وزیر بهداشت گفت: محصولات و فرآورده‌های دارویی گیاهی پس از کسب تاییدیه‌های مربوطه از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارتخانه و همچنین سازمان غذا و دارو وارد بازار می‌شوند.

بهرام عین اللهی - وزیر بهداشت دولت سیزدهم

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بازدید از دومین «ایده بازار ملی فناوری سلامت» در مرکز همایشهای رازی با بیان این که بخشی از توانمندی‌های دانشگاه های علوم پزشکی و شرکت های دانش بنیان در این نمایشگاه عرضه شده، گفت: تمرکز این دوره از نمایشگاه، در حوزه طب سنتی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی است.

وی اظهار داشت: با توجه به ظرفیت های بالای کشور در حوزه گیاهان دارویی، تا کنون استفاده چندانی از این ظرفیت عظیم نشده، در حالی که هر کدام از این گیاهان دارویی می توانند بسیاری از مشکلات را حل کنند و منشأ ساخت دارو باشند.

وزیر بهداشت، گیاهان دارویی را منشأ تولید بسیاری از محصولات با کیفیت حوزه سلامت دانست و ادامه داد: از توانمندی های کشور، گیاهان دارویی متعدد و متنوع و کاربرد و اثربخشی آنها در درمان بسیاری از بیماری هاست.

عین‌اللهی از حمایت ویژه وزارت بهداشت از حوزه طب ایرانی، گیاهان دارویی و کاربرد آنها در درمان بیماری ها خبر داد و گفت: ۱۳۴ شرکت دانش بنیان حوزه سلامت در کشور در حوزه کاربرد گیاهان دارویی فعالیت دارند و علاوه بر آن، ۳۳ مرکز رشد و پارک علم و فناوری در این زمینه به صورت علمی و اصولی، فعال هستند.

شرط ورود گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به بازار، تاییدیه سازمان غذا و داروست

وی با بیان اینکه شرط ورود گیاهان دارویی و داروهای گیاهی به بازار، تاییدیه سازمان غذا و داروست، تصریح کرد: آشنایی جامعه پزشکی با کاربرد محصولات تایید شده در حوزه طب سنتی بیش از گذشته افزایش یافته است.

عین‌اللهی به فعالیت ۸ سلامتکده طب سنتی در کشور اشاره و افزود: تعداد این سلامتکده‌ها به تدریج افزایش می یابد. در هر یک از این سلامتکده ها پزشک متخصص طب ایرانی حضور دارد و داروخانه ای با محصولات طب ایرانی دائر است. همچنین میزان مصرف داروهای گیاهی در این سلامتکده ها بر اساس یافته ها و شواهد علمی مشخص شده و بر تعادل در مصرف این محصولات نظارت می شود.

وزیر بهداشت تصریح کرد: در کشور ما نور آفتاب به میزان کافی وجود دارد و تابش نور مستقیم آفتاب و همچنین برخی عوامل شغلی، عوارض پوستی را برای برخی افراد ایجاد می کند که خوشبختانه در این دوره از فن بازار سلامت، محصولات مؤثری در زمینه سلامت پوست از جمله پمادهایی با منشا گیاهان دارویی تولید و عرضه شده است.

عین‌اللهی با تاکید بر اهمیت حفظ و ارتقای سلامت جامعه، اظهار داشت: در وزارت بهداشت، تولید دارو از گیاهان دارویی به طور اصولی و علمی دنبال می شود؛ به این معنا که محصولات و فرآورده هایی از این دست پس از تاییدیه های مربوطه از سوی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و همچنین سازمان غذا و دارو وارد بازار می شوند.
حمایت وزارت بهداشت از تجاری‌سازی و عرضه داروهای گیاهی در داروخانه‌ها

استفاده از گیاهان دریایی برای اولین بار در تولید دارو و مکمل‌ها

وزیر بهداشت با بیان اینکه برای اولین بار از گیاهان دریایی در تولید دارو و مکمل استفاده و برخی از محصولات آن در این رویداد رونمایی شده است، ادامه داد: برخی از انواع گیاهان دریایی، خواص دارویی دارند که شرکت های دانش بنیان، فعالیت خود را در زمینه تولید و فراوری آنها آغاز کرده اند.

وی ادامه داد: سرمایه گذاران می توانند در زمینه محصولات سنتی و گیاهی شرکت های دانش بنیان سرمایه گذاری کنند و وزارت بهداشت نیز از تجاری سازی هر داروی گیاهی که به تایید سازمان غذا و دارو رسیده باشد و نیز عرضه آنها در داروخانه ها و بیمارستان ها حمایت می کند.

عین‌اللهی افزود: برای التیام زخم های دیابتی و درمان بیماران دیابتی، داروهای گیاهی متعددی تولید شده و باتوجه به شیوع بالای دیابت در کشور، این داروها پس از تایید سازمان غذا و دارو، مورد حمایت وزارت بهداشت واقع می شوند.

استفاده نابجا یا افراط در مصرف داروهای شیمیایی

وی با انتقاد از استفاده های نابجا و یا افراط در مصرف داروهای شیمیایی یادآور شد: در درمان بیماری های رایج مانند سرماخوردگی، اولین دارویی که بیشتر بیماران مصرف می کنند، استامینوفن است و همچنین انواع آنتی بیوتیک ها در بیماری های عفونی و ویروسی مورد استفاده قرار می گیرد که می تواند باعث مقاومت در برابر آنتی بیوتیک شود و حال آن که بسیاری از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی می توانند چنین بیمارانی را بهبود بخشند و موجبات رونق صنایع داخلی و عدم تحمیل عوارض آنتی بیوتیک ها را فراهم کنند.

وزیر بهداشت با اشاره به مطلوبیت ترویج استفاده از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی گفت: رتبه ایران در حوزه طب سنتی در دنیا مناسب است اما برخلاف تصور رایج، برخی کشورها مانند آمریکا، چین و هند از حیث زمینه مصرف گیاهان دارویی و داروهای گیاهی رتبه ای بالاتر از ایران دارند.

عین‌اللهی تصریح کرد: باید در خصوص مصرف صحیح گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در کشور فرهنگسازی کنیم تا هر دو گروه داروهای شیمیایی و گیاهی به میزان لازم و به طور متعادل و اصولی مصرف شوند.

کد خبر 804940
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha