رئیس پلیس پیشگیری پایتخت گفت: در حال حاضر همه نیروهای گشت موتورسوار پلیس ۱۱۰ به لباس‌های دوربین دار مجهز شده‌اند. علاوه بر این ما این مساله را در برنامه‌هایمان داریم که درباره بقیه گشت‌های انتظامی هم چنین تجهیزاتی را مورد استفاده قرار بدهیم.

پلیس راهور

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، جلیل موقوفه‌ای رئیس پلیس پیشگیری پایتخت درخصوص نقش سامانه داشبورد فرماندهی و سامانه «ای وی ال اس» برای ارتقای توانمندی‌های پلیس پیشگیری گفت: آنچه که به مساله فراوانی جرائم مربوط می‌شود به طور کلی در بخش مربوط به سامانه داشبورد فرماندهی گنجانده می‌شود. با به راه افتادن این سامانه فرایند طرح ریزی-عملیاتی از حالت دستی خارج شده و رسیدگی به موضوع سرقت‌ها و مطالباتی که مردم در این زمینه از پلیس دارند به صورت الکترونیکی به انجام می‌رسد.

وی افزود: سامانه «ای وی ال اس» هم بخشی از همین سامانه داشبورد فرماندهی است که کارکردهایش هم دوسویه است. درواقع این سامانه هم در موضوع پایش برای پلیس پیشگیری کاربرد دارد و هم در زمینه همان داشبورد فرماندهی دارای کاربری‌هایی است. اینکه گشتی‌های پلیس پیشگیری به چه شکل و ترتیبی مبادرت به گشت‌زنی می‌کنند و در کدام یک از خیابان‌ها عملکرد مثبتی دارند و حتی اینکه با چه سرعتی در معابر گشت می‌زنند جزو کارکردهای سامانه «ای وی ال اس» است.

موقوفه‌ای درباره کاربردها و مزایای این دو سامانه هوشمند پلیسی برای شهروندان اذعان داشت: این دو سامانه در موضوع کنترل جرائم از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند و ما کارکردها و مزایایی که این سامانه‌ها دارند را برای افکار عمومی تشریح کرده‌ایم. در همین برنامه‌های اخیری که به مناسبت هفته ناجا انجام شد در حد مقدورات در این زمینه آگاهی رسانی‌هایی صورت گرفت.

او افزود: البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که پلیس در زمینه نوع اقدامات و ابزارهایی که در اختیار دارد باید ملاحظاتی را هم رعایت کند. نمی‌توان همه اطلاعات مربوط به قابلیت‌ها و توانمندی‌هایی که در اختیار پلیس قرار دارد را به افکار عمومی منتقل کرد.

موقوفه‌ای اذعان داشت: برای همین ما نمی‌توانیم به طور کامل همه موارد مربوط به سامانه‌های هوشمندی که در اختیار داریم را تشریح کنیم. اما برای اینکه افکار عمومی نسبت به قابلیت‌های پلیس اطمینان خاطر پیدا بکنند و احساس امنیت داشته باشند، کافی است تا اطلاعات کلی در این زمینه به آن‌ها منتقل شود.

او تاکید کرد: آگاهی کلی نسبت به توانمندی‌های هوشمند پلیس در ارتقای احساس امنیت روانی برای عموم مردم موثر خواهد بود. همین نیروهای گشتی ما که در سطح شهر اقدام به گشت زنی می‌کنند براساس دانش، ساختار و پشتوانه‌های فکری شکل گرفته در حال انجام وظیفه هستند که این مساله خود عامل افزایش احساس امنیت برای مردم خواهد شد.

رئیس پلیس پیشگیری پایتخت در واکنش به اینکه اجرای طرح دوربین دار شدن لباس پلیس در چه مرحله‌ای قرار دارد و چه اهدافی را دنبال می‌کند، گفت: در حال حاضر همه نیروهای گشت موتورسوار پلیس ۱۱۰ به لباس‌های دوربین دار مجهز شده‌اند. علاوه بر این ما این مساله را در برنامه هایمان داریم که درباره بقیه گشت‌های انتظامی هم چنین تجهیزاتی را مورد استفاده قرار بدهیم.

این مسئول گفت: دوربین‌هایی که به عنوان دوربین‌های البسه شناخته می‌شود، موجب استاندارد شدن رفتار افسران پلیس می‌شود و درواقع عاملی برای حفاظت از آنهاست. بنابراین درصورتی که در خلال انجام ماموریت‌ها حادثه‌ای برای ماموران پلیس اتفاق بیفتد، توسط این دوربین‌ها به ثبت می‌رسد و به این وسیله نیروهای پلیس مورد حفاظت قرار می‌گیرند.

رئیس پلیس پیشگیری پایتخت اضافه کرد: این نکته را هم باید در نظر بگیریم که دوربین‌های البسه همه اقدامات نیروهای پلیس را به شکل مستمر ثبت و ضبط می‌کنند و باعث می‌شود تا شیوه عمل نیروهای پلیس در برخورد با شهروندان استاندارد بشود. بنابراین مساله‌ استفاده از این دوربین‌ها عاملی برای تقویت حقوق شهروندی هم خواهد شد.

کد خبر 635630

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha