بازیافت به سرعت به نام یک بازی در دنیای پروازهای فضایی تجاری تبدیل می‌شود. اسپیس‌ایکس و بلو اوریجین مدتی است که سیستم‌های پرتاب قابل استفاده مجدد را به عنوان ستون فقرات فعالیت‌های خود تبدیل کرده‌اند.

راکت لب

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از وب‌سایت نیواطلس، «راکت لب» (Rocket Lab) هم آرزوهای خود را برای استفاده مجدد از موشک دارد و همه کسانی که در این راه برنامه‌ریزی می‌کنند، به‌زودی با جمع‌آوری اولین مرحله از تقویت‌کننده الکترون خود در هوا به وسیله بالگرد سفارشی سیکورسکی اس-۹۲ (Sikorsky S-92) به یک نقطه عطف کلیدی دست خواهند یافت.

«راکت لب» برای نخستین مرتبه در سال ۲۰۱۹ برنامه‌های خود را در مورد قابلیت استفاده مجدد ارائه و چشم‌اندازی را ترسیم کرد که شامل بازیابی اولین مرحله تقویت‌کننده الکترون خود پس از پرتاب ماهواره‌های کوچک بود. همانطور که موشک دوباره وارد جو می‌شود، چترها برای کاهش سرعت فرود آن به سمت اقیانوس باز می‌شوند و در مورد روش مبتنی بر اقیانوس، یک کشتی بازیابی آن را برای بازسازی از آب خواهد گرفت.

این شرکت در واقع برای نخستین بار در نوامبر ۲۰۲۰ این کار را انجام داد و از آن زمان به اصلاح این رویکرد ادامه داده و به موازات آن، داده‌ها را جمع‌آوری کرده و فرآیند فرود را با هدف بازیابی موشک به روشی جسورانه‌تر تنظیم کرده است. همچنین در سال ۲۰۲۰، «راکت لب» موفق شد با استفاده از یک بالگرد، یک نمونه از مرحله اول الکترون خود را بر فراز اقیانوس باز در نیوزلند بگیرد، اما آنها اکنون آدمک‌های آزمایشی را کنار گذاشته‌اند تا قدرت خود را با در دنیای واقعی امتحان کنند.

در اواخر ماه جاری میلادی، موشک الکترون بیست و ششمین پرتاب خود را انجام خواهد داد و از نیوزلند به پرواز در خواهد آمد تا ۳۴ ماهواره کوچک را به مدار زمین برساند. قبل از بلند شدن، یک سیکورسکی S-92 اصلاح‌شده به سمت «منطقه گرفتن» در حدود ۲۷۷ کیلومتری سواحل حرکت می‌کند و آماده و منتظر اولین مرحله از موشک است که با سرعت ۸۳۰۰ کیلومتر در ساعت به سمت زمین بازمی‌گردد.

در ارتفاع ۱۳ کیلومتری، الکترون یک چتر نجات کوچک‌تر را پیش از اینکه چتر اصلی را در حدود ۶ کیلومتر مانده به زمین فعال کند، باز خواهد کرد. این سرعت مرحله اول را به تنها ۱۰ متر در ثانیه یا ۳۶ کیلومتر در ساعت کاهش می‌دهد و بالگرد را قادر می‌سازد تا چتر نجات را با یک قلاب ببندد. سپس موشک ضبط شده برای تجزیه و تحلیل به زمین بازگردانده می‌شود.

«پیتر بک»، بنیانگذار و مدیرعامل «راکت لب» گفت: «تلاش برای گرفتن یک موشک در حالی که به زمین می‌افتد، کار ساده‌ای نیست، اما انجام چنین عملیات پیچیده‌ای در DNA ما است.»

کد خبر 668136

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha