ﺍگر ﻓﺮﺩﻱ ﺩچار ﻋﺎﺭﺿﻪ عدم تحمل لاکتوز ﺍﺳﺖ ﻣﻲ­ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺍﺯ ﺳﺎﻳﺮ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ‌ﻫﺎﻱ شیر مانند ﻣﺎﺳـﺖ ﺍﺳـﺘﻔﺎﺩﻩ کند یا با چند راهکار ساده از بروز این مشکل پیشگیری کند.

شیر - لبنیات - میلک - Milk

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، عدم تحمل ﻗﻨﺪ ﺷـﻴﺮ (ﻻﻛتوﺯ) ﺑـﻪ ﻃـﻮﺭ ﻃﺒﻴﻌـﻲ ﺩﺭ ﺑﺮﺧﻲ افراد ﻭﺟـﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ. عدم تحمل لاکتوز می تواند در هر سنی ایجاد شود. ﺍﻳـﻦ عارضه در اثر عدم ترشح آنزیم لاکتاز در روده انسان ﺑﻪ ﻭﺟـﻮﺩ ﻣـﻲ ﺁﻳـﺪ. وقتی لاکتوز هضم نشود و در دستگاه گوارش باقی بماند، باکتری های دستگاه گوارش آن را تخمیر می کند که باعث بروز عوارض گوارشی مانند نفخ، دل درد و تهوع میشود. کمبود آنزیم لاکتاز از طریق بروز علائم گوارشی پس از مصرف شیر، آزمایش هیدروژن بازدمی و غیرطبیعی بودن تست تحمل لاکتوز تشخیص داده می‌شود.

۶ راهکار ساده برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند:

۱- با شیر کمی بیسکویت یا میوه بخورید: خوردن شیر به همراه مواد غذایی به کند شدن هضم کمک می کند و تحمل لاکتوز را بهبود می بخشد. مقدار کمی شیر را همراه با غلات صبحانه یا به صورت اسموتی یا همراه با وعده های غذایی امتحان کنید.

۲- شیر بدون لاکتوز بخورید: شیرهای بدون لاکتوز یک انتخاب مناسب برای کسانی است که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند. البته در نظر داشته باشید که شیر بدون لاکتوز نیز همچنان مواد مغذی و طعم غنی شیر را دارد.

۳- در میان وعده ها از ماست ساده و کم چرب استفاده کنید: باکتری های زنده و فعال ماست به هضم لاکتوز کمک می کند و می تواند تحمل آن را آسان تر کند.

۴- ماست یونانی را امتحان کنید: با توجه به فرآیند منحصر به فرد صاف کردن، ماست یونانی نسبت به ماست سنتی لاکتوز کمتری دارد. همچنین باکتری های زنده و مفید موجود در این ماست (که از ماست معمولی بیشتر است)، به شما در هضم لاکتوز کمک می کند.

۵- مقدار کمی لبنیات به وعده های غذایی اضافه کنید: شما می‌توانید مقدار کمی پنیر به ساندویچ یا سالاد خود اضافه و یا از محصولات لبنی با کمترین میزان لاکتوز یا بدون لاکتوز مصرف کنید. سپس، به تدریج میزان مصرفی خود را افزایش دهید تا سطح راحتی خود (سطح بدون داشتن علائم گوارشی) را پیدا کنید.

۶- شیر بادام یا شیر سویا مصرف کنید: امروزه با پیشرفت صنایع غذایی و ﺗﻐﻴﻴﺮ ﺩﺭ ﻓﺮﻣﻮﻻﺳﻴﻮﻥ ﺷﻴﺮ و نیز تولید محصولاتی مانند شیر سویا و شیر بادام، تهیه ﺷﻴﺮ ﻛﻢ ﻻﻛﺘﻮﺯ ﻭ ﻳﺎ ﺣﺘﻲ ﺑﺪﻭﻥ ﻻﻛﺘﻮﺯ ﻣﻴﺴـﺮ ﺷـﺪﻩ ﺍﺳﺖ. این نوع شیر به راحتی قابل هضم ﻭ ﺑـﺮﺍﻱ ﺗﻤـﺎﻡ ﺍﻓـﺮﺍﺩ ﺟﺎﻣﻌـﻪ ﻣﻨﺎﺳـﺐ ﺍﺳـﺖ.

کد خبر 828920

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha