گزارش تحقیقی یک سازمان غیردولتی نشان می‌دهد که حمله سال گذشته رژیم صهیونیستی به یک انبار مواد شیمیایی کشاورزی معادل «به کارگیری غیرمستقیم سلاح‌های شیمیایی» بود.

Gaza

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین گلوله‌های آتش‌زای شلیک‌شده بوسیله ارتش رژیم صهیونیستی به انبار بزرگ مواد شیمیایی کشاورزی و دارویی «خدیر» در شمال نوار غزه در ۱۵ مه سال پیش باعث آتش گرفتن صدها تن مواد آفت‌کش، کود، پلاستیک و نایلون شد.

این حمله باعث ایجاد انبوه دود سمی شد که ناحیه‌ای به وسعت ۵.۷ کیلومتر مربع را فراگرفت و به عوارض پزشکی برای ساکنان محلی از جمله دو مورد سقط جنین و آسیب‌های زیست‌محیطی انجامید.

این تحقیق گسترده بر اساس بررسی فیلم‌های ضبط‌شده بوسیله تلفن‌های همراه، پهپادها و دوربین‌های مداربسته، چندین مصاحبه با ساکنان، آنالیز مهمات و مدل‌سازی سه‌بعدی این انبار برای تعیین شرایط حمله انجام شده است.

این تحقیق اولین گزارش منتشر شده بوسیله واحد تحقیق معماری جنایی سازمان حقوق بشری فلسطینی «الحق» است که با همکاری مرکز تحقیقات معماری جنایی دانشگاه گلداسمیت لندن تهیه شده است.

حمله رژیم صهیونیستی به یک کارخانه در غزه معادل به کارگیری سلاح‌های شیمیایی بود
ستون دود سمی برخاسته از انبار خدیر منطقه‌ای به وسعت ۵.۷ کیلومتر مربع که ۳۰۰۰ خانه در ارودگاه آوارگان جبلیه زیر سایه آن بودند، تحت تاثیر قرار داد

کارشناسان حقوقی بر اساس یافته‌های سازمان «الحق» نتیجه‌گیری کرده‌اند که با اینکه در این حمله به غزه از سلاح‌های متعارف استفاده شده بود، «گلوله‌باران این انبار با دانستن اینکه مواد شیمیایی سمی در آن ذخیره شده‌اند، معادل استفاده از سلاح‌های شیمیایی به طور غیرمستقیم است. چنین اقداماتی آشکار ممنوع شده است..در دیوان کیفری بین‌المللی  قابل‌تعقیب است.»

این گزارش از یک کارشناس مهمات نقل قول کرده است که هیچ توجیه نظامی برای استفاده از گلول‌های آتش‌زا در این حمله وجود نداشت، چرا که این گلوله‌ها برای استفاده در محیط‌های شهری غیر دقیق و نامناسب هستند.

جنگ ۱۱ روزه در ماه مه ۲۰۲۱ میان رژیم صهیونیستی و حماس به کشته شدن ۲۰۵ فلسطینی و ۱۴ اسرائیلی انجامید.

حمله به انبار «خدیر» نخستین حمله از رشته‌ حملات عامدانه‌ به هدف تخریب زیرساخت‌های صنعتی غزه بود که در جریان آن چندین کارخانه و انبار دیگر هم به طور سیستمیک بمباران شدند.

جنگ سال پیش سومین رویارویی تمام‌عیار میان رژیم صهیونیستی و حماس پس از پیروزی حماس در انتخابات غزه در سال ۲۰۰۷ بود که به محاصره تنبیهی این منطقه بوسیله اسرائیل و مصر منتهی شد. یکی از پیامدهای این محاصره و جنگ‌ها متلاشی شدن زیرساخت‌های آب، فاضلاب و برق در غزه و درگیری ساکنان ۲ میلیون نفری آن با آلودگی فزاینده هوا، خاک و آب بوده است.

کد خبر 680132

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha