رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: در موج سوم کرونا سعی بر این است که مراکز قرنطینه‌ در محله‌ها دایر شوند تا مردم؛ یعنی مبتلایان و بیشتر بهبودیافتگان کرونا بتوانند در نزدیکی منطقه سکونت خود نگهداری شوند تا هم دور از خانه‌های خود نباشند و هم احتمال سرایت آلودگی آنها به دیگر اعضای خانواده کاهش یابد.

قرنطینه در هتل

همشهری آنلاین - پروانه بندپی: طرح راه‌اندازی «نقاهتگاه‌ها» که در موج اول ویروس کرونا (اسفند ۹۸) اجرا شد و هدف آن «تکمیل دوره درمانی بهبودیافتگان کرونا در محلی بیرون از خانه» بود، مورد استقبال مردم قرار نگرفت و به همین دلیل نتوانست طرحی ادامه‌دار شود.

این نقاهتگاه‌ها در برخی نقاط کشور مانند ایران‌مال و ... راه‌اندازی شد و مدت کوتاهی نیز مورد استفاده قرار گرفت، اما به گفته مسئولان وزارت بهداشت مبتلایان و بهبودیافتگان کرونا تمایل داشتند مراقبت‌های درمانی آنها در خانه‌های خودشان انجام شود نه در مراکزی دور از خانه. این‌درحالی است که بسیاری از خانه‌ها در ایران فضای کوچکی دارند و نگهداری از مبتلایان، افراد مشکوک و نیز بهبودیافتگان در فضای مشترکِ کوچک امکان‌پذیر نیست و احتمال ابتلای سایر اعضای خانواده را بالا می‌برد.  

حالا با گذشت حدود ۱۰ ماه از شیوع بیماری کرونا در ایران و شیوع عجیب بیماری در سه ماه گذشته، مسئولان ستاد کرونا به این نتیجه رسیده‌اند که اگر نقاهتگاه‌ها نزدیک خانه‌های مردم باشند و فضایی مشابه فضای خانه داشته باشند، استقبال عمومی از آنها بیشتر خواهد بود و به این ترتیب می‌توان تا حد زیادی از انتقال ویروس کرونا جلوگیری کرد.

در این میان وزارت میراث فرهنگی و گردشگری که وزیر آن عضو ستاد ملی مقابله با کرونا است، اعلام کرده که حاضر است هتل‌ها و مراکز اقامتی را برای کاربری نقاهتگاه در اختیار وزارت بهداشت بگذارد. هرچند برخی مسئولان ستاد نیز اصرار دارند که علاوه بر هتل‌ها، سوله‌ها، مراکز و سالن‌های ورزشی نیز به این منظور در نظر گرفته شوند. چراکه در هر محله سالن‌های ورزشی وجود دارد، اما هتل و مهمانسرا خیر.

پیش‌بینی‌ها جواب نداد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در این رابطه به همشهری آنلاین می‌گوید: ما طرح ایجاد نقاهتگاه‌ها را در موج اول بیماری کرونا - در اسفند ۹۸ و فروردین امسال - در تهران و برخی نقاط کشور داشتیم. در شهر تهران مجتمع ایران‌مال و بیمارستان بقیة‌الله به عنوان نقاهتگاه در نظر گرفته شده بود و در شهرستان‌های بهارستان، رباط‌کریم و شهرقدس در محدوده استان تهران هم این مراکز را داشتیم. از این مراکز به تناوب استفاده شد اما آن طور که پیش بینی شده بود، ازسوی مردم مورد استقبال قرار نگرفت. چون پیش‌بینی‌های ما جواب نداد، در موج سوم که الان در آن قرار داریم، سعی شد قرنطینه‌ها محلی شوند تا مردم؛ یعنی مبتلایان و بیشتر بهبودیافتگان کرونا بتوانند در نزدیکی منطقه سکونت خود قرنطینه شوند تا هم دور از خانه‌های خود نباشند و هم احتمال سرایت آلودگی آنها به دیگر اعضای خانواده کاهش پیدا کند.

دکتر جلیل کوهپایه‌زاده می‌گوید: پروژه جدید این است که هتل‌ها، مهمانسراها و اقامتگاه‌های گردشگری تبدیل به نقاهتگاه شوند. به این ترتیب مراکز قرنطینه که در دور اول شیوع کرونا سوله‌ای و مجتمعی بودند، حالا قرار است به محل‌های اقامتی مناسب تبدیل شوند که شرایط مناسب‌تری داشته باشند و شبیه فضای خانه و در شأن مردم باشد. یک دلیلش هم این است که تصمیم گرفته شده مراکز قرنطینه نزدیک خانه‌های مبتلایان یا تازه بهبودیافتگان باشد. متولی این طرح، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است و هماهنگی‌های آن انجام شده اما هنوز اجرا نشده و تاکنون کسی به این مراکز قرنطینه فرستاده نشده‌اند. قرار بود از دیروز (اول آذر) اجرا شود اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

نقاهتگاه‌های قبلی کنار گذاشته شدند؟

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه عنوان می‌کند: نقاهتگاه‌های قبلی کنار گذاشته نشده‌اند اما نقاهتگاه‌ها الان دیگر محلی شده‌اند تا استفاده از آنها راحت‌تر باشد. قبلا مبتلایان و بهبودیافتگان را به ایران‌مال اعزام می‌کردند که از محل سکونت مردم دور بود و حالا تصمیم گرفته شده که در نزدیکی محل سکونت مردم باشد تا راحت‌تر بپذیرند که به این مراکز منتقل شوند.

دکتر کوهپایه‌زاده می‌گوید: البته بعضی شهرها هتل و مراکز اقامتی و گردشگری ندارند که بخواهیم از آنها به عنوان مرکز قرنطینه استفاده کنیم. برای این شهرها قرار است ساختمان یک اداره را به منظور این هدف آماده کنند. البته ساختمان‌هایی که فراخور شأن مردم باشد.

تاثیرات تعطیلی دوهفته‌ای در کشور

کوهپایه‌زاده در ادامه درباره طرح جدید محدودیت‌های کرونایی که از اول آذر در سراسر کشور کلید خورده است، می‌گوید: با اجرای طرح جدید محدودیت‌های کرونایی، قطعا آمار بستری، مراجعات و مرگ‌ومیر تا ۲ هفته آینده رو به کاهش خواهد گذاشت. افزایش موارد تست و افزایش رصدها و کنترل‌ها قطعا به کاهش آمارها منجر خواهد شد. ما به این طرح تعطیلی دوهفته‌ایِ سراسری خوش‌بین هستیم و حتما در همه زمینه‌ها کاهش آمار را شاهد خواهیم بود.

کد خبر 566904
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha