برندگان پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی در ۷ محور معرفی شدند.

جایزه جهانی خشت طلایی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه خبری شهر، جایزه خشت طلایی تهران با ایجاد انگیزه و حس رقابت در مدیران شهری سبب بروز و ظهور پروژه‌های خلاقانه و تاثیرگذار در شهرها می‌شود و با معیار قرار دادن دسترسی همه جوامع به اطلاعات و تجارب در سراسر جهان و تاکید بر همه شمولی، توانسته است زمینه حضور فعال شهرهای کوچک مقیاس را فراهم کند.

غلامحسین محمدی مشاور شهردار و رییس مرکز ارتباطات و اموربین الملل شهرداری تهران، عصر سه‌شنبه ۷ بهمن در آیین اختتامیه جایزه خشت طلایی تهران، «دیپلماسی شهری» را تعامل با دیگر شهرهای جهان تعریف کرد که با هدف تقویت همکاری‌ها و دستیابی به علایق و منافع مشترک صورت می‌گیرد و گفت: این درحالیست که رفع بسیاری از مسایل و مشکلات شهری از طرق رسمی و دولتی با محدودیت‌های بسیاری مواجه است، اما در ساحت دیپلماسی شهری با توجه به ماهیت غیرسیاسی، نتایج بسیاری قابل حصول است که این مهم به کمک جایزه جهانی خشت طلایی تهران میسر است.

  • حضور فعال شهرهای کوچک از دستاوردهای خشت طلایی ۵ است

او با بیان اینکه این جایزه علاوه بر توسعه دیپلماسی شهری، با فراهم کردن بستر لازم جهت بهره‌گیری از تجارب دیگر شهرها و ارائه راه‌کارهای موفق در حل چالش‌های شهری می‌تواند راهگشای مدیران شهری باشد، افزود: علاوه بر این با ایجاد انگیزه و حس رقابت در مدیران شهری سبب بروز و ظهور پروژه‌های خلاقانه و تاثیرگذار در شهرها می‌شود. خشت طلایی تهران با معیار قرار دادن دسترسی همه جوامع به اطلاعات و تجارب در سراسر جهان و تاکید بر همه‌شمولی، توانسته است زمینه حضور فعال شهرهای کوچک مقیاس را فراهم کند.

محمدی ادامه داد: همچنین این رویداد برای شهرداری تهران نه تنها فرصت رقابت مدیران شهری در سطح ملی و بین‌المللی را ایجاد کرده، بلکه موجب تشویق کارمندان و کارشناسان نیز شده است و با اجرای پروژه‌های شاخص و تاثیرگذار در رقابت با سایر شهرهای جهان به ارتقای جایگاه شهر تهران بپردازند.

  • ویژگی‌های شاخص پنجمین دوره جایزه خشت طلایی

مشاور شهردار تهران در ادامه سخنانش با بیان اینکه جایزه بین‌المللی خشت طلایی تهران در پنجمین دوره برگزاری خود تغییرات محتوایی بسیاری را نسبت به ادوار گذشته مدنظر قرار داده است، گفت: برخی از تغییرات صورت گرفته در این دوره نسبت به ادوار گذشته را می‌توان مواردی مانند تدقیق محورهای هفت‌گانه جهت جامع‌نگری با رویکردی همه‌جانبه به مسایل و چالش‌های شهری، اضافه کردن معیار مستندسازی در ارزیابی فرآیند داوری به منظور دستیابی همه جوامع به اطلاعات، توسعه بخش علمی رویداد و برگزاری سلسله نشست‌های تخصصی در هفت محور،  برگزاری نشست‌های چندجانبه با حضور همه ذی‌نفعان و ذی‌نفوذان شهری، توسعه دیپلماسی شهری با توسعه همکاری‌های بین‌المللی از جمله (AMF ،ECO،UNDP،UCLG،UCLG_mewa،Metropolis، Walk۲۱ ، ISOCARP) و تغییر استراتژی‌های اجرایی در مواجهه با محدودیت‌های حاصل از پاندمی شهری و تبدیل آن به فرصت جهت همکاری‌های بیشتر بین‌المللی برشمرد.

او با بیان اینکه آخرین و مهمترین ویژگی، برنامه‌ریزی در راستای رسالت این جایزه و استفاده کاربردی از بانک داده‌های خشت طلایی است، عنوان کرد:  بهره‌گیری از تجربه‌های موفق جهانی، بالغ بر هزار پروژه، گامی موثر جهت برون‌رفت از چالش‌های شهری و ارایه راه حل‌های نوین به مدیریت شهری تهران و سایر شهرستان‌ها است که از موثرترین دستاوردهای این جایزه به شمار می‌رود.

  • معرفی جایگاه جایزه خشت طلایی تهران در جامعه جهانی

رییس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل با اشاره به برگزاری رویدادهای بین‌المللی متفاوت در حوزه شهرسازی با تاکید بر پروژه‌های اجرایی از جمله "جایزه جهانی گوانجو، جایزه بین‌المللی دبی، نمایشگاه جهانی شهر هوشمند، جایزه معماری آقاخان و جایزه شهر در دسترس" در بیست سال گذشته، یادآور شد: بر اساس مقایسه تطبیقی جایزه خشت طلایی تهران با رویدادهای موفق جهانی ابتدا باید تاکید کرد که در مقیاس جهانی، خشت طلایی تهران رویدادی جوان و نوپا است که توسعه چشم‌گیر آن طی پنج دوره برگزاری و استقبال جهانی از آن، آینده‌ای روشن را به تصویر می‌کشد. 

او در خاتمه گفت: از جمله ویژگی‌های شاخص و وجوه افتراق این جایزه در مقایسه با سایر رویدادهای بین‌المللی می‌توان به رویکرد جامع در محورهای هفت‌گانه اشاره کرد که همه موضوعات مطروحه در حوزه شهر و شهرسازی را به صورت همه‌جانبه پوشش می‌دهد. علاوه بر آن جامعیت در معیارها و فرآیند داوری نیز حایز اهمیت است که موجب غنای محتوایی هر چه بیشتر این جایزه و دقت نظر بالا در ارزیابی و انتخاب پروژه‌ها است.

  • معرفی برگزیدگان

به گزارش همشهری آنلاین، برندگان پنجمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی در ۷ محور معرفی شدند. در بخش گردشگری برنده اول طرح محور تاریخی – فرهنگی از همدان، طرح دوم بازگشت باغ‌ها از مسکو روسیه و طرح سوم مجموعه فرهنگی رازی از تهران هستند. 

در بخش محیط زیست، پروژه توسعه دوچرخه‌سواری از تهران نفر اول و پروژه‌های پارک طبیعی ساند از کپنهاگ در دانمارک و پارک صد ساله چلالنگ کورن از بانکوک در تایلند دوم و سوم شدند. 

در بخش مربوط به سلامت، طرح کاهش پسماند (کاپ) از تهران نفر اول و پروژه‌های مسیر سلامت از اردبیل و باغ معلق سئولو از سئول در کره جنوبی دوم و سوم شدند. 

در مشارکت شهروندان و توسعه فرهنگی و اجتماعی شهر، پروژه فروشگاه دست دوم فروشی از مونیخ در آلمان نفر اول و پروژه‌های برنامه‌های فرهنگی برج میلاد در دوران پاندمی کرونا از تهران و خیابان متعلق به شماست از لیسبون در پرتغال دوم و سوم شدند.

در بخش نوآوری، فناوری و شهر هوشمند، شهر در دسترس از گدنیا در لهستان به عنوان پروژه اول جایزه را دریافت کرد و پروژه‌های مدیریت مکانیزه فضاهای پارک حاشیه‌ای از تهران و اپلیکیشن شهر من از مشهد دوم و سوم شدند.

در بخش اقتصاد شهری، سرمایه‌گذاری و کارآفرینی،  پروژه احیای کهن پیشه‌ها از قزوین مقام اول را به دست آورد. پروژه‌های رونق تجارت ملی در دوران پاندمی کروما از گاوا در اسپانیا و نقشه تعاملی مشاغل محلی از ایسی له مولینو در فرانسه جوایز دوم و سوم را به دست آوردند.

در محور هفتم نیز برنده اول پروژه شهرنشینی در بوینس آیرس از بوینس آیرس در آرژانتین اعلام شد و برندگان دوم و سوم نیز شهر یادگیرنده یزد از یزد و احیای محدوده تاریخی شهر تهران (منطقه 12) از تهران هستند.

کد خبر 581444
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha