سرمایه‌گذاری در زمینه راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری گیاهان دارویی در خراسان جنوبی می‌تواند زمینه را برای اشتغال و ارزآوری در استان فراهم کند.

گیاهان دارویی

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، مهندس محسن پویان مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی گفت: تولید گیاهان دارویی عطرزا یکی از زمینه‌هایی است که در سطح دنیا به‌ویژه کشورهای جهان اول مورد توجه قرار گرفته و پیشرفت‌های خوبی را در زمینه صنعت عطرسازی برای این کشورها رقم زده است. فرانسه از جمله کشورهایی است که در زمینه عطرسازی حرف اول را می‌زند. تعداد گونه‌های گیاهی و دارویی عطرزا در ایران به دلیل تنوع اقلیمی چندین برابر قاره اروپا است. گیاهان دارویی که در سطح استان می‌رویند به دلیل تنش‌های محیطی از میزان ماده موثره بیشتری برخوردارند. گونه‌های خانواده شب بو در استان به‌ویژه در شهرستان‌های خوسف، سربیشه، قاینات و کوه پایه‌های اطراف فردوس و سرایان به صورت مرتعی و خودرو رشد می‌کند. از این گونه در ساخت عطر و ادکلن استفاده می‌شود این در حالی است که در سطح استان استفاده و فرآوری قابل توجهی از خانواده شب‌بوها نداریم.

درمنه کوهی سرمایه اقتصادی نهفته در مراتع خراسان جنوبی 

 درمنه کوهی که در گویش محلی به آن ترخ کوهی یا ترخ باغی گفته می‌شود به صورت خودرو در تمام مناطق استان یافت می‌شود که در تمام دنیا به‌ویژه فرانسه مورد توجه فراوانی در زمینه عطرسازی قرار گرفته است. درمنه کوهی در فرانسه برای ساخت عطر، ادکلن، بادی اسپری و سایر محصولات بهداشتی با برند آرتومیزین مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل مقاوم بودن درمنه‌ها در برابر کم‌آبی، خشکی و گرما فراوانی زیادی را در سطح استان شاهد هستیم.

رایحه درخت کاج پرطرفدار در تولید عطر در دنیا، ناشناخته در ایران

پویان مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی خراسان جنوبی گفت: درخت کاج درختی ارزشمند است که در سراسر نقاط استان به‌ویژه در بیرجند و نهبندان وجود دارد. متاسفانه از این درخت استفاده خوبی در سطح استان ما و در کشور صورت نمی‌گیرد در حالی که کانادا از فرآوری این درخت محصولات منحصر به فردی را تولید و روانه بازار می‌کند.

شناسایی ۲۰ گونه گیاه عطر زا در خراسان جنوبی

پویان گفت: این ۲۰ گونه به صورت خودرو در مراتع رشد می‌کنند که می‌توان به راحتی آنها را جمع‌آوری کرد. گل نرگس خوسف شهرت جهانی دارد، اما متاسفانه اقدامی در زمینه فرآوردی این گل برای تهیه عصاره انجام نشده و از آن‌جا که توان رقابت با کارخانجات عطرسازی دنیا به‌ویژه کارخانه عطرسازی سوربن نداریم پیشنهاد می‌شود با فرآوری این گل به صورت عصاره از خام و فله فروشی آن جلوگیری شود. سرمایه‌گذاری در زمینه راه‌اندازی کارخانه فرآوری در سطح استان و حتی کشور می‌تواند زمینه را برای اشتغال و ارزآوری همسان با نفت بلکه بیشتر فراهم کند.

کد خبر 561581

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha