مدیر بخش ایمن‌سازی سازمان جهانی بهداشت چین را به خاطر پیشرفت سریع در واکسیناسیون سالمندان در مقابل کووید-۱۹ از هنگام برداشتن کنترل‌های سختگیرانه ضد ویروس در ماه پیش ستوده است.

covid china

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز جمعیت ۱/۴ میلیارد نفری چین از هنگام ظهور کروناویروس جدید عامل بیماری کووید-۱۹ در شهر ووهان در مرکز این کشور، عمدتا از این بیماری مصون مانده است. از هنگام برداشته شدن محدودیت‌های ضد کرونا در ماه دسامبر (آذر ماه)، چین دستخوش اوج‌گیری بی‌سابقه موارد عفونت کرونا بوده است، گرچه مقامات می‌گویند این شیوع از نقطه اوج خود عبور کرده است.

کیت اوبراین، در یک جلسه رسانه‌ای در ژٰنو در مقر سازمان جهانی بهداشت گفت: «چین پیشرفت عمده‌ای در این زمینه کرده است و در تلاش است هم دوزهای اولیه واکسن و هم دوزهای یادآور آن را به هر سالمندی در این کشور برساند.»

البته او افزود که برای برخی از سالمندان درک تغییرات در سیاست واکسیناسیون «مشکل» است، چرا که قبلا به آنها توصیه شده بود به دنبال حفاظت از ویروس نباشند.»

سازمان جهانی بهداشت: چین در واکسیناسیون سالمندان «پیشرفت عمده‌ای» کرده است | نگرانی درباره شیوع‌های تازه پس از گسترده‌ترین مسافرت‌ سالانه جهان

عبور از نقطه اوج شیوع کرونا؟

مقامات بهداشتی چین روز پنجشنبه اعلام کردند که شمار افراد نیازمند مراقبت ویژه در بیمارستان‌های چین از نقطه اوج خود گذشته است و این در حالی است که میلیون‌ها نفر در این کشور در دوران تعطیلات سال نو قمری در حال مسافرت برای تجدید دیدار با خانواده‌هایشان هستند و نگرانی‌ها درباره بروز شیوع‌های تازه افزایش یافته است.

ارقام رسمی شیوع کرونا چین از هنگام برداشته شدن ناگهانی محدودیت‌ها در این کشور که برای سه سال ۱/۴ میلیارد نفر را از این بیماری دور نگهداشت، با تردیدهای گسترده‌ای روبرو شده است.

چین در شنبه پیش اعلاکرد حدود ۶۰۰۰۰ نفر در بیمارستان‌های این کشور در فاصله ۸ دسامبر تا ۱۲ ژانویه به علت کووید مرده‌اند – که افزایش حدود ۱۰ برابری نسبت به آمارهای اعلام شده قبلی برای مدت‌های مشابه است.

اما در این شمار مرگ‌ها افراد درگذشته در خانه به حساب نیامده‌اند و برخی از پزشکان در چین گفته‌اند که از گذاشتن نام بیماری کووید در گواهی‌های فوت نهی شده‌اند.

یک شرکت داده‌های بهداشتی در انگلیس پیش‌بینی کرده است که با اوج گرفتن مسافرت‌ها در ایام پرازدحام تعطیلات سال نوی قمری شمار مرگ‌ها روزانه از بیماری به ۳۶۰۰۰ مورد برسد. برخی دیگر از کارشناسان هم پیش‌بینی می‌کنند در سال جاری میلادی در چین حدود یک میلیون نفر به علت کرونا بمیرند.

اما یک مقام کمیسیون ملی بهداشت چین در یک گردهمایی خبری در روز پنجشنبه گفت چین از دوره اوج بیماران کرونا در کلینیک‌های تب، بخش‌های اورژانس و بخش‌های مراقبت‌ ویژه گذشته است.

به گفته این مقام، شمار بیماران در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌ها در ۱۷ ژآنویه (۲۷ دی) بیش از ۴۰ درصد کمتر از ۵ ژانویه بود.

ابراز نگرانی رئیس‌جمهور چین درباره شیوع در مناطق روستایی

این داده‌های جدید پس از آن اعلام می‌شود که شی جین‌پنگ، رئیس‌جمهور چین درباره مجهز نبودن مناطق روستایی برای رویارویی با اوج‌گیری شمار عفونت‌ها در دوران تعطیلات که به طور رسمی از ۲۱ ژانویه شروع می‌شود و ساکنان شهرها را به زادگاه‌هایشان می‌کشاند، ابراز نگرانی کرد.

پیش از ظهور کووید در شهر ووهان در مرکز چین در اواخر سال ۲۰۱۹  فصل تعطیلات سال نوی قمری در چین به عنوان بزرگترین مهاجرت سالانه مردم بر روی کره زمین شناخته می‌شد.

شی در روز چهارشنبه در پیامش برای تعطیلات که در تلویزیون دولتی چین پخش شد، گفت: «پیشگیری و کنترل کووید در چین هنوز در وضعیتی از تنش است، اما روشنایی در پیش است و استقامت به پیروزی منجر می‌شود.»

شی گفت: «من بیش از همه درباره مناطق روستایی و کشاورزان نگران هستم. مراکز پزشکی در مناطق روستایی نسبتا ضعیف هستن، بنابراین پیشگیری در این مناطق مشکل است و وظیفه سنگینی به دوش کارکنان بهداشتی است.»

تقاضای فزاینده برای داروهای ضد تب و سرفه

خروج تقریبا ناگهانی چین از سیاست قرنطینه‌های عمومی سختگیرانه، محدودیت‌های مسافرتی و آزمایش گروهی کووید همچنین باعث افزایش تقاضا برای داروهایی شده است که مردم می‌خواهند با آنها از خودشان در برابر بیماری محافظت کنند.

روزنامه دولتی چاینا دیلی روز پنجشنبه گزارش کرد که شرکت‌های داروسازی در چین برای برآورده کردن این تقاضای فزاینده ظرفیت تولید خود برای داروهای اساسی ضد تب و سرفه تا سه برابر افزایش داده‌آند.

چین تا به حال برای مقابله با پاندمی بر واکسن‌های داخلی تکیه کرده است که از فناوری‌های قدیمی‌تر استفاده می‌کنند و داروهای خارجی برای کووید -۱۹ هم به سختی در چین به دست می‌آیند.

داروی ضد ویروسی پاکسلووید ساخت شرکت فایزر در چین در دسترس است، اما به دست آوردن از مجاری رسمی بسیار مشکل است.داروی ضد ویروسی مولنوپیراویر ساخت شرکت داروسازی مرک هم در چین تایید شده است، اما هنوز به طور گسترده در دسترس نیست.

استفان بانسل، مدیر عامل شرکت آمریکایی مدرنا روز چهارشنبه گفت که در حال مذاکرات فعالی با مقامات برای رساندن واکسن‌های کرونای با فناوری جدیدتر mRNA این شرکت به چین است.

«سازمان ملی فراورده‌های پزشکی چین» در اجلاسی در این هفته وعده داد که قیمت‌ داروهای مربوط به کووید را تثبیت کند و جلوی فروش داروهای تقلبی را بگیرد.

کد خبر 736153

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha