به گزارش همشهری آنلاین، فصل برداشت میوه های باغی دراستان آغاز شده و این استان با دارا بودن ۱۰۳ هزار هکتار باغ درختان مثمره از نظر سهم باغات کشور دارای رتبه هفتم و از لحاظ تولید محصول با تولید بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن، رتبه ششم کشور را به اختصاص داده است.
این در حالی است که در سالهای اخیر نبود صنایع تبدیلی مناسب موجب نابودی بخشی از میوه های باغی در استان می شد اما در دو سه سال گذشته صنایع تبدیلی به ویژه خشکباری پای کار آمده اند و کمتر محصول باغی از بین می رود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در همین زمینه گفت: زردآلو با ۹۲۸۵ هکتار، هلو ۴۰۰۰ هکتار و گوجه با ۳۵۰۸ هکتار، بیشترین سطح زیر کشت باغات هسته دار استان را به خود اختصاص داده است.
محمدباقر بی پروا با اشاره به جایگاه استان در حوزه تولید محصولات باغی کشور، افزود: آذربایجان شرقی در تولید زردآلو، سیب و آلبالو دارای رتبه دوم، در تولید گردو دارای رتبه سوم، در تولید گوجه فرنگی گلخانه ای و گل محمدی دارای رتبه چهارم و در تولید انگور دارای رتبه پنجم کشوری است.
وی افزود: ۱۰۰ هزار تن محصول هسته دار باغی که معادل ۶۰ درصد از کل محصولات تولیدی هسته دار استان میشود، به صورت خشکباری و در صنایع غذایی استان، فرآوری شده و سپس جهت مصرف به استانهای همجوار و کشورهای همسایه صادر می شود.
بی پروا گفت: ۴۰ درصد باقی از محصولات هسته دار، معادل ۶۸ هزار تن، به صورت تازه خوری در داخل استان و استانهای همجوار مصرف میشود.
نظر شما