نمایشگاه ۳۴ از ۲۰ اردیبهشت برپا می‌شود. اما تفاوتش با دیگر نمایشگاه‌های کتاب این است که کتابفروشی‌ها نیز در آن حضور دارند.

نمايشگاه كتاب

همشهری آنلاین- فرشاد شیرزادی: سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت امسال برگزار می‌شود. نفس اینکه تفاوت نمایشگاه‌های قبلی کتاب تهران با نمونه‌های خارجی مانند نمایشگاه فرانکورت، قاهره و... این است که در آنجا کتاب به فروش نمی‌رود و محل تعامل و تجارت صنعت نشر است، برکنار، امام امشال به گفته قائم مقام سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ۲۰۰ کتاب فروش هم در کنار ناشران برای حضور در نمایشگاه کتاب مجوز دریافت کرده‌اند و کالای فرهنگی‌شان که مشخصاً کتاب باشد، با تخفیف به مخاطبان عرضه می‌کنند. این موضوع دو سه دارد: رضایت کتابفروشان از این فرصت به دست آمده و دو دیگر کسادی بازار برای ناشران بزرگ و کوچک که می‌خواهند خودشان کتابشان را بفروشند. در این باره نظر ناشران و دست اندرکاران را پرسیدیم اما پیش از این مهم، به سخنان علی رمضانی، قائم مقام و سخنگوی سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌پردازیم.

علی رمضانی می‌گوید: «درخصوص برگزاری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تاکنون اقداماتی توسط کمیته‌های مختلف و مجموعه ناشران کشور و کتابفروشان انجام شده که نوید یک نمایشگاه بسیار خوب را می‌دهد. ناشران کشور با واریز وجه غرفه‌ها و اطلاع‌یابی از متراژ نهایی اختصاص‌یافته برای غرفه‌هایشان، یک مرحله دیگر به برگزاری نمایشگاه کتاب نزدیک شدند. ناشران تا دهم اردیبهشت ‌ماه ۱۴۰۲ فرصت دارند ثبت‌نام خود را نهایی و از متراژ نهایی مطلع شوند.

  وی ادامه داد: بخشی از ناشران که تقاضای غرفه‌های خودساز دارند از ۱۲ اردیبهشت‌ماه می‌توانند با در دست داشتن مدارک مورد نظر به واحد فنی-مهندسی کمیته اجرایی و رفاهی مراجعه و نسبت به آماده سازی غرفه‌های خود اقدام کنند.

رمضانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در روزهای آتی فراخوان ثبت‌نام دانشجویان، طلاب، استادان حوزه و دانشگاه برای دریافت یارانه اعتباری کتاب منتشر خواهد شد تا آنها هم بتوانند از منابع درنظرگرفته شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان نمایشگاه استفاده کنند.

 قائم‌مقام و سخنگوی سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: همچنین ناشران باید نسبت به بارگذاری آثارشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ اقدام کنند، چون در چند روز آینده سایت نمایشگاه بازگشایی می‌شود و مردم می‌توانند نسبت به جست‌وجو و انتخاب کتاب‌ها و وارد کردن کتاب‌ها به صفحه شخصی‌شان اقدام کنند. لذا هرچه ناشران زودتر نسبت به بارگذاری آثار اقدام کنند، احتمال در معرض انتخاب گرفتن آثارشان از سوی مردم بیشتر خواهد شد.

 وی با اشاره به استقبال کتابفروشان از فراخوان ثبت‌نام جهت حضور در نمایشگاه سی‌وچهارم کتاب تهران، بیان کرد: تاکنون نزدیک به ۲۰۰ کتابفروشی برای شرکت در این رویداد ثبت‌نام کرده‌اند که در کنار حدود سه هزار ناشر داخلی و خارجی آثارشان را عرضه خواهند کرد و مجموعه صنعت نشر برای اولین‌بار دراین نمایشگاه به‌صورت همزمان در دو ضلع ناشران و کتابفروشان به ارائه خدمات می‌پردازد. قابل توجه اینکه دولت منابع جداگانه‌ای را برای پرداخت یارانه سمت کتابفروشی‌ها پیش‌بینی کرده تا در سمت ناشران دچار نقصانی در پرداخت یارانه‌ها نشویم. لذا ناشران و کتابفروشان مطلع باشند که سهم یارانه هیچکدام برای طرف مقابل استفاده نخواهد شد و سهم هرکدام به‌صورت مجزا پیش‌بینی شده و محفوظ است.

 رمضانی در پایان با بیان اینکه در روزهای آتی از پوستر و شعار نمایشگاه رونمایی خواهد شد، گفت: مجموعه فعالیت‌ها درخصوص فضاسازی شهری چه در تهران و چه در دیگر شهرها و همچنین فضاسازی در رسانه‌ها، امسال شکل متفاوتی خواهد داشت. امیدوارم مردم از آنچه در نمایشگاه سی‌وچهارم کتاب فراهم می‌شود، استفاده لازم را ببرند.

علیرضا رئیس‌دانا، مدیر نشر نگاه در گفت‌وگو با خبرنگار همشهری گفت: امسال با توجه به هزینه‌هایی که برای کتاب صرف می‌شود و کتاب در نهایت گران تمام می‌شود، برای ما صرف نمی‌کند که در نمایشگاه کتاب مستقر شویم. ما همین که کرایه غرفه پرداخت کنیم و چند کارگر استخدام کنیم و پول ناهارشان را بپردازیم، به سودمان نیست. به فرض اگر سال گذشته برای ۱۰ روز کار به تنها یک کارگر کتابفروش مستقر در غرفه دو میلیون تومان پرداخت می‌کردیم، امسال همین مبلغ دست‌کم سه برابر شده است. حال هزینه حمل و نقل کتاب را هم از این موضوع جدا کنید.

وی ادامه داد: در عین حال با توجه به شرایط موجود امیدی نیست که آن فروش ایده‌آل را مثل گذشته داشته باشیم. همه شواهد و قراین نشان می‌دهد که امسال حضور در نمایشگاه کتاب چندان مقرون به صرفه نیست.

محمدعلی جعفریه، مدیر نشر ثالث نیز افزود: امسال احتمالاً در همان بخش مجازی شرکت خواهیم کرد.

یکی از ناشران شهرستانی هم که خواست نامی از او برده نشود، به خبرنگار همشهری آنلاین گفت: امسال در بخش مجازی شرکت می‌کنم.

او گلایه کرد: حضور کتابفروشان در نمایشگاه میخ نهایی بر تابوت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بود. وقتی کتابفروشان حضور داشته باشند، کتاب من ناشر را به هر دلیلی که یا خرید قبلی‌اش است یا از پیش داشته، از آن کتابفروش می‌خرند و دیگر راه فروش واقعی من علناً مسدود می‌شود. حضور کتابفروشان ما را سردرگم کرده. حالا که می‌توان مجازی هم کتاب فروخت چرا این همه هزینه تقبل کنم؟!

سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مصلی امام خمینی‌(ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir برگزار خواهد شد.

کد خبر 757448

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار ادبیات و کتاب

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha