مدیرکل شیلات آذربایجان شرقی گفت: خاویارگیری از ماهی خاویار در استان که وارد ۶ سالگی آغاز پرورش ماهی خاویار شده‌ایم، از امسال برای اولین بار در شمال‌غرب کشور در آذربایجان شرقی آغاز می‌شود.

ماهی خاویار

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، قاسم جعفروند، مدیرکل شیلات آذربایجان شرقی در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: پرورش ماهی خاویار در استان از سال ۹۳ آغاز شده است، ماهی خاویار در ۶ مزرعه پرورش ماهی استان تولید می‌شود که دو محصول «گوشت» ماهی خاویار و «تخم» ماهی خاویار از آن بهره برداری می‌شود.  

وی افزود: خاویار که اصطلاحاً به تخم ماهی خاویار اطلاق می‌شود، تولید آن ۶ الی ۱۰ سال زمان می‌برد، خاویارگیری از ماهی خاویار در استان که وارد ۶ سالگی آغاز پرورش ماهی خاویار شده‌ایم، از امسال برای اولین بار در شمال‌غرب کشور در آذربایجان شرقی آغاز می‌شود.  

مدیرکل شیلات آذربایجان شرقی ۱۰ الی ۱۵ درصد وزن ماهی خاویار را دارای تخم ماهی خاویار پیش‌بینی کرد و گفت: ۲۶ تن ماهی خاویار در استان در حال پرورش در مزارع پرورش ماهی است که با رسیدن به سن تخم گذاری، بیش از ۳ تن خاویار می‌توانیم از ماهی‌ها استخراج کنیم.  

وی اظهار کرد: امسال به عنوان اولین سال برداشت خاویار، پیش‌بینی ما برداشت حدود ۹۰۰ کیلو خاویار از مزارع پرورش ماهی استان است، حجم دقیق خاویارگیری پس از سونوگرافی مخصوص ماهی‌های خاویاری مشخص می‌شود.

جعفروند از رونق پرورش ماهی خاویار در آذربایجان شرقی با جذب سرمایه گذاران جدید خبر داد و اضافه کرد: حاشیه رود ارس و شهرهای جلفا و خداآفرین بهترین مکان‌ها برای تولید و پرورش ماهی خاویاری است و احتمالاً بخشی از ظرفیت تولید ماهی قزل‌آلا در حاشیه رود ارس هم به پرورش این ماهی با ارزش سوق یابد.  

وی افزود: اکنون ۱۵۴۵۰ متر مربع مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در استان داریم تصریح کرد: در سال‌های اخیر نتایج ارزشمندی از نحوه رشد و پرورش مایان خاویاری شاهد بودیم که امسال اولین محصول تخم خاویار را از ماهیان پرورش یافته برداشت خواهیم کرد. در شش سال گذشته پرورش دهندگان از محل فروش گوشت ماهیان خاویاری «نَر» درآمد کسب می‌کردند که از امسال خاویار هم استخراج شده و با ارزش افزوده بالا به فروش می‌رسد.  

مدیرکل شیلات استان خاطرنشان کرد: اکنون دانش و تجربه کافی در خصوص پرورش ماهیان خاویاری در استان وجود دارد و زمینه مناسب برای سرمایه گذاری وجود دارد.  

وی گفت: به دنبال جذب سرمایه گذار در فرآوری و ایجاد زنجیره ارزش افزوده بیشتر از خاویار در داخل استان هستیم که در این صورت به جای خام فروشی خاویار به قیمت ۳ میلیون تومان، می‌توان پس از فرآوری، هر کیلو خاویار تا ۱۵ میلیون تومان هم به فروش رساند یا صادرات انجام داد.  

کد خبر 524446

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha