همشهری آنلاین: مصرف نمک در ایران بسیار بالاست و سرانه مصرف آن حدود ۴.۵ کیلوگرم در سال می‌باشد.

طبق برآوردها، میانگین مصرف روزانه نمک در ايران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم، يعني 3-2 برابر استاندارد جهانی (كمتر از 5 گرم در روز) است.

به اين ترتيب ما تقريبا دو برابر استانداردهای جهانی غذایمان را شور می‌كنیم! و اين در حالي است كه  نمک؛ عامل افزایش فشار خون است

مصرف زياد نمك يكـي از مهم ترين عوامل خطر در بروز بيماري هاي قلبـي - عروقـي و پـرفشاري خون است.

آمارها نشان مي‌دهند كه از هر سيصد و هشتادهزار مورد مرگ و مير در ايران، صد وسي و پنج هزار مورد آن ناشي از بيماري‌هاي قلبي و عروقي است.

تحقيقات نشان مي‌دهد كه شيوع فشار خون بالا در كشورهايي كه دريافت بالاي نمك دارند بيشتر است و هر قدر ميزان نمك مصرفي روزانه در جوامع كمتر باشد، به همان نسبت شيوع پرفشاري خون كاهش مي‌يابد.

سازمان بهداشت جهاني اعلام كرده است كه ميزان مصرف سديم در بالغين بايد كمتر از 2300 ميلي گرم در روز (معادل حدود 5 گرم نمك) باشد.

كاهش مصرف نمك تنها به بزرگسالان توصيه نمي‌شود. با توجه به اينكه ذائقه هر فرد از دوران كودكي شكل مي‌گيرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازي سالم در كودكان از اهميت به‌سزايي برخوردار است.

  • دفتر بهبود تغذیه جامعه - معاونت بهداشت
کد خبر 282328

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار