مراسم پخت آش آیینی کشکک در تکیه خالصی پاوه به مناسبت عید سعید فطر برگزار شد.

آش پاوه

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، کشکک؛ آشی با قدمت ۱۲۰ سال در پاوه است که هر ساله در شب عید سعید فطر با مشارکت مردم شهر پاوه در تکیه خالصی این شهر پخت و در روز عید توزیع می‌شود.

عزیز مصطفایی کارشناس میراث ناملموس میراث فرهنگی کرمانشاه به قدمت برپایی این آیین در پاوه اشاره کرد و گفت: کشکک نوعی آش قدیمی است که هرساله در شب اعیاد قربان و فطر در تکیه خالصی پاوه پخت می‌شود.

وی با بیان اینکه کل مواد مورد نیاز برای پخت این آش از محل نذر و نذور مردم تامین می‌شود، اظهار کرد: گندم، گوشت و قلمه گوسفندی مواد اصلی برای پخت این آش هستند که شب قبل از روز عید در قابلمه‌های بزرگی در تکیه خالصی بار گذاشته می‌شوند.

این دانشجوی دکترای مردم شناسی یادآور شد: قدمت پخت این آش در پاوه به حدود ۱۲۰ سال قبل برمی‌گردد که از تکیه طالبانی کرکوک عراق وارد روستای نجار شد.

وی آیینی بودن را از نکات مثبت در پخت این آش عنوان کرد و افزود: این آش از غروب روز قبل از عید بارگذاری می‌شود تا صبح عید پخته می‌شود و در این روز بین تمام مردم شهر توزیع خواهد شد.

مصطفایی با اشاره به تقدس این آش در بین مردم پاوه گفت: باتوجه به اینکه این آش در مکانی مقدس پخت می‌شود و برای مردم قداست دارد، حوزه نفوذ آن تا تهران و کردستان و حتی عراق رفته و برای مردمی که درخواست دارند، از آن ارسال می‌کنند.

کد خبر 674053

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha