تابه چدنی یکی از وسایل ضروری و محبوب در آشپزخانه بسیاری از افراد است، اما به مراقبت‌های خاصی هم نیاز دارد. در این مطلب نکاتی را گفته‌ایم تا در تمیز کردن و نگهداری از تابه چدنی با دقت بهتری عمل کنید.

تخم مرغ توی ماهیتابه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سلامت‏، تابه چدنی یکی از وسایل ضروری و محبوب در آشپزخانه بسیاری از افراد است، اما به مراقبت‌های خاصی هم نیاز دارد. اگر به‌درستی از تابه چدنی مراقبت کنید، این وسیله معمولا می‌تواند تا چند نسل بعد هم ماندگاری داشته باشد. بنابراین، نکات راهنمای زیر به شما کمک می‌کنند تا در زمینه تمیز کردن و نگهداری از تابه چدنی با دقت بهتری عمل کنید.

اصل ضروری: روغن‌کاری تابه چدنی قبل و بعد از مصرف

اول از همه باید بدانید که تابه چدنی قبل و بعد از مصرف همیشه به روغن‌کاری نیاز دارد تا هم کیفیت خودش را از دست ندهد و هم ماندگاری طولانی داشته باشد. اگر با چنین کاری آشنایی ندارید، اصلا نگران نباشید زیرا این کار واقعا ساده است.

برای انجام این کار باید از یک پنبه کاملا تمیز برای پخش کردن روغن در قسمت‌های مختلف تابه چدنی کمک بگیرید. وقتی هم که کارتان با تابه چدنی تمام شد، ابتدا تابه چدنی را بشویید و بعد از این‌که بافت آن خشک شد، همین روغن‌کاری را یک‌ بار دیگر تکرار کنید و سپس تابه چدنی را کنار بگذارید.

 نحوه تمیز کردن تابه چدنی

شاید شما هم شنیده باشید که استفاده از انواع شوینده برای تمیز کردن تابه چدنی ممنوع است. درواقع، افراد بسیاری باور دارند که مایع ظرف‌شویی به‌راحتی از بافت چدن عبور می‌کند و به این وسیله آسیب می‌رساند. اما چنین تصوری واقعیت ندارد و نادرست است.

با توجه به این‌که تابه چدنی را قبل و بعد از استفاده، روغن‌کاری می‌کنید، قرار نیست هیچ ذره‌ای از ترکیبات شوینده وارد بافت تابه چدنی شود. با این‌حال، تماس ابزارهای ساینده یا فرسایشگر مثل سیم ظرف‌شویی با تابه چدنی یا حتی قرار دادن تابه چدنی درون ماشین ظرف‌شویی به‌راحتی به این وسیله آسیب می‌رساند. بنابراین تابه چدنی همیشه باید با دست و اسفنج‌های نرم یا اسکرابرهای مخصوص تابه چدنی شسته شود. برای تمیز کردن تابه چدنی بهتر است از مراحل زیر پیروی کنید.

چطور از تابه چدنی‌مان مراقبت کنیم؟ | روش درست تمیز کردن تابه چدنی

 ۱. تابه چدنی را بشویید

پس از اتمام پخت‌وپز با تابه چدنی (یا اگر به‌تازگی آن را خریده‌اید)، تابه چدنی را با آب گرم، مقدار کمی شوینده و اسفنج نرم بشویید. اگر بعد از پایان پخت‌وپز تکه برجسته‌ای به قسمتی از تابه چدنی چسبیده بود، از پشت اسفنج برای جدا کردن آن کمک بگیرید و از ابزارهای فرساینده استفاده کنید. اگر این کار جواب نداد، مقداری روغن کانولا یا روغن گیاهی دیگر داخل تابه چدنی بریزید و چند قاشق غذاخوری هم نمک به آن اضافه کنید و سپس از حوله کاغذی برای جدا کردن تکه‌های ضخیم و برجسته استفاده کنید.

نمک دارای فرسایندگی مناسبی برای جداسازی ترکیبات ضخیم و چسبنده است، اما به بافت تابه چدنی آسیب نمی‌زند. پس از پاک شدن همه ترکیبات چسبنده، تابه چدنی را با آب گرم و شوینده ملایم بشویید.

 ۲. تابه چدنی را کاملا خشک کنید

آب بدترین دشمن تابه چدنی است. بنابراین، پس از پایان شست‌وشو حتما تمام تابه را کاملا خشک کنید. باقی ماندن ذرات آب روی تابه چدنی باعث زنگ‌زدگی آن می‌شود و به همین دلیل هم باید از دستمال ظرف‌شویی یا دستمال کاغذی برای خشک کردن کامل تابه چدنی کمک بگیرید. برای کسب اطمینان از خشک‌شدگی کامل تابه چدنی می‌توانید آن را برای کمتر از یک دقیقه روی حرارت زیاد قرار دهید تا همه ترکیبات آب بخار شوند.

 ۳. تابه چدنی را روغن‌کاری کنید

وقتی که تابه چدنی کاملا تمیز و کاملا خشک شد، از یک پنبه تمیز برای پخش کردن روغن در قسمت‌های مختلف تابه چدنی کمک بگیرید. روغن کانولا یا روغن‌های گیاهی دیگر برای انجام این کار مناسب هستند. وقتی که تابه چدنی کاملا روغن‌کاری شد، برای حدود یک ساعت منتظر بمانید و بعد با دستمال کاغذی، ذرات باقیمانده روغن را از روی تابه چدنی پاک کنید.

 ۴. از داخل تابه چدنی محافظت کنید

وقتی که تابه چدنی را داخل کابینت قرار می‌دهید، حتما یک یا چند دستمال کاغذی درون آن بگذارید و بعد ظروف دیگر را روی آن بچینید. اگر این کار را نادیده بگیرید، احتمال آسیب‌دیدگی بافت داخلی تابه چدنی بیشتر می‌شود.

کد خبر 682120

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha