونها نهال می‌گوید: «هدفم از کاشت نهال رفع آلودگی، مقابله با سرطان و آبادانی کشور است.» خودش می‌گوید همه این فعالیت‌ها را با نیت خیر و تنها برای رضایت خداوند انجام می‌دهد و آنچه دارد امانتی در راه خیر است. او با آنکه شرایط مالی خوبی دارد، مستاجر بوده و معتقد است: «روزی و برکتی را که خدا امانت به من داده در راه رضای خودش صرف می‌کنم و توقعی هم برای جبران و پاداش از او و بندگانش ندارم. چون هرچه دارم همه از آن خداست و من وسیله‌ای بیش نیستم و امیدوارم تمام اموالی را که خدا در اختیارم قرار داده آنگونه صرف کنم که از من راضی باشد.»

دستگیری از محرومان؛ اقداماتی فراتر از درخت‌کاری

فعالیت‌های خیرخواهانه میرمحمدی تنها به کاشت نهال محدود نمی‌شود او دستگیری از نیازمندان را هم سرلوحه کارش قرار داده است. خودش می‌گوید: «این دست کارهایی که انجام می‌دهم نیاز به اطلاع‌رسانی ندارد و بهتر است کمتر به آن اشاره کنید.» اما با اصرار اطرافیان مبنی بر ترویج سبک زندگی خیرخواهانه او کوتاه برایمان تعریف می‌کند: «هر سال چند واحد مسکونی در رباط‌کریم برای زنان سرپرست خانوار دارای فرزند معلول خریداری و به رایگان به آنها اجاره می‌دهم. همچنین با اهدای گوسفند و علوفه در مناطق محروم مرزی، هم به تولید گوشت کشور کمک می‌کنیم و هم جلوی چرای بی‌رویه را می‌گیریم و هم از به‌وجود آمدن جرم و قاچاق جلوگیری می‌کنیم. در شرکت خودمان هم کارکنان علاوه بر حقوق، بن خرید گوشت ماهانه و هایپری دریافت می‌کنند.»

نهال رایگان هدیه بگیرید

مراکز دولتی و غیردولتی برای دریافت نهال رایگان می توانند با صفحه اجتماعی میرمحمدی به نام «ایران مینو دشت» ارتباط بگیرند و پیشنهاد خودشان را مطرح کنند. بعد از بررسی شرایط آنها، نهال رایگان به یاد شهدا به آنها اهدا می شود.

کد خبر 946817

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۵
    2 0
    دختان شفاعتت کنن .
  • سهراب IR ۲۰:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۰۵
    5 0
    احسنت بر جوان خوش زوق و پر انرژی