آتش اختلافات ۲ طایفه در خوزستان که بعد از ۸ سال درگیری و جانباختن ۱۸ نفر و قصاص شدن ۲ نفر دیگر سرانجام به صلح و سازش رسیده بودند بار دیگر زبانه کشید و با مرگ ۲ نفر در تازه ترین درگیری مسلحانه، شمار قربانیان این درگیری ها به ۲۰ نفر رسید.

درگیری طایفه‌ای

همشهری آنلاین؛ سرنخ: درگیری اعضای این دو طایفه که در روستای پتک جلالی در نزدیکی باغملک و رامهرمز واقع در استان خوزستان زندگی می‌کنند؛ از سال ۹۴ آغاز شد. آنها پیش از آن سالها با آرامش در کنار یکدیگر زندگی می‌کردند اما درگیری کوچکی که بین دو کشاورز اتفاق افتاد درگیری بزرگی را به راه انداخت. درگیری که با گذشت ۸ سال جان افراد زیادی را گرفته و هر روز قربانی تازه ای می‌گیرد.

هرچند اولین درگیری بین اعضای این دو طایفه قربانی نداشت اما اختلاف بین آنها که بر سر آب و زمین کشاورزی آغاز شده بود آتش زیر خاکستر بود و یک جرقه لازم بود تا شعله ور شود. جرقه این درگیری ها شهریور ماه سال ۹۴ زده شد و در جریان درگیری مسلحانه بین طرفین ۹ نفر به قتل رسیدند.

هرچند بزرگان هر دو طایفه از یک سو و حضور نیروهای انتظامی از سوی دیگر از ادامه این درگیری‌ها جلوگیری کرد اما ۲ سال بعد، در سال ۹۶ بار دیگر اختلافات بالا گرفت و این بار ۴ نفر در درگیری طایفه‌ای به قتل رسیدند. هر دو طایفه از این درگیری‌ها زیان زیادی کرده بودند و ناامنی ایجاد شده همه چیز را در این روستا به رکود کشانده بود.

سال ۹۸ نیز بار دیگر با بالا گرفتن درگیری‌ها یک نفر دیگر به قتل رسید اما این بار دستگاه قضایی رسیدگی جدی به این اختلافات را در دستور کار قرار داد و شمار زیادی از افرادی که در درگیری‌های خونین سالهای گذشته در این روستا دست داشتند دستگیر شدند. در این بین ۲ نفر از دستگیرشدگان که اتهام‌شان قتل عمدی بود بعد از محاکمه در سال ۱۴۰۰ قصاص شدند تا برای مدتی آرامش به این روستای آشوب‌زده بازگردد.

دستگاه قضایی عزم خود را جزم کرده بود تا با ایجاد صلح و سازش بین اعضای این دو طایفه آرامش را به روستا برگرداند. در این مدت به دلیل ناامنی و درگیری‌های خونین، روستا خالی از سکنه شده بود اما وقتی قرار شد طرفین با یکدیگر صلح کنند خانواده‌های کوچ کرده به تدریج به محل اصلی زندگی‌شان بازگشتند. آنها امیدوار بودند که این بار صلح پایدار باشد و بتوانند مثل قبل با آرامش در کنار یکدیگر زندگی کنند. حتی شماری از افرادی که در این درگیری ها به زندان افتاده بودند نیز با قرارهای قانونی آزاد شدند.

به تدریج همه خانواده‌ها به روستا بازگشته و زندگی در پتک جلالی به روال عادی خود بازگشته بود که روز یکشنبه بار دیگر چند نفر از اعضای دو طایفه در زمین کشاورزی با یکدیگر درگیر شدند. یکی از طرفین در حال برداشت گوجه فرنگی بودند که طرف مقابل برای برداشت گندم سررسیدند و وقتی با یکدیگر رودررو شدند با یک بگومگوی ساده درگیری آغاز شد. یکی از طرفین مسلح بود و وقتی بگومگو بالا گرفت شروع به تیراندازی کرد و در این بین ۴ نفر مجروح شدند. بعد از ۴ سال بود که اعضای این دو طابفه بار دیگر با یکدیگر درگیر شده بودند و اما اوج درگیری‌ها به یکشنبه شب برمی‌گردد. جایی که روستای پتک جلالی بار دیگر به میدان جنگ تبدیل شد و در حالی که طرفین به انواع سلاح‌های گرم شامل: کلت، کلاشینکف و وینچستر مسلح بودند ۲ نفر بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست دادند و شماری مجروح شدند. همچنین چندین خانه نیز طعمه آتش سوزی شد و به تاسیسات برق روستا نیز آسیب جدی وارد شد. بعد از آن بود که نیروهای انظامی با حضور در روستا ضمن تامین امنیت، کنترل آنجا را به دست گرفتند.

بر اساس این گزارش، با احتساب این دو جانباخته، در ۸ سال گذشته ۲۰ نفر از دو طایفه در درگیری جان خود را از دست داده و ۲ نفر نیز قصاص شده اند.

کد خبر 811513

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۷:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    0 0
    روستا خالی از سکنه شده بود بهتر بود که کنار هم که باشند باز خط و نشان می کشند و دعوا می کنند و اسلحه می‌کشند و آدم می کشند
  • IR ۲۲:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۸
    2 0
    وقتی چنین موضوعی باعث کینه بین اهالی روستا می‌شود وظیفه دولت هست که چاره ایی کند نه اینکه منتظر باشد اتفاقی بیفتد و فقط از حیث امنیتی ورود کند!!! چنین مشکل بزرگی بخاطر قطعه زمینی که واسه روستاییان اهمیت دارد را میشه با یک راهکار ساده حل کرد . دولت بجای منتظر ماندن با اختیارات و امکاناتی که دارد می‌توانست ریشه اختلاف را اساسی حل کند . آیا بهتر نبود دولت جهت حل این اختلاف ویرانگر ، قطعه زمینی به یکی از طرفین واگذار کند تا ریشه اصلی اختلاف حل و کینه ها هم به مرور از بین برود؟ میلیون ها متر مربع زمین در اختیار دولت هست آیا واگذاری قطعه ایی از آن میلیونها متر مربع ممکن نبود؟ تصورش را بکنید که با فوت هر یک از آن ۲۰ نفر چه فاجعه ایی بزرگی بوجود می اومد!! مطمئن باشید وقتی چنین مشکلی حل بشه یقینا مردم ایران هم به چنین واگذاری رضایت قلبی خواهند داشت،
  • عبدالرضا غیایی شاملو IR ۰۵:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۹
    0 2
    نباید به کارشون دخالت کرد، شاید از قدیم رسم دارند که با کشتن یکدیگر مشکلاتشان را حل کنند، با این دخالتای بیجا ممکن است آرامش و تمرکزشان را بر هم بزنیم
    • Amir Navid FR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۱۲
      0 0
      دوست عزیز بعید میدونم این نظر شما از روی خیرخواهی و هم وطن دوستی باشه ! با این حال چون هموطن ما هستید دوستتون داریم .