مجموع نظرات: ۱۰
دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۰
۰ نفر

میدانی که امروز در تقاطع خیابان‌های امام‌خمینی(ره) و کارگر جنوبی با نام «حر» شناخته می‌شود، یکی از قدیمی‌ترین میدان‌های پایتخت است.

میدان

به گزارش همشهری آنلاین، جالب است بدانید که تندیس میدان حر تهران تنها مجسمه باقیمانده از دوران پهلوی دوم است. غلامرضا رحیم‌زاده ارژنگ، نقاش، مجسمه‌ساز و پیکرتراش ایرانی بود که در سال۱۳۰۷ در بخش زیباسازی بلدیه تهران مشغول به‌کار شد و ساخت ۴تندیس را برعهده گرفت که در میدان‌های سپه، راه‌آهن، بهارستان و نقش‌جهان اصفهان نصب شدند. مهم‌ترین کار او مجسمه میدان حر است که بر پایه‌ای بتنی نصب شده است. او طراحی مجسمه را انجام داد و با همکاری پسرخاله نوجوانش، میرحسن ارژنگ‌نژاد که بعدها دامادش هم شد، کار قالب‌گیری و ساخت قطعاتش را به سرانجام رساند.

قدیمی ترین تندیس تهران را ببینید

ارتفاع مجسمه ۶.۵متر است که روی یک سکوی بتنی نصب شده و با نیزه‌ای که مرد اژدهاکش در دست دارد، ارتفاع این تندیس به ۱۲.۵ متر می‌رسد. این بنا از زیباترین بناهای به‌جامانده از روزگار پهلوی است که نبرد پیروزمندانه گرشاسب از پهلوانان شاهنامه را با اژدها نشان می‌دهد و در سال ۱۳۱۵ در میدان قرار گرفت. ساخت مجسمه گرشاسب ‌که نیزه‌ای به‌دست دارد و در حال نبرد با اژدهایی است که به دور بدن او پیچیده و دهان خود را باز کرده ‌است ۳سال به طول انجامید و در سال۱۳۱۵ هجری شمسی کار نصب آن انجام شد.

کد خبر 939251

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • رامین صفایی IR ۰۱:۴۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    3 0
    بسیار با شکوه و زیبا
  • IR ۰۲:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    2 0
    نماددلاوران ایران باستان وامپراتوری بزرگ ایران زمینه درودبدسازنده ونصابش
  • IR ۰۷:۲۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    1 0
    آموزنده و خوبی بود
  • IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۲
    0 0
    خدا رو شکر خراب نکردن
  • کلهر IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
    1 0
    خدا را شکر که زمانه به این اثر ارزشمند رحم کرده ،،هر بار که از میدان رد می شوم با عشق تماشایش می کنم .
  • رها IR ۱۴:۱۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
    1 1
    اینا رو کوبیدن الان
  • علی IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
    0 0
    پس مجسمه ی میدان فردوسی چی؟