مجموع نظرات: ۰
چهارشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۸
۰ نفر

دهکده خرما در بم راه‌اندازی شود با ایجاد این دهکده، شرق استان کرمان می‌تواند قطب صادرات خرما را زیرپوشش قرار دهد.

خرما

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: دستگاه‌های اجرایی تمام توان و تلاش خود را در راستای ارتقا جایگاه خرمای مضافتی بم و راه‌اندازی دهکده خرما در این شهرستان به کار گیرند.

حسین مهرابی در نشست کارگروه کمیته استانی تسهیلات روستایی افزود: مقرر شد برای راه‌اندازی هر چه بهتر و سریعتر طرح دهکده خرما، بابک اسماعیلی معین بخش دهبکری به‌عنوان مجری و سرمایه گذار طرح دهکده خرما معرفی شود.

وی اظهار کرد: در این طرح توجیهی، ۲ واحد ۴۰ هزار تُنی نگهداری خرما با وجود مشاور و اسماعیلی به عنوان سرمایه گذار بخش خصوصی راه اندازی خواهد شد.

مهرابی بیان کرد: بانک عامل صندوق کارآفرینی امید اهدای تسهیلات این طرح را بر عهده گرفته است و با ایجاد شرکت تعاونی بقیه سرمایه گذاران نیز در طرح احداث دهکده خرما در بم فعالیت خواهند کرد.

فرماندار بم گفت: امروزه صادرات کالا از شاخص‌های مهم توسعه یافتگی در کشورهای پیشرفته به حساب می‌آید.

هادی شهسوارپور بیان کرد: خرما یکی از محصولات مهم کشاورزی است که سالانه در شرق استان کرمان حدود ۲۰۰ هزار تن تولید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: طرح دهکده خرما یک بحث ملی است که از سه سال قبل آغاز شده و بررسی و تامین اعتبار این طرح نیز از طریق وزارت‌خانه صورت گرفته است.

شهسوارپور ادامه داد: کارگروه‌های متعددی در معاونت روستایی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان مدیریت برگزار و مقرر شد اعتبارات این طرح به‌صورت ملی و از محل اعتبارات خارج از استان در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد.

وی افزود: در بحث سرمایه گذاری نیز معین بخش گردشگری دهبکری به عنوان سرمایه گذاری دهکده خرما معرفی شده است.

شهسوارپور گفت: به کارگیری ۱۷۹ نفر به صورت مستقیم در طرح پیش بینی شده که با توجه به عملیات گسترده‌ای که در زمینه تولید خرما، حمل و نقل، صنایع جانبی و غیره صورت خواهد گرفت اشتغال جانبی نسبتاً بالایی ایجاد خواهد شد.

معین بخش‌دهبکری و مدیرعامل معدن فرآورده‌های مس روی خان‌خاتون نیز گفت: با وجود اینکه ایران جزو چهار کشور اول دنیا در زمینه تولید خرما است اما باید خرمای ایران جایگاه خوبی در دنیا پیدا کند و دچار تحول شود.

بابک اسماعیلی افزود: تنها راه حفظ جایگاه تولید و صادرات خرمای ایرانی، توجه به تمام حلقه های تولید، آموزش، بسته بندی، ایجاد صنایع تبدیلی، بازاریابی و صادرات است.

وی تاکید کرد: با در نظر گرفتن پنج صادرکننده برتر خرما در جهان می‌توان به این نتیجه رسید که ایران جز کشورهای با فروش زیاد محصول خرما اما قیمت واحد کم آن است که می‌توانیم با توان مارکتینگ، نیروی‌های فعال و سرمایه گذاری وسیع شود قیمت را افزایش دهیم.

اسماعیلی گفت: اعتبار کلی این طرح ۲۴۵ میلیارد تومان است که در ابتدا آورده خودم را که ۴۵ میلیارد تومان است وارد این کار می‌کنم و در ادامه از تسهیلات این طرح به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان و نیز سرمایه ثابت که همان استفاده از ماشین‌آلات ساختمان‌ها به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان است استفاده خواهیم کرد.

این سرمایه گذار بخش خصوصی اظهار کرد: در حال حاضر به علت عدم فرآوری و بسته بندی مناسب، قیمت خرمای صادراتی ایران کمتر از قیمت سایر کشورها است که در این طرح عملیات فرآوری و بسته بندی لحاظ شده است.

به گفته وی خرمای تولیدی در این طرح کاملا قابل عرضه در کشورهای پیشرفته خواهد بود و از قیمت مناسب نیز برخوردار خواهد شد.

کد خبر 587011

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار کرمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha