رئیس شورای شهر تهران گفت: مدیریت شهری باید برای آلودگی هوا، تاب‌آوری اجتماعی و بحث وقوع زلزله احتمالی راهکاری بیاندیشد تا تهران در ۱۴۰۰، جای امن‌تری برای زندگی باشد.

محسن هاشمي

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از پایگاه خبری شهر، محسن هاشمی در مراسم رویداد تهران ۱۴۰۰ گفت: در سال ۹۷ زمانی که آقای افشانی شهردار بود، شورای شهر تهران با پیشنهاد خانم خداکرمی مصوبه‌ای را عرضه کرد و در صحن شورا تصویب شد که شهردار برنامه‌های خود را برای ۱۴۰۰ به صورت لایحه به شورا ارائه دهد و شورای شهر آن را بررسی و تصویب کند. این مصوبه به شهرداری رفت و به دلیل اتفاقاتی که افتاد طول کشید و در نهایت با تاخیر بسیار زیاد در سال ۹۸ یا ۹۹ بود که یک لایحه یک صفحه‌ای آمد و به تایید شورا نرسید. بعد ما منتظر بودیم که کار ارزنده‌تری عرضه شود و برند ۱۴۰۰ مطرح شد و خبری نشد.

او گفت: برای این که اعضا در جریان قرار گیرند در یک جلسه هم‌اندیشی مطرح کردیم و نظراتی داده و قرار شد، تکمیل شود و بعد در شورا تصویب شود. اما هنوز منتظریم این برنامه بیاید و تصویب کنیم. برای احترام به اعضای شورای شهر تهران هم که شده است، این طرح را به شورا بیاورید تا آنجا تصویب شود. این اتفاق باید بیفتد و خوب است با سرعت بیشتری مطرح شود.

هاشمی ادامه داد: در مورد برنامه ۱۴۰۰ اجازه دهید گذری به تاریخ تهران کنیم. تهران روستای کوچکی به عنوان ییلاق شهر باستانی ری بوده است و از ۲۵۰ سال پیش به تدریج رشد کرد و از ۲۵ هزار نفر جمعیت و با رشد انفجاری جمعیت در دوره پهلوی، الان به کمتر از ۱۰ میلیون نفر جمعیت رسیده است و اگر شهرهای اقماری را جزو تهران ببینیم، جمعیت تهران بیشتر هم می‌شود؛ این شهرهای اقماری با تهران به صورتی با هم همبستگی ویژه‌ای پیدا کرده‌اند.

او در ادامه گفت: تهران تجربه توسعه پایدار و متوازن نداشته است و الان می‌توان گفت که درست است که این «شعار تهران برای همه» داده می‌شود ولی همانطور که در صحبت‌های آقای جوادی یگانه مطرح شد، تلاش این است که تهران شهری برای زندگی شود اما اصول مهم زندگی که گفته شد هنوز به طور کامل در تهران به دست نیامده است. من فکر می‌کردم وقتی این طرح به شورای شهر می‌آید روی آن کار کنیم که تهران در ۱۴۰۰ شهری برای زندگی باشد.

هاشمی در ادامه گفت: سه نکته اساسی تهران را شهری برای زندگی می‌کند. مهمترین عنصر بحث آلودگی هوا و محیط زیست است که دچار بحران شده و کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهر تهران برای آن ایده‌های مناسبی داشتند. آلودگی هوا و استفاده به این سبک از سوخت‌های فسیلی و ذرات معلقی که در تهران ایجاد می‌شود و حمل و نقل خصوصی که تهران را به سمت آلودگی بیشتر می‌برد و باید به سمت حمل و نقل عمومی زیست محیطی ببریم و از این جهت تهران را تاب‌آور کنیم. همه اینها باید در طرح ۱۴۰۰ مطرح شود.

او گفت: در تاب‌آوری بحث زلزله مطرح است و همه منتظر یک زلزله هستند و باید این مساله در این سده به نوعی حل شود و در نمایشگاهی که برپا می‌شود معلوم شود که چه کارهایی باید انجام دهیم. تنها ۲۰ درصد از کارهایی که باید انجام می‌شد را انجام داده‌ایم. در تاب‌آوری زلزله باید کار عمیقی شود که شاهد مرگ زیاد نباشیم و مهمتر از این تاب‌آوری در آسیب‌های اجتماعی است که از همه منظر مشکل داریم.

هاشمی گفت: در تاب‌آوری اجتماعی مشکل زیاد است و باید در مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر تهران کار کرد تا چه کنیم که تهران شهری برای زندگی شود. از سویی تهران در بعد شهرسازی هم خطاهای فاحشی در تهران صورت گرفته است و همه شهرداران در طول صد سال اخیر که بیش از ۵۰ نفر هستند اشتباهات فاحش شهرسازی داشتند و همین باعث شده است که تهران شهرسازی متوازنی نداشته باشد که این را باید جبران کرد.

کد خبر 574406

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha