رشد ۱۸درصدی نرخ دلار در یک‌ماه اخیر نه فقط بازار کالاهای سرمایه‌ای مثل طلا و خودرو، بلکه بازار کالاهای خوراکی را نیز تحت‌ تأثیر قرار داده است.

کالاهای اساسی

به گزارش همشهری آنلاین، رشد ۱۸درصدی نرخ دلار در یک‌ماه اخیر نه فقط بازار کالاهای سرمایه‌ای مثل طلا و خودرو، بلکه بازار کالاهای خوراکی را نیز تحت‌ تأثیر قرار داده است. در بازار کالاهای مصرفی قیمت بسیاری از اقلام وارداتی یا وابسته به مواد اولیه خارجی همزمان با رشد نرخ دلار بالا رفته اما محصولات تولید داخل نیز در این مدت از ترکش‌های انفجار قیمت در بازار ارز بی‌نصیب نمانده‌اند.

افزایش جذابیت صادرات رسمی و غیررسمی محصولات تولیدی و فروش دلاری به‌جای عرضه آنها در بازار داخلی و دریافت‌های ریالی، باعث شده بسیاری از اقلام مصرفی بدون اینکه ارتباط مستقیمی به دلار داشته باشند، به‌دلیل صادرات و کاهش عرضه در داخل گران شوند.

چنان‌که در بازار میوه‌وتره‌بار شاهد رشد قیمت پیاز به ۲۸هزار تومان در میدان اصلی تره‌بار تهران هستیم که دلیل اصلی آن صادرات عنوان می‌شود. رقمی که با احتساب سود خرده‌فروشی، قیمت پیاز قرمز را در مغازه‌ها به کیلویی  ۳۵ تا ۳۸هزار تومان رسانده است.

انواع درجه‌یک سیب‌درختی هم به کیلویی ۴۵ تا ۵۰هزار تومان رسیده که یکی از دلایل آن در کنار رشد هزینه تولید و حمل‌ونقل، افزایش تمایل باغداران به صادرات محصول‌شان عنوان می‌شود. انار و خرمالو هم یک‌هفته بعد از شب‌یلدا و در روزهایی که گفته می‌شود ایام رکود بازار میوه است، همچنان کیلویی ۴۵ تا۵۰هزار تومان به فروش می‌رسند؛ درحالی‌که قیمت آنها اوایل پاییز و روزهای ابتدای عرضه انبوه، نهایتا ۳۵هزار تومان بود.

میوه‌های وارداتی نیز در هفته‌های اخیر با جهش قیمت مواجه بوده‌اند. افزایش نرخ دلار، در کنار کاهش ۶۰درصدی واردات موز از اکوادور، قیمت این میوه را در مغازه‌های سطح شهر به ۷۲هزار تومان رسانده است.

به‌گفته نایب‌رئیس اتحادیه بارفروشان میوه‌وتره‌بار تهران، با کاهش ۶۰درصدی واردات، انبارهای پایتخت از موز اکوادوری خالی شده و این امر قیمت موز آمریکای‌جنوبی را در میدان تهران به کیلویی ۵۸هزار تومان رسانده است. هرچند واردات موز از هند همچنان ادامه دارد اما میوه‌فروشان می‌گویند کمبود عرضه موز اکوادوری قیمت موز هندی را نیز بالا برده است.

اثر دلار بر بازار برنج ایرانی

بازار برنج تابستان امسال شاهد کاهش محسوس قیمت بود. افزایش میزان برداشت محصول و نبستن مرزها به روی برنج‌های وارداتی باعث شد برخلاف سال گذشته نوسان قیمت این کالای اساسی بسیار کم باشد اما در هفته‌های اخیر و به‌دنبال رشد نرخ ارز، قیمت برنج‌ هندی و پاکستانی در بازار بالا رفته است.

 به‌گفته مسیح کشاورز، دبیرکمیسیون تأمین‌کنندگان برنج هم‌اکنون برنج هندی با قیمت ۴۰هزار تومان و برنج پاکستانی هم با توجه به محدودیتی که برای واردات برنج هندی پیش آمده با قیمت ۵۰هزار تومان به‌دست مصرف‌کننده می‌رسد.

قیمت برنج ایرانی هم بین ۵ تا ۱۰درصد رشد داشته است. حسن تقی‌زاده، رئیس اتحادیه برنج‌فروشان بابل در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها از افزایش ۲ تا ۳هزار تومانی قیمت برنج در شمال کشور خبر داد.

 براساس مشاهدات خبرنگاران همشهری این رشد قیمت در پایتخت بیش از ۳هزار تومان بوده است. در یکی از خواربارفروشی‌های غرب تهران طی یک‌ماه گذشته قیمت انواع مختلف برنج بین ۸ تا ۱۰هزار تومان در هر کیلو بالا رفته است. برنج هاشمی درجه‌یک گیلان از ۱۲۵هزار تومان به ۱۳۳هزار تومان، برنج شیرودی از ۶۰هزار تومان به ۷۲هزار تومان و برنج طارم از ۸۰هزار تومان به ۸۸هزار تومان افزایش نرخ یافته است.

افزایش قیمتی که به‌گفته فروشنده، دلیل آن رشد قیمت ارز بوده است. گفته شده در هفته‌های اخیر برخی تجار چند کانتینر برنج کیفی ایرانی را به روسیه صادر کرده‌اند.

کد خبر 730922
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 9
  • محمد IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
    25 0
    وقتی دلار تعیین کننده قیمتها هست دیگر چه نیازی به این همه وزارت خونه و آدم وزارت صمت و وزارت بازرگانی و همه چیز رو تعطیل کنید الان هم متاسفانه شاهد رشد بی رویه قیمتها به صورت لحظه ای هستیم حالا حضرات میگن افزایش حقوق سال۱۴۰۲ بشود ۲۰ درصد و اگر زیاد افزایش یابد باعث تورم میشود پس آیا افزایش بی رویه و غیر قابل کنترل ۳۰۰الی ۸۰۰ درصدی قیمتها باعث تورم نمیشود
    • IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
      5 4
      نباید نظام ایران انقدر به دلار و دیگر ارزها وابسته بشود که کل معیشت مردم و ارزش پول مردم زیر سوال برود! ارز کشور دشمن شماست! معلوم است که بخاطر این وابستگی که درست کردید انها شمارا با دلار و یورو تحت فشار میگزارند
  • IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
    4 21
    اولاً ،، قیمت دلار، تابع تحریم های سیاسی و اقتصادی غرب علیه ایران است،،، و آشوب های داخلی و هیاهوی تبلیغاتی امپراتوری رسانه ای ضد ایرانی ، مقدمه و بهترین بهانه برای این تحریم‌ها است، بنابراين ، اغتشاشگر ، همان عامل بی ثباتی سیاسی و اقتصادی است، ثانیاً اعتراض اغتشاش گران به اختلاس دروغ  و عوام فریبی است ،. اگر  آنها نگران  اختلاس بودید ، پس چرا در این 3 ماه فقط  شعار، زن و آزادی و حجاب اختیاری و آغوش رایگان  سر دادند ، و چرا برعليه اختلاس و خصوصا اختلاس گران  کانادایی یک بار هم  تظاهرات نکردند؟؟!!
    • Leila IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
      23 3
      تو کدوم غار زندگی میکنی؟! تو باغ نیستیا!!
    • NL ۱۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
      21 1
      اقتصاد نداشته و نداریم والسلام
  • M IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
    12 1
    به ریال درمیاریم به دلار داریم خرج میکنیم پس اگه اینطوریه پولمونو تبدیل به دلار کنیم
  • رحمان اصل IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
    12 1
    همیشه همینه اصولگرا و اصلاح طلب نداره در هر حالت قیمت دلار و زمین وزمان بالا و بالاتر میره هیچ اراده ای هم برای کنترل مشاهده نمیشه!!
  • مگس حقیقت گو IR ۱۷:۴۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
    5 3
    قیمت پیاز درحال حاضر 35 هزار تومان و قیمت در حال رشد مردم شروع ونزوئلا شدن ما آغاز شده و قبل این که فکر کنی چیکار کنی نابودی تمام سرمایه خودت می‌بینی پس از خواب بیدار شو
    • IR ۲۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
      4 0
      پیاز شده 41700
  • IR ۲۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۰۷
    10 1
    اصلا هیچ اراده ای تو اقتصاد ندارن. اصلا معلوم نیست چیکار میکنن تو این مملکت.