اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید که به فکر جایگزینی برای دندان از دست رفته خود هستید باید بدانید که راه‌های زیادی برای این کار وجود دارد که با توجه به سن و سال و شرایط جسمانی که دارید به کمک دندان پزشک می‌توانید بهترین تصمیم را بگیرید.

خطرات نداشتن دندان برای سلامت و بهداشت دهان

همشهری آنلاین - یکتافراهانی: دندان‌ها به دلایل مختلف چه به دلیل مراقبت نامناسب از دندان و دهان، ضربه، بیماری‌های دهان و دندان یا دلایل دیگر، ممکن است از دست بروند. بنابراین باید به فکر جایگزین مناسبی برای آن‌ها بود. چون از دست دادن دندان فقط یک موضوع زیبایی یا بخشی از روند پیری نیست. بلکه می‌تواند آسیب قابل توجهی به سلامت دهان، اعتماد به نفس و ظاهر وارد کنند. مهم‌تر از همه، شکاف‌های ایجاد شده توسط دندان‌های از دست رفته می‌توانند باعث جابه جایی دندان‌های مجاور و باعث ایجاد مشکلاتی در فک و دهان شوند.

جای خالی دندان‌های از دست رفته را چگونه پر کنیم؟
دکتر حسن روشن‌طلب، دندان پزشک و فلوشیپ ایمپلنت از آمریکا

مشکلات نداشتن دندان

دکتر حسن روشن‌طلب، دندان پزشک و فلوشیپ ایمپلنت از آمریکا درباره ایمپلنت می‌گوید: مشکل بی‌دندانی معمولاً برای افراد در سنین بالا رخ می‌دهد و باعث می‌شود مشکلات زیادی برای فرد به وجود بیاید که شامل اشکال در جویدن غذا، مشکل در تکلم و تلفظ کلمات می‌شود. ضمن آنکه معمولاً افرادی که با این مشکل مواجه می‌شوند مشکلات گوارشی را هم تجربه می‌کنند. بنابراین لازم است نسبت به درمان بی‌دندانی هر چه سریع‌تر اقدام کنند.

به گفته این دندان پزشک، افراد برای درمان بی‌دندانی روش‌های مختلفی پیش رو دارند که هر کدام از این روش‌ها بر اساس شرایط خاصی انتخاب می‌شوند. نکات مهمی هم که باید برای انتخاب در نظر گرفته می‌شوند دوام، راحتی، زیبایی و هزینه هستند.

جای خالی دندان‌های از دست رفته را چگونه پر کنیم؟

ضرورت یافتن جایگزین برای دندان‌های از دست رفته

دکتر روشن طلب می‌گوید: معمولاً افرادی که دندان خود را از دست می‌دهند مشکلات زیادی دارند که شامل مشکل در غذا خوردن به خصوص غذاهای سفت، نداشتن اعتماد به نفس، به ویژه زمانی که دندان‌های جلو آسیب ببیند و مشکل گفتاری فرد می‌شود.

همچنین ممکن است دندان‌های اطراف داندان از دست رفته کج شوند، لثه بیمار با مشکل مواجه شود و فرم استخوان فک تغییر کند. وقتی دندان از بین می‌رود، استخوان در آن ناحیه به مرور تحلیل می‌رود و کم کم دندان‌های مجاور تغییر مکان می‌دهند و تماسشان غیر عادی می‌شود. سپس دندان‌های مقابل رویش بی‌رویه می‌کنند. در نتیجه سیستم دندانی شما را دچار اختلال می‌نمایند.

مشکلات نداشتن دندان

بر اثر نداشتن دندان، استخوان فک کم کم تیز می‌شود. نسج نرم روی لثه نازک و آسیب پذیر می‌شود. زبان رشد بی‌رویه می‌کند و در جای خالی قرار می‌گیرد. همچنین در صورت از دست دادن دندان‌های بیشتر، عملکرد بدن هم چهار تا پنج برابر کاهش می‌یابد. و شخص به سمت غذاهای غیر فیبری و نرم گرایش پیدا می‌کند. در این زمان وقتی استخوان تحلیل می‌رود، حتی درمان توسط ایمپلنت‌های دندانی نیز گاهی غیر ممکن یا خیلی سخت و زمان بر خواهد شد.

بعضی افراد هم وقتی دندان‌های عقبی خود را از دست می‌دهند به این دلیل که مشخص نیستند از لحاظ ظاهری اهمیت چندانی به آن‌ها نمی‌دهند و گاهی نیز برای درمان اقدامی انجام نمی‌دهند اما باید توجه داشته باشید هراندازه فضای میان دندان‌هایتان برای مدت طولانی‌تری خالی بماند امکان ابتلا به بیماری‌ها و مشکلات نیز افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید

پاسخ به سؤالات رایج شما درباره ایمپلنت و حل مشکل بی‌دندانی ؛ از زمان انجام ایمپلنت تا آشنایی با ایمپلنت دیجیتال بدون درد

رازهای ایمپلنت دندان و بازگشت به لبخندی زیبا

مزایا ونیر کامپوزیت و ایمپلنت دندان

آشنایی با بریج دندانی

راهکارهایی برای درمان بی‌دندانی

برای درمان مشکل بی‌دندانی، راه حل‌های متعددی وجود دارد که بستگی به تعداد دندان‌های از دست رفته و شرایط افراد می‌تواند متفاوت باشد:

ایمپلنت

ایمپلنت یکی از شایع‌ترین راهکارهای نداشتن دندان است که با وجود اینکه در سال‌های اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در واقع به عنوان طبیعی‌ترین گزینه برای ترمیم دندان‌ها به شمار می‌رود. چون مهم‌ترین ویژگی این روش آن است که دندان جایگزین از دهان خارج نمی‌شود و نیاز به نگهداری ندارد.

ایمپلنت به کمک پیچ‌هایی در استخوان فک محکم می‌شود که شبیه دندان‌های دائمی است و پس ازآنکه پیچ‌ها در فک قرار می‌گیرند پروتزهای دندانی روی این پیچ‌ها نصب و به این شکل جای خالی دندان پر خواهد شد.

ایمپلنت‌های دندانی از عمر بالایی برخوردار هستند و مدت زمان زیادی برای فرد باقی می‌مانند. همچنین در صورتی که چند دندان در کنار هم از دست داده باشید هم دندان پزشک با قرار دادن پایه‌ها در کنار هم این مشکل را برطرف می‌کند.

جای خالی دندان‌های از دست رفته را چگونه پر کنیم؟

بریج دندان

بریج دندان یکی از روش‌های درمان بی‌دندانی است. در این روش درمانی از یک پل دندانی که شامل چند پروتز است استفاده می‌شود. اغلب دو عدد از این پروتزها را برای دو دندانی که در کنار بخش بی‌دندان است به کار می‌برند و بقیه پروتزها برای پر کردن فضای خالی دندان‌ها استفاده می‌شود.

برای اتصال بریج معمولاً دندان‌هایی را که در کنار ناحیه بی‌دندان هستند تراش می‌دهند. در حقیقت بریج به دندان کناری متصل می‌شود و به آن وابسته است. به این ترتیب اگر دندان کناری کشیده شود یا آسیب ببیند باید فکری برای پر کردن جای خالی کرد. چون فضای خالی موجب می‌شود دیگر دندان‌ها حرکت کنند و همین امر باعث آسیب دیدن لبخند شما می‌شود.

البته قیمت بریج‌ها مناسب است. اما نکته‌ای که باید در نظر داشت آن است که بریج‌ها تنها امکان جایگزینی دو دندان در کنار هم را دارند. بنابراین اگر تعداد بیشتری دندان از دست داده باشید باید از روش‌های درمانی دیگر استفاده کنید

پروتزهای مصنوعی

دکتر روشن‌طلب می‌گوید: یکی از ساده‌ترین و ارزا ن‌ترین روش‌هایی که برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته به کار می‌رود استفاده از پروتز دندانی است.

پروتزهای دندان همان دندان مصنوعی به شکل متحرک هستند که معمولاً روشی برای درمان بی‌دندانی سالمندان به حساب می‌آیند. و برای بعضی افراد آزاردهنده است. چون ممکن است هنگام غذا خوردن و صحبت کردن مشکلاتی را برای افراد به وجود بیاورد.

عوامل مؤثر در از دست رفتن دندان‌ها

به گفته این دندان پزشک، بر اثر افزایش سن، مینای دندان‌ها شروع به ساییده شدن می‌کنند و ممکن است به هر علتی از بین بروند. از طرفی، لثه‌هایی که دندان‌ها را در جای خود نگه می‌دارند نیز به سمت عقب حرکت می‌کنند. کاهش بزاق دهان بر اثر افزایش سن هم عامل دیگری برای خراب شدن دندان‌ها به شمار می‌رود.

افرادی که سیگار می‌کشند نیز احتمالاً بیشتر از افراد دیگر با مشکل بی‌دندانی مواجه می‌شوند. چون سیگار می‌تواند باعث ایجاد بیماری‌های مختلف در لثه شود. اگر بیماری لثه پیشرفت کند هم می‌تواند باعث خراب شدن استخوان‌های نگهدارنده دندان‌ها شود. به این ترتیب احتمال از دست رفتن دندان در این حالت نیز وجود دارد.

کد خبر 831965
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • IR ۰۸:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    15 2
    قند شیرین است.
  • IR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    4 1
    مقاله چرت و کهنه
  • جان به لب IR ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    15 2
    گفتیم حالا یه چیزی اختراع شده که از شر دندانپزشک و هزینه سرسام آورش خلاص میشیم،وگرنه به قول دوستمون قند هم شیرینه.
  • IR ۱۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    12 1
    با اندیشیدن و عمیق شدن با ریشه
  • IR ۱۲:۵۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    7 1
    برای پر کردن جای خالی دندان چن روش به ما رسیده
  • حمید IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    15 1
    نکات بسیار مهمی فرمودند ...مردحسابی اگه مشکل پول نبود که همه میدونن چکار کنند مثل متخصصان تغذیه که می گویند فلان میوه و فلان گوشت خاصیت داره....هی هی هی
  • قلی IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۴
    17 1
    نون و ماست خوردن دیگه دندون میخواد؟؟؟؟؟
  • دریا IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۵
    14 1
    آخه یه باز نشسته ی بیچاره که ماهی ده میلیون هشت میلیون حقوق میگیره ،، چطوری می‌تونه این کارا رو بکنه. بیشترین مشکلات هم تو ه سن بوجود میاد. اینا شما دندانپزشکان باید به مسعولین برسونین که اینقد این قشر بیچاره درد و رنج تحمل نکنند. دندان مصنوعی که نصف هزینه رو تامین اجتماعی قبول میکنه،، بیشتر از نداشتن دندون به این بد بختا عذاب میده. همون نداشتنش بهتره.
  • IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۵
    16 0
    این مطلب اصلا به درد نمی خوره چون ما بی پولها کاری نمی تونیم بکنیم وپول دارها هم نیازی به این مطلب ندارن
  • IR ۱۵:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۵
    18 1
    متاسفانه هزینه ایمپلنت در ایران خیلی گرونه دولت هم اصلا به فکر مردمش نیست .بیمه درست و حسابی برای دندانپزشکی نداره .فقط اسمش بیمه است .
  • نرگس IR ۲۲:۱۲ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۵
    9 1
    کو نون که دندون بخوایم،،ی مشت مرده متحرک شدیم
    • مشدی حسن IR ۰۰:۱۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۶
      0 0
      منکه ۷۰ وچندسالم ازکودکیم کارکردم حق بیمه هم پرداخت کردم حالا که پیرشدم خودم که دندانی برایم نمانده که هیچ زنم بچه ها ونوه ها دندان ها خراب دندان پزشکی هم که همه قیمت ها را می میداننداما آقایان مسئولین باحقوق بازنشسته گی میشه فقط یکی از اهل خانواده دندان پزشکی مراجعه کندچطوری بااین درآمد ها میشه فقط درماه نان وسبزی خورد!!؟؟
  • مهرداد IR ۰۶:۱۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۶
    0 0
    هیچ کارگری دندان سالم تو دهنش نیست حتی پول نداره دندون خراب بکشه چه برسه به درست کردن چرا دولت حمایت نمیکنه خدای کریم
  • ناشناس IR ۰۷:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۶
    0 0
    دولت ایران درمان دندان رو جز زیبایی میدونه و هیچ بیمه ای براش قرار نداده که مردم بتونن دندونهاشونو درمان کنن و اونارو از دست ندند..با یه حساب سر انگشتی ۳۲ تا دندون و هر دندون چند میلیون عصب کشی و پر تا از دست ندیمش میشه خیلی بیشتر از حقوق کارگری که به نان شبش مونده..
  • Roya IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۶
    0 0
    نه اینکه هزینه ها خیلی کمه ،با کدوم پول مردم بیان دندانشون و درست کنند والا بخدا ،هزینه دندانپزشکی سر به فلک کشیده ،شما هزینه رو پرداخت می کنید تا ملت بیان به خودشون برسن تا همه رو نکشند بریزن دور ،پس هیچی نگید لطفا ....سکوت ،دندان سیخی چند دیگه مردم چی سالم تو بدنشون دارن همه نابودشدن رفت...
  • IR ۰۰:۰۱ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۸
    0 0
    پول ندارم دندونما بکشم اینا چی میگن