مجموع نظرات: ۰
شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۲
۰ نفر

حبوبات جزو مواد مغذی رژیم غذایی افراد در سراسر جهان بوده و سرشار از پروتئین گیاهی، فیبر، ویتامین B، آهن، کلسیم و پتاسیم هستند. از نظر مواد مغذی، حبوبات مانند خانواده گوشت‌ها سرشار از پروتئین هستند، البته سطح آهن کم‌تری داشته و در عوض چربی‌های اشباع شده ندارند.

لوبيا چيتي

همشهری: حبوبات حاوی کربوهیدرات های پیچیده هستند که فواید بسیاری دارد. انواع مختلف حبوبات از نظر تغذیه، ظاهر، طعم و استفاده بسیار متفاوت‌اند. خوردن انواع حبوبات به کاهش کلسترول، کاهش سطح قند خون و افزایش باکتری‌های سالم روده کمک می‌کند.

عدس

ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم

فیبر: ۷.۸ گرم

کالری:۱۱۵

کربوهیدرات: ۲۰ گرم

پروتئین:۸.۹ گرم

قیمت: درجه یک ریز: ۵۹۲۰۰ تومان، درجه یک درشت:‌ ۷۲۲۰۰ تومان

درجه ۲ ریز: ۵۴۲۰۰ تومان، درجه ۲ درشت: ۶۷۲۰۰ تومان

مزاج:‌سردو خشک

خواص: با دارا بودن فیبر موجود در خود باعث سیری می شود. این مواد مغذی با دارا بودن پروتئین گیاهی و فیبر می تواند باعث درمان یبوست، رفع التهاب پوست، درمان زخم دهان، تنظیم سطح قند خون، تقویت معده و کلیوی، کاهش کلسترول و … شود.

ایده ای برای سرو کردن: عدس خشک شده برای تهیه سوپ‌های مقوی و انواع سالادها و یا پوره و کوفته استفاده می شود. همچنین می‌توانید عدس را به آرد تبدیل کرده و از آن نان یا مکمل‌های پروتئین تهیه کنید.

ایده برای ذخیره کردن: عدس را به صورت نیم پز شده می توانید در یخچال برای ۳ روز و یا در فریزر برای ۳ ماه نگهداری کنید.

ایده های جذاب از سرو تا ذخیره حبوبات

نخود

ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم

فیبر: ۶.۲ گرم

کالری: ۱۳۴ گرم

کربوهیدرات:۲۲.۵ گرم

پروتئین:۷.۳ گرم

قیمت: درجه ۱ : ۵۹۲۰۰ تومان درجه ۲ : ۵۳۲۰۰ تومان

مزاج: گرم و خشک

خواص:‌ یکی از پرخاصیت ترین انواع حبوبات است. این محصول حاوی انواع مواد معدنی، ویتامین های مختلف، سرشار از فیبر، ویتامین A، ویتامین های B۱ و B۲، مس، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است. که می تواند به سلامت بدن از قبیل تقویت قلب، افزایش حافظه، تقویت کننده عضلات، درمان تنگی نفس، درمان سرماخوردگی، کاهش دردهای کلیوی، پیشگیری از پوکی استخوان می شود.

ایده ای برای سرو کردن: سرو نخود در سالادهای مخلوط یا پوره بسیار خوش‌طعم است. دو غذای پرطرفدار با نام‌های حمص (هوموس) که پوره نخود است و سرد سرو می‌شود و فلافل، کوفته نخود طعم‌دار شده، بر پایه نخود طبخ می‌شوند.

ایده برای ذخیره کردن: نخود پخته شده را در فریزر می تانید برای ۳ ماه نگهداری کنید اما این نکته را فراموش نکنید که هر چه زمان مصرف کوتاه تر باشد ارزش غذایی نخود بیشتر حفظ کمی شود.

ایده های جذاب از سرو تا ذخیره حبوبات

ماش

ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم

فیبر: ۷.۷ گرم

کالری: ۱۰۶

کربوهیدرات:۱۹.۳ گرم

پروتئین:۷.۱ گرم

قیمت: درجه ۱ : ۵۹۲۰۰ تومان درجه ۲ : ۵۳۲۰۰ تومان

مزاج:‌سرد و خشک

خواص: یکی از دانه های غنی است که با دارا بودن کالری کم می تواند باعث تقویت بینایی و اعصاب، ضد التهاب، بسیار زود هضم، ضد فشار خون، بهبود گردش خون، جلوگیری از پیشرفت سرطان و جوانسازی پوست شود. از آنجا که ماش حاوی فیبر بالایی است می تواند برای دستگاه گوارش مفید باشد. فیبر ماش نوعی فیبر محلول به نام پکتین است که باعث افزایش سرعت حرکت غذا در روده می شود و به تنظیم عملکرد روده کمک می کند. فیبر و نشاسته مقاوم در تغذیه باکتری های مفید روده موثر هستند.

ایده ای برای سرو کردن: از جوانه‌های ماش می توانید در سالاد استفاده کنید، ماش پخته شده به صورت خوراک بدون برنج هم غذایی خوش طعم است.

ایده برای ذخیره کردن : ماش را می توانید به صورت خام در ظرف در بسته درون یخچال و یا در جای خشک و خنک بدون رطوبت و نور نگهداری کنید.

ایده های جذاب از سرو تا ذخیره حبوبات

لوبیا قرمز

ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم

فیبر: ۹.۶ گرم

کالری:۱۲۷

کربوهیدرات: ۲۳.۷ گرم

پروتئین:۷.۵ گرم

قیمت: درجه ۱ : ۷۱۲۰۰ تومان درجه ۲ : ۶۴۲۰۰ تومان

مزاج:‌گرم و تر

خواص: دارای سدیم پایین و پتاسیم بالا است و برای افرادی که به فشار خون بالا ابتلا هستند بسیار مفید است. به سبب آن که قند موجود در آن به آهستگی وارد جریان خون می شود و برای دیابتی ها نیز موثر است. این لوبیا منشا فیبر محلول است که می تواند برای سلامت سیستم گوارش و همچنین جلوگیری از ابتلا به انواع سرطان سیستم گوارش موثر باشد. لوبیا قرمز ادرار آور است و برای سنگ کلیه و بیماری های دیگر دستگاه ادرار پیشنهاد می شود.

ایده ای برای سرو کردن: از لوبیا به عنوان غذای جانبی یا در سالاد، سوپ و خورش، استفاده می‌کنند. همچنین، به‌عنوان خوراک همراه با سس یا سرکه و روغن زیتون نیز خوشمزه است.

ایده برای ذخیره کردن: لوبیاهای شسته نشده را می‌توان ۲ تا ۳ روز در کیسه پلاستیکی شل بسته شده یا سوراخ دار در یخچال نگه‌داری کرد.

ایده های جذاب از سرو تا ذخیره حبوبات

لپه

ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم

فیبر: ۲۶ گرم

کالری:۳۴۰

کربوهیدرات: ۶۰ گرم

پروتئین:۲۵ گرم

قیمت: درجه ۱ : ۵۹۲۰۰ تومان درجه ۲ : ۵۴۲۰۰ تومان

مزاج:‌گرم و خشک

خواص: سرشار از کربوهیدرات‌ها، قند، فیبر رژیمی، چربی، پروتئین، ویتامین‌هایی مانند B۱ (تیامین)، B۲ (ریبوفلاوین)، نیاسین، B۵ (پانتوتنیک اسید)، B۶، K، C، E، کولین، مواد معدنی مانند فسفر، کلسیم آهن، منگنز، پتاسیم و منیزیم است. کنترل فشار خون، کنترل قند خون، تنظیم سطح کلسترول خون، کاهش وزن، رفع و درمان کم خونی، کمک به رشد، رفع و درمان پوکی استخوان و بهبود هضم غذاست.

ایده ای برای سرو کردن: یکی از خوشمزه ترین غذاهایی که با لپه تهیه می شود کوفته تبریزی است، برای تهیه کوفته حتما باید نخود را چندین ساعت در آب خیس کنید و بعد با سایر مواد مخلوط کنید.

ایده برای ذخیره کردن: اگر مقدار زیادی لپه خریده اید و نگرانید که لپه ها خراب شوند آنها را در یک ظرف در بسته درون یخچال نگهداریدو به مقداری که میخواهید مصرف کنید از یخچال خارج کنید.

ایده های جذاب از سرو تا ذخیره حبوبات

لوبیا چیتی

ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم

فیبر: ۵.۶ گرم

کالری:۱۲۲

کربوهیدرات: ۲۲.۴ گرم

پروتئین:۷.۷ گرم

قیمت: درجه ۱ : ۷۹۲۰۰ تومان درجه ۲ : ۷۱۲۰۰ تومان

مزاج :‌گرم و تر

خواص: لوبیا چیتی به سبب داشتن پروتئین بالا، ویتامین C و حاوی مقدار بالای آهن، کلسیم، پتاسیم و سدیم منبع غذایی سودمندی برای تامین پروتئین روزانه و جلوگیری از ابتلا به اختلالات کلیوی و پوکی استخوان محسوب می شود. این لوبیا به سبب دارا بودن برخی مواد معدنی مانع از سرطان روده بزرگ می شود.

ایده ای برای سرو کردن: یکی از ساده ترین روش های سرو لوبیا چیتی مخلوط کردن‌آن با تن ماهی است، غذایی که در عرض جند دقیقه تهیه می شود خوراک مناسبی برای محل کار و یا روزهایی است که فرصتی برای غذا درست کردن ندارید.

ایده برای ذخیره کردن:لوبیا چیتی را می توانید برای یک سال در فریزر نگهداری کنید برای این کار لوبیا را به مدت ۴ دقیقه بجوشانید و سپس آن را بلافاصله در آب یخ قرار دهید و بعد آن را فریز کنید.

ایده های جذاب از سرو تا ذخیره حبوبات

کد خبر 827012
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha