محمدتقی نقدعلی به همشهری آنلاین گفت: در فرآیند تحقیق و تفحص از کانون‌های وکلا به موارد خوبی رسیده‌ایم، از جمله این موارد می توان به هزینه‌های گزاف نقل و انتقالات اشاره کرد، هزینه‌هایی که برای دریافت آنها هیچ گونه مبنای قانونی وجود ندارد.

محمد تقی نقدعلی

همشهری آنلاین-گروه سیاسی: طرح تحقیق و تفحص از عملکرد کانون‌های وکلای دادگستری ۶تیرماه۱۴۰۲ در صحن علنی مجلس به تصویب رسید؛ یکی از مهمترین تحقیق‌ و تفحص‌های در حال اجرای مجلس یازدهم در آخرین سال فعالیتش که تعدادشان هم زیاد نیست. با محمدتقی نقدعلی رئیس هیات تحقیق و تفحص از عملکرد کانون‌های وکلای دادگستری درباره مهمترین نتایج به دست آمده از این تحقیق و تفحص گفت‌وگو کردیم.

تحقیق و تفحص از کانون وکلای دادگستری به چه نتیجه‌ای رسیده است؟

تحقیق و تفحص از کانون های وکلا در جلسه ۶ تیرماه مجلس به تصویب رسید و ۱۵ مرداد اعضای هیئت تحقیق و تفحص از عملکرد کانون‌های وکلای دادگستری و اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری ایران انتخاب و ریاست این هیئت به بنده سپرده شد. کار تحقیق و تفحص شروع شده و کارشناسان مربوطه در در برخی استان ها مستقر کرده ایم و به مرور کارشناسانی را برای سایر کانون ها انتخاب می کنیم.

با توجه به انحصار طولانی مدت کانون وکلای مرکز، با مانعی هم مواجه شده‌اید؟

ابتدای کار با کانون ها مکاتبه کرده ایم تا بر اساس ماده ۲۱۵ قانون آیین نامه داخلی مجلس کارشناسان ما در کانون ها مستقر شوند، هفته دوم مهرماه روسای کانون درخواست نشست با هیئت تحقیق و تفحص از کانون ها را داشته اند که اجابت شد و نشستی با روسای کانون ها برگزار گردید. این عزیزان در آن جلسه قول همکاری دادند ولی به قول خود وفادار نبودند و مجدد روی به لجاجت و عدم همکاری آورده اند.

تا اینکه یکم آبان ماه هیئت عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلا تشکیل جلسه می دهد و خود کانون ها که دستگاه مورد تحقیق و تفحص هستند برای هیئت، حدود و ثغور نحوه همکاری و ارائه اطلاعات مشخص نیست، واقعا این تعجب آور است. کانون ها ماهیت مستقل دارند و رئیس هر کانون مستقیماً باید پاسخگو باشد نه اینکه بخواهد اطلاعات را به اسکودا بدهد و ما از آن طریق پیگیری کنیم. تعجب می کنم که که واقعا این عزیزان از یک طرف مدعی استقلال می‌شوند و از طرفی دیگر تکالیف قانونی خود را به اسکودا محول می‌کنند. این موضوع مطرح است که قانون می دانند و لجاجت می کنند یا اساساً به قوانین اشراف ندارند؟

مصوبه هیئت عمومی اسکودا در یکم آبان سال جاری از دید ما غیرقانونی و فاقد ارزش است و کانون ها خود را به زحمت نیاندازند و اطلاعات وکلا را به اسکودا ارسال نکنند که در صورت ارسال اطلاعات به اسکودا، همین موضوع خود تخلف است و به قوه قضائیه معرفی می شوند. با اعضای هیئت مدیره ای که با هیئت همکاری نکرده اند برخورد می شود و به زودی اثرات استنکاف از اجرای قانون را می بینند.

تحقیق و تفحص از عملکرد کانون ها بر اساس اصل ۷۶ قانون اساسی و قانون آیین نامه داخلی مجلس با رای قاطع نمایندگان به تصویب رسیده، پس مراتب استنکاف از اجرای قانون که مصداق بارز «ارتکاب اعمال خلاف حیثیت و شرافت و شئون شغل وکالت» است و از موارد زایل شدن شرایط جهت عضویت در هیات مدیره کانون وکلای دادگستری می باشد.

معاونت حقوقی قوه قضائیه که نظارت عالیه بر عملکرد کانون های وکلا را بر عهده دارد، مراتب همکاری کانون ها را پیگیری می کند و رئیس هر کانونی که همکاری نکند را به دادستانی کل کشور و دادگاه عالی انتظامی قضات معرفی می کنیم. البته من مجدداً تاکید می کند دادگاه عالی انتظامی قضات باید در بررسی صلاحیت اعضای هیئت مدیره کانون ها دقت بسیار بیشتری داشته باشد، ما در بررسی ها مواردی را متوجه شدیم که با کوچکترین تحقیق و بررسی عدم صلاحیت شخص احراز می شود ولی متاسفانه این افراد تائید صلاحیت شده اند که ان شالله از طریق ریاست مجلس و با انعکاس این موارد به رئیس محترم قوه قضائیه، شرایط تغییر خواهد کرد.

مجلس چه پیگیری‌هایی در تسریع اجرای قانون تسهیل مجوزهای کسب‌وکار داشته است؟

مجلس از طریق ابزارهای نظارتی خود پیگیر اجرای قانون است، وزارت اقتصاد هم در این مورد پای کار است و جلوی هجمه های سنگین انحصارگران ایستاده است، شما ببنید همین وکلا چقدر در سال های اخیر به فلان مسئول در وزارت اقتصاد و بهمان نماینده مجلس توهین کرده اند.

تاکنون به چه مواردی در تحقیق و تفحص رسیده‌اید؟

در طی فرآیند تحقیق و تفحص به موارد خوبی رسیده‌ایم که در گزارش به آنها اشاره می‌شود، از جمله این موارد می‌توان به هزینه‌های گزاف نقل و انتقالات اشاره کرد، هزینه‌هایی که برای دریافت آنها هیچ گونه مبنای قانونی وجود ندارد و دریافت این هزینه‌ها غیرقانونی است، کانون ها دریافت این وجوه را در قالب هدایا و هبه مطرح می کنند.

پیش از این هم گفته‌ام که بر اساس رأی شماره ۴۴۴ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری هبه عقد تملیک مالی به دیگری و به نحوی رایگان است و چنانچه در مقابل انجام کار یا حل مشکلی انجام شود از موارد مذکور در مقررات فوق‌الذکر نمی‌باشد. اکثر وکلا به ما مراجعه می کنند و از اینکه این پول ها را بالاجبار پرداخت نموده، ناراضی اند، روسای کانون ها بدانند دریافت این مبالغ با وجود نارضایتی افراد مشکل شرعی دارد.

موضوع دیگر در مورد نقل و انتقالات این است که همین وجوه به صورت سلیقه ای دریافت شده، اگر وکلا عمق فاجعه این اعمال سلیقه ها در دریافت وجوه بابت نقل و انتقال را متوجه شوند، قطعاً در مناسبات خود با روسای کانون ها و اعضای هیئت مدیره تجدیدنظر می کنند و خود معترض این اعمال سلیقه ها می شوند. دوران تلکه کردن وکلا بابت نقل و انتقال تمام شده و با توجه به عدم وجود مبنای قانونی برای دریافت نقل و انتقالات، وکلا هیچ مبلغی برای نقل و انتقالات پرداخت نکنند و سایر وکلا، در صورتی که نسبت به پرداخت پول در زمان نقل و انتقال ناراضی بودند، مبلغ پرداختی را پس بگیرند. ما در هیئت تحقیق و تفحص کنار وکلا هستیم.

موضوع اعطای پروانه وکالت به برخی افراد بدون شرکت در آزمون و حتی خارج از شرایط بند دال ماده ۸ لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری از دیگر مواردی است که در تحقیق و تفحص به آن رسیدیم.

برگزاری آزمون ۱۴۰۲ وظیفه هر یک از کانون های وکلا به صورت جداگانه می باشد و بر اساس تبصره یک ماده ۵ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، ضمانت اجرا برای استنکاف از اجرای حکم مذکور در تبصره ۱ اصلاحی که شامل برگزاری سالانه آزمون و پذیرفتن داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز را کسب کرده اند، شامل محرومیت از حقوق اجتماعی درجه ۶ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی است که شامل محرومیت از اشتغال به حرفه وکالت حداکثر به مدت ۵ سال نیز می تواند باشد. اگر داوطلبان آزمون های وکلا از روسای هر کانون شکایت کنند با توجه به اینکه آزمون سال ۱۴۰۲ برگزار نشده، رئیس و اعضای هیئت مدیره کانون مذکور محکوم خواهند شد و موظف به برگزاری آزمون هستند.

البته ما در تحقیق و تفحص در پی حل مشکلات کانون ها و وکلا نیز خواهیم بود، یکی از مواردی که ان شالله آن را به زودی دنبال خواهیم ادغام صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری با سازمان تامین اجتماعی خواهیم بود، چرا که هم اکنون وکلا بیمه درمانی ندارند و در این بین بسیار تحت فشار هستند که انجام این کار کمک زیادی به وضعیت وکلا خواهد کرد.

در حین کار برخی روند و رویه های اشتباه را می بنیم که تذکر می کنیم، یکی از این مسائل اشتغال همزمان وکلا در شرکت های دولتی است، که بر اساس ماده ۸۰ آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری و قانون ممنوعیت تصدی بیش یک شغل این کار غیرقانونی است و با این افراد برخورد می شود.

بر اساس محور بررسی فهرست وکلا و صلاحیت قانونی آنها در حین انجام تحقیق و تفحص اگر مواردی را مشاهده کنیم یا گزارش مستند و متقنی در خصوص برخی وکلا مطرح شود، صلاحیت آنها را از مراجع نظارتی استعلام می کنیم. دادسرا و دادگاه های کانون های وکلا بازدارندگی لازم را ندارند، باید برای ایجاد بازدارندگی و برخورد با وکلای متخلف اقدامات دیگری صورت پذیرد.

فکر می‌کنید تحقیق و تفحص به قرائت گزارش برسد؟

ما سعی می‌کنیم جمع‌بندی گزارش را در همین مجلس ارائه کنیم و برای اصلاح رویه‌ها به کار ببندیم. مجلس یازدهم قوانین زیادی را در حوزه وکالت تصویب کرده است. در چند ماه اخیر تصویب کردیم که پروانه وکالت از سامانه صدور مجوزهای کسب و کار صادر شود. همچنین مصوب شد همه شرکت‌ها و موسسات خصوصی بتوانند به جای وکیل، از نماینده حقوقی استفاده کنند. اگرچه کانون‌های وکلا نقدهایی در این ارتباط دارند اما در مجموع سعی می‌کنیم گزارش زودتر جمع‌بندی شود و در همین مجلس قرائت شود.

ظاهرا قانون تسهیل باعث افزایش چشمگیر قبولی‌های کانون وکلا بوده است. آماری دارید که سد ورودی شکسته شده است یا خیر؟

در این خصوص باید شفاف سازی صورت گیرد، با توجه به اینکه کانون وکلا اعلام نمود وکلا می توانند جهت تغییر محل اشتغال خود در آزمون شرکت کنند، بخشی از این قبول شدگان وکلای دادگستری هستند که به دلیل تغییر حوزه اشتغال، امتحان داده و در آزمون پذیرفته شده اند.

در آزمون کانون وکلای دادگستری که در ۱۳ مرداد سال جاری برگزار شد و آزمون معوق سال گذشته است، در مجموع ۱۳ هزار و ۵۰۸ نفر در آزمون وکالت کانون وکلا پذیرفته شده‌اند که از این میان ۱۰۹۴۳ نفر پذیرفته‌شده سهمیه آزاد و ۲۵۶۵ نفر پذیرفته‌شده سهمیه ایثارگران هستند.

تعداد پذیرفته شدگان آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه نیز همین حدود است، نکته مهم این است با توجه به اینکه فاصله زمانی برگزاری دو آزمون یک و نیم ماه بوده و نتایج آزمون کانون وکلا پس از برگزاری آزمون مرکز وکلا اعلام شد، اکثر افرادی که در آزمون کانون وکلا شرکت کرده اند، در آزمون مرکز نیز شرکت نمودند. لذا تعداد قبولی های مشترک دو نهاد یعنی کانون و مرکز زیاد است و برآورد می شود تعداد این افراد بین ۹ الی ۱۱ هزار نفر باشند.

پس با این تفاسیر اگر بخواهیم نگاه کنیم تعداد قبولی ها و پذیرفته شدگان نسب به سال گذشته تنها رشد دو برابری داشته است.

تکلیف کارآموزهای آزمون‌های قبلی نیز ظاهرا مشخص نیست و با کارشکنی‌هایی مواجه هستند. در تحقیق و تفحص به این مسئله پرداخته شده است؟

پذیرفته شدگان آزمون سال ۱۴۰۰ در حال حاضر در حال طی کردن دوره کارآموزی خود هستند و موضوع اشتغال آنها و فعال شدن سامانه CMS یکی از معضلات و مشکلاتی است که این افراد با آن درگیر هستند، ماده ۵۴ آیین نامه اجرائی نیز واقعا اشکال زیادی دارد، یک فرد چگونه می تواند هر روزه به دادگستری مراجعه کند و از یک پرونده چند صد صفحه ای یک گزارش تهیه کند، کانون ها مرحله مذکور را تفسیر به رای می کنند و برخی کانون ها، ۱۸۰ روز اداری را ملاک خود قرار داده اند که عملاً این مرحله ۸ طول می کشد. بنظرم نویسندگان این آیین نامه عامدانه این اقدام را انجام داده اند و از آنجایی که آیین نامه های مصوب رئیس قوه قضائیه جهت تطبیق با قانون به مجلس ارسال می شود، این آیین نامه مشکل ساز شده است.

کارآموزان بدانند در مورد فعال شدن سامانه سی ام اس و اشتغال کارآموزان سال ۱۴۰۰ کانون های وکلا به جای همراهی مقاومت و غالباً کارشکنی می کنند ولی رایزنی‌های لازم صورت گرفته است تا این مشکل نیز حل شود. آقای پورسید روز سه‌شنبه به بنده قول دادند که هفته آینده با همراهی کانون های وکلا مشکل قبولی‌های ۱۴۰۰ را حل کنند و اگر کانون های وکلا همراهی نکردند، خود قوه قضاییه راساً سامانه سی ام اس و موضوع اشتغال کارآموزان را حل می کند، این را در نظر بگیرید که پذیرفته شدگان آزمون مرکز وکلا به محض شروع دروه کارآموزی می توانند ماهانه دو پرونده بگیرند.

در مجموع اجرای قانون تسهیل را موفق می‌دانید؟

قانون تسهیل در مجموع انحصار امضاهای طلایی را شکسته است و تنها انحصارگران از این قانون ناراضی هستند، متاسفانه برخی افراد نیز با انحصارگران همراهی می کنند و غالباً در نشست ها و مصاحبه ها مطالبی را مطرح می نمایند که دقیق نیست. این موضوع هم که گفته می‌شود قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار یا صدور پروانه وکالت در درگاه صدور مجوزهای کسب و کار، کانون وکلا را ذیل وزارت اقتصاد می‌برد، کاملا غلط است. مسیر صدور پروانه وکالت تنها برای شفاف شدن قرار است از این کانال عبور کند. صدور پروانه وکالت کماکان از طرف کانون وکلا و مرکز وکلا اتفاق می‌افتد.

هیات مدیره کانون وکلا با تحقیق و تفحص همراهی کرده است یا مقاومت می‌کند؟

هیات مدیره شل و سفت می‌کند. گاهی همراهی می‌کنند و گاهی بدقلقی می‌کنند. معاونت حقوقی قوه قضاییه با نامه‌ای که زده است، آخرین اولتیماتوم را به کانون‌های وکلا داده است. امیدواریم همکاری کنند تا دیگر مجبور نشویم به‌عنوان عدم همکاری و تخلف از مصوبه مجلس به قوه قضاییه معرفی‌شان کنیم.

انتظار داریم رئیس قوه قضائیه به موضوع بررسی صلاحیت کاندایدهای اسکودا رسیدگی کند و پیگیری می کنیم که انتخابات اسکودا که قرار است برگزار گردد لغو شود تا صلاحیت کاندیدهای اسکودا بررسی گردد، برخی از این افراد بر اساس اطلاعات موجود متخلف اند و صلاحیت لازم را ندارند.

کد خبر 806170

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 8
  • محمد IR ۲۲:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۰
    3 10
    امان از این مجلس بی اطلاع با طرح ها و قوانین فساد زا_ جالب است فکر می‌کنند که کار درست را انجام می‌دهند.
    • بی نام IR ۰۶:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
      2 1
      از چه چیزی اطلاع ندارند؟
  • توکل IR ۲۳:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۰
    1 3
    با سلام اینم از جزئیات گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس همه دارن اعتراف میکنن که امسال دو کانون وکلا قانون را دور زدن و ۹ هزار نفر قبولی مشترک دارند... پس تکلیف بقیه داوطلبان که سالها زحمت کشیده و الان اینجوری کلاه سرشون رفته چی میشه... ترا بخدا یه فکری بکنید تا حق اشتغال چند هزار داوطلب ضایع نشه و مجلس کانون ها را وادار کنه تا اسامی قبولی های مشترک را حذف کنند تا برای چندین هزار نفر شغل و امیدواری شکل بگیره... آخه ظلم تا کی انحصار تا کی ؟
    • منصور IR ۰۲:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
      9 5
      توکل جان با قانون تسهیل هم نتونستی قبول بشی علتش اینه که اساسا رشته حقوق نخوندید یا اگر خوندید از حقوق چیزی دستگیرت نشده وگرنه کسی با این دست و دلبازی مجلس انقلابی که از کیسه خلیفه میبخشه هم نتونه قبول بشه دیگه انصافا رواست از خجالت بمیرد؛ من جای شما بودم به جای اظهار نظر کردن از خجالت آب میشدم
  • ایران IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۰
    2 0
    مسبب اصلی وضعیت فعلی جامعه وکالت اندکه بازیچه شده است .
    • شهروند IR ۰۱:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
      4 2
      با طرح تسهیل نتونستی قبول بشی؟؟؟!!! بارم مدعی هستی؟؟؟!!!!از کدوم حق صحبت می کنی؟؟؟!!! شما حقی نداربد؟؟؟!!! حق و قانون طرح تسهیل که نتونستید تراز طرح تسهیل بیارید.... بابا حداقل دست از فصای مجازی بردارید برید بشینید مطالعه کنید برای سال بعد....
  • محمدتیموری IR ۰۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    3 1
    فاصله دوآزمون کانون ومرکزوکلا۲۰روزبوده نه یک ونیم ماه۱۳مردادتا۳شهریور۳هفته یاهمان ۲۰روزبوده نظارت وضمانت اجرای اسننکاف ازاجرای قانون تسهیل درعدم برگزاری آزمون۱۴۰۲هم درقانون مشخص شده نه برعهده داوطلب آزمون باشدآقای نقدعلی خسته شده قاطی میکنه البته تشکرمیکنیم ازجنگندگی وشجاعت ایشان وهمه نمایندگان اعلام انزجارازبرخی نمایندگان حزب بادی که اخیرارنگ عوض کردن متاسفانه
  • IR ۰۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    3 1
    آقای نقدعلی ما با طرح تسهیل امنیت شغلی مان را از دست دادیم و هیچ آینده ایی برای خودم متصور نیستم سر پل صراط منتظرت هستم.... من جوانی پای درس خواندن گذاشتم حالا با طرح تسهیل هر کسی می تواند با نمره ۶۰۰۰ وکیل شود... نمی گذارم از سر پل صراط رد شوی .....
  • TR ۰۱:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    3 2
    چه عجب ! متوجه تخلفات کانون وکلا شدید و جرات رسیدگی هم پیدا کردید
  • اسلامی IR ۰۲:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    4 1
    تعیین تعداد مورد نیاز وکیل با قوه قضاییه بود نه کانون وکلا !!!!!!!جالبه کمسیون اقتصادی برای وکالت تصمیم گیری کردن و اکثر داوطلب ها با نمره ۴ الی ۵ از ۲۰ قبول شدن مثلا فردی سه درس اصلی را سفید داده بود باز قبول شده !!!!!!کجای دنیا زیر ده قبول حساب میشه ؟؟؟؟ الانم شکر خدا داوطلبان بیکار تبدیل به وکلای بیکار شدند ...خیلی از همکارای ما یا استفعا کردن .خیلیا نمیتونن پروانه رو تمدید کنن !!!خیلی دفتر ندارن....مجلس اینارو هم تفحص بکنه!!وکالت را نابود کردن والسلام
  • سعدی IR ۰۵:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    1 3
    این وکیلارو باید کنترل کنه با قانون و مجازات بارها شنیدیم که اینها پولهای بی حساب وکتاب از شاکی میگرن وکاری هم انجام نمیدن وحتی با متهم زد وبند میکنن و وجدان کاری واین جور چیزا سرشون نمیشه
    • دارا US ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
      1 3
      کجای دنیا آزمون وکالت میگیرن؟؟؟؟؟؟غیر از ایران.
    • IR ۰۹:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
      5 0
      دارا جان در تمام دنیا یا ازمون حقوقی می گیرند..... یا برای ورود به دانشگاه یا رشته حقوق سخت می گیرند و داخل دانشگاه هم به سختی مطالعه می کنند که به راحتی کسی نتونه وارد دانشگاه بشه و فارغ تحصیل بشه.... فقط تو ایران که تو هر روستا یه دانشگاه زدن و اولین رشته هم حقوق تدریس می کنند تو بعصی دانشگاه‌ها حتی اگر سر جلسه امتحان هم نری بهت نمره می دن.... بعد اونوقت می آیید کمپین تشکیل می دید که ازمون ها هم جمع بشه‌...
  • حسنا IR ۰۵:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    4 2
    وکلاازمردم هم پولهای نامشروع میگیرند جلوی اینکارهم گرفته شود
  • مجتبی IR ۰۸:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    5 0
    عزیزان بیشتر درس بخوانید و تلاش کنید ولی کسی که با قانون تسهیل هم قبول نشده باید در مورد خودش تجدید نظر کنه چون یا درس نخوانده یا اصلا به درد وکالت و رشته حقوق نمیخورد
  • حسن بصیری هریس IR ۰۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    1 1
    جالب بود
  • IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    0 0
    بالاخره لازمست ق. مقننه به کمک ق.ق وضعیت مافیایی و استکباری کانون وکلا را مشخص کنند . معلوم است برای جلوگیری از افشای تخلفات سنگین خود دست به هر کاری خواهند زد. اگر حماس هم میخواست منتظر بماند تا صهیونیست‌ها به ایشان رحم کنند، الان اثری از حماس و غزه نبود. کانون می‌داند با طولانی شدن مکاتبات و ... مجلس بعدی ممکن است از خیر این تحقیق و تفحص بگذرد . پس شما بحنبید
  • مریم IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    0 1
    ایشالا مجلس انقلابی شورای محترم نگهبان دکان کانون و آزمونها را جمع تخته وکالت کسب و کار ازاد از طریق وزارت اقتصاد کنیددددد
  • شهروند IR ۱۶:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۱
    0 0
    ممنونم واقعا نظراتی که دوستان بابت قانونی که مجلس انقلابی برای طرح تسهیل به تصویب رسانده ؛موضوعاتی مختلفی مطرح کردن ... یک عده بازگو کردن نمره 10 و عده میگن 7 و مابقی هم سعی میکنند که صحبت های و نظرات دیگران در این خصوص تبلیغ و بزرگ کنند تا دیده بشه ... که من به این دوستان میگم اصلا صحبت رشته حقوق نکنید بهتر از مقطع ابتدایی شروع کنید چطور می شود به خودتون میگید تحصیل کرده با این تفاسیر فقط فقط جامع حقوقی زیر سوال میبرید ... یک عده هم که نظرشان متفاوته کلا از موضوع خارج میشن و اصلا کاری به هیچ ندارند که تعداد وکلا کم یا زیاد میشن ..میگن که مابیکار شدیم . عزیزم الان دنیا بیکاره . اگه باور نداری سرچ کن ربطی به این موضوع نداره.. یک عده هم اظهار داشته اند درس خواندن. از زبان درس خواندها خواهشاً صحبت نکن اونی که درس خونده می‌دونه که باید به قانون احترام بذاره ... که متاسفانه افراد به ظاهر قانون مدار خود را معرفی کردن به جامعه الان هرکس تا آب و بابا درس بخونه می‌دونه که با این قانون انحصار خیلی چیزها جلوش گرفته میشه و فقط باید امیدوار باشیم این طور تصویب ها بابت معضلات دیگر جامعه در صحن
  • مسعود ایزدپناه IR ۰۷:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۸/۲۲
    0 0
    یکی ازکانون های اصلی همین کانون وکلا هست ازاین کارمجلس واقعا سپاسگزارم و بزرگترین خدمت به مردم وکشورمیباشد اگرنیمه کاره تحقیق و تفحص رو رها کنند نفرین مردم تا آخرت پشت سرشان میباشد