عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از موافقت اعضای کمیسیون متبوعش با تعطیلی ۲ روزه آخر هفته خبر داد و گفت: هنوز درباره اینکه تعطیلی روز پنج‌شنبه و یا شنبه باشد تصمیم‌گیری نشده است.

كارمندان

به گزارش همشهری آنلاین، حسین گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری (تغییر ساعت کاری و تعطیلی پنجشنبه)، گفت: رسیدگی  به لایحه مذکور در دستورکار اعضای کمیسیون اجتماعی در جلسه اخیر قرار داشت که اعضا با اکثریت آرا با کلیات این لایحه موافقت کردند.

وی با بیان اینکه اعضای کمیسیون با کاهش ساعت کاری کارکنان دولت در طول هفته و ۲ روز تعطیلی آخر هفته موافقت کرده‌اند، گفت: درباره اینکه میزان کاهش ساعت کاری کارکنان دولت چه میزان باشد و تعطیلی آخر هفته در روز پنج‌شنبه یا شنبه باشد تصمیم‌گیری نشده است؛ چرا که در لایحه دولت روزهای پنج‌شنبه پیشنهاد شده اما نمایندگان نیز طرحی دارند که در آن تعطیلی شنبه‌ها مطرح شده است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره طرح نمایندگان، گفت: در این طرح شنبه‌ها به‌جای پنج‌شنبه‌ها پیشنهاد شده، چرا که با توجه به اینکه بازارهای جهانی در روزهای شنبه ‌و یکشنبه تعطیل است و چون پنج‌شنبه‌ها و جمعه‌ها در کشور ما تعطیل است، لذا با این شرایط عملاً ۴ روز ارتباطات اقتصادی ما با دنیا دچار مشکل می‌شود.

گودرزی گفت: قرار است درباره میزان کاهش ساعت کاری کارکنان دولت و اینکه روز شنبه یا پنج‌شنبه تعطیل باشد در جلسات هفته آینده کمیسیون اجتماعی تصمیم‌گیری شود.

نماینده درود و ازنا در مجلس در توضیح هدف مجلس و دولت از تعطیلی ۲ روزه آخر هفته، گفت: ایجاد اوقات فراغت برای خانواده و فراهم شدن شرایط برای سفرهای کوتاه مدت به منظور رونق گردشگری و ایجاد نشاط در خانواده‌ها از جمله اهداف تعطیلات ۲ روزه آخر هفته است.

متن لایحه تغییر ساعت کاری و تعطیلی پنجشنبه  به شرح ذیل است:

لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری

ماده واحده- ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری -مصوب ۱۳۸۶- به صورت زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۸۷- ساعات کار کارمندان دولت چهل و دو ساعت و سی دقیقه در هفته است و ترتیب و تنظیم ساعات کار ادارات به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران تعیین می‌گردد. تغییر ساعت کارمندان با رعایت سقف مذکور و در چهارچوب ضوابط پیشنهادی سازمان اداری و استخدامی کشور که به تصویب هیئت وزیران می‌رسد، بر عهده دستگاه ذی‌ربط می‌باشد. میزان ساعات تدریس معلمان و اعضای هیئت علمی از ساعات موظف، در طرح های طبقه بندی مشاغل ذیربط تعیین خواهد شد.

تبصره ۱- کارمندان می‌توانند با موافقت دستگاه اجرایی ساعات کار خود را تا یک چهارم ساعت کار روزانه (حداکثر (۱۰) ساعت) تقلیل دهند. میزان حقوق و مزایا، نحوه محاسبه سوابق خدمت این قبیل کارمندان متناسب با ساعات کار آنان تعیین خواهد شد.

تبصره ۲- دستگاه های اجرایی می توانند در موارد خاص با موافقت هیئت وزیران و رعایت سقف ساعات کار با توجه به شرایط جغرافیایی و منطقه ای و فصلی ساعات کار خود را به ترتیب دیگری تنظیم نمایند.

تبصره ۳- متناسب با تغییرات فناوری و در شرایط اضطرار و بحران نظیر آلودگی هوا، کمبود انرژی، وقوع حوادث غیرمترقبه، شیوع بیماری‌های فراگیر و یا در ایام خاص نظیر ماه مبارک رمضان، به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران، ساعت کار و نحوه ارائه خدمت کارمندان، فارغ از سقف مذکور در این ماده تعیین می‌شود.

تبصره ۴- همه دستگاه‌های اجرایی اعم از ستادی و استانی، به استثنای بخش عملیاتی مراکز و واحدهای خدمت‌رسان نظیر واحدهای ذی‌ربط بهزیستی، بانک‌ها، بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی- درمانی، اماکن ورزشی و واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته تنظیم نمایند.

تبصره ۵- در همه قوانین و مقرراتی که از مبنای چهل و چهار ساعت کار در هفته و یکصد و هفتاد و شش ساعت کار در ماه استفاده شده است، از تاریخ ابلاغ این قانون به ترتیب به چهل و دو ساعت و سی دقیقه کار در هفته و یکصد و هفتاد ساعت کار در ماه اصلاح می‌شود.

کد خبر 765582
منبع: تسنیم

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 21
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یه فقیر ایرانی IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    13 2
    درحقیقت این تعطیلی برای خودمسولین ارزش داره درست مثل تشکیل مدارس غیرانتفاعی ... ... ... مگرنه برای من گرسنه به چه دردمیخوره
    • IR ۲۲:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
      9 4
      تعطیلی جمعه وشنبه خیلی بهتره چون همان طورکه همه می دانیم ونیازی به توضیح نیست سنگینی وکسلی ورنجیده خاطرشدن ازاولین روزهفته که نامش شنبه است روی کارافرادومشاغل تاثیربسیارزیادی داردو افرادازشروع هفته کاری ازشنبه هاهمیشه خیلی ازرده خاطرهستندکه باعث پایین امدن کارایی وفرارازکارهای بیشترمی شودکه درطول هفته نیزتاثیرگذاری درکارهادارد لذاتعطیلی جمعه وشنبه باعث رفع چنین مشکلات بزرگ می شود.
  • ابراهیم IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    20 5
    سلام شنبه رو تعطیل کنید وهمگام با دنیا باشید البته با دنیا اشتی کنیم وبخشی از ان باشیم تقابل با اون نتیجه ای نداره ساعت رو به روال سابق بر گردنید اعتراف به اشتباه در این مورد عین شجاعت هست شجاعتی که در اینده به نیکی از ان یاد می شود و ماند گار خواهد شد
  • IR ۱۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    12 1
    8 ساله که دارین فکر می کنین حرف می زنین کی عملی میشه کی تصویب میشه ... ....
  • بهاره نجفی پور IR ۱۹:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    9 10
    خب یعنی چی؟ کارمندان بانک نیاز به تفریح و سفرهای کوتاه مدت ندارند؟ کارمندان بانک که از همه ی کارمندان دولت بیشتر در معرض فشار و استرس کارن، مگه اونها خانواده ندارن؟ اگه بانک پنج شنبه یا شنبه تعطیل بشه، ایا جون مردم به خطر می‌افته؟ همه پنج شنبه ها تعطیل می‌شن، سرازیر می شن به سمت بانک و کارمندان بانک پنج شنبه‌ها خسته‌تر از روزهای عادی و دیر از روزهای عادی به خونه هاشون می‌رن، واقعا متاسفم برای این نوع تصمیم گیریهای ناعادلانه
  • IR ۱۹:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    11 2
    چرا ۴۲ و نیم ساعت در هفته؟؟؟؟؟ میانگین ساعت کاری سایر کشور های دنیا کمتر از ۴۰ ساعت در هفته است
  • IR ۲۰:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    5 6
    چرا اسم شنبه رامیبرید ازنظر روانی کار غلطی است مردم عادت کردهان و روز شنبه روزشروع وحرکت است وبرعکس پنج شنبه درامد تعطیلی وفرار.یکمی فسفر خرج کنید
  • آریا IR ۲۱:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    14 0
    به جای اینکه بشینین فکر این که چه روزی تعطیل باشه تا مردم شاد باشن این قیمتا رو پایین بیارین و حقوقارو بالا ببرین مردم کلی دعاتون می کنن و خرج خانوادهاشون تامین می کننن و جوونا سر سامون میگیرن همه اینا رو که گفتم میشه شادی البته شماها حقوقای بالا تونو دارین فقط تعطیلات تو کمه 😉😉
  • IR ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    7 0
    ...
  • یا حق IR ۲۱:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    12 2
    ای کاش کارمندها نیز مثل معلما اتحاد داشتند چرا معلما ۲۴ ساعت در هفته ولی کارمندان با حقوقی به مراتب کمتر ۴۴ ساعت در هفته کار کنن
  • ملک IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۷
    12 0
    در مسائل حیاتی، تفکر مبتنی بر عقل واجب اجتناب ناپذیر است!!!