مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به افزایش غلظت آلاینده «ازن» طی ۲۴ ساعت گذشته در تهران که کیفیت هوای این شهر را در شرایط ناسالم برای همه افراد قرار داد، علت آن را توضیح داد.

آلودگي هواي تهران

به گزارش همشهری آنلاین به ننقل از ایسنا، کیفیت هوای ۲۴ ساعت گذشته پایتخت منتهی به ۸ صبح امروز با شاخص میانگین ۱۵۴ در شرایط ناسالم برای همه افراد قرار داشت. بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، آلاینده شاخص تهران طی ۲۴ ساعت گذشته آلاینده ازن بود.

کیفیت هوای هم اکنون تهران نیز با شاخص میانگین ۸۲ در شرایط قابل قبول است.

بر اساس این گزارش، شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود که بر اساس آن از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول(سالم) یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم برای همه گروه‌ها»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

  • منابع افزایش غلظت ازن چیست؟

در مورد چگونگی تشکیل آلاینده ازن باید گفت که پیش‌سازهای آن مواد آلی فرار (VOC) و ناکس یا اکسیدهای نیتروژن است. در واقع به نوعی خودروهای دیزلی، موتورسیکلت‌های فرسوده و بخارات بنزین پیش‌سازهای ازن هستند و تمامی این منابع در حضور گرما و نور خورشید، ازن را تولید می‌کنند همچنین استفاده از سوخت گازوییل در نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها می‌تواند در افزایش غلظت ازن نقش داشته باشد.

  • علت افزیش غلظت آلاینده ازن در تهران

حسین شهیدزاده مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران درباره چرایی افزایش آلاینده ازن می‌گوید: دلیل مهم افزایش غلظت آلاینده ازن، تغییر نحوه محاسبه‌ شاخص‌ها است. از ابتدای امسال بر اساس ابلاغ سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت نحوه اندازه‌گیری آلاینده‌ها تغییر کرد و سختگیرانه‌تر شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این عدم اجرای طرح ترافیک و توقف وزش باد در تهران، سبب افزایش غلظت آلاینده «ازن» شده است.

به گفته وی، در حال حاضر غلضت اوزن در تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته بسیار بالاتر است و با توجه به این موضوع می‌توانیم انتظار اعلام غلظت‌های بالایی از ازن را در تابستان داشته باشیم.

  • ازن چه تاثیری روی سلامت افراد دارد؟

آلاینده ازن مانند هر آلاینده دیگری تاثیراتی سوء بر سلامت انسان دارد. بر اساس اعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی مواجهه با این آلاینده می‌تواند سبب تحریک سیستم تنفسی، ایجاد سرفه، تحریک گلو، درد قفسه سینه، ایجاد و تشدید آسم و آلرژی و در صورت مواجهه مکرر سبب تخریب بافت ریه شود. این عوارض در کودکان و سالمندان و افراد دارای بیماری‌های تنفسی عوارض بسیار جدی‌تری را به همراه دارد. از این رو به افراد جامعه توصیه می‌شود که در برخی ساعات ظهر و عصر که تابش خورشید به بیشترین مقدار خود می‌رسد حضور خود در فضاهای باز را کاهش دهند همچنین بهتر است که گروه‌های حساس در روزهایی که شاخص آلاینده ازن افزایش می‌یابد از فعالیت‌های طولانی و سنگین در فضاهای باز خودداری کنند.

بر اساس اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، غلظت ازن از ابتدای سال تاکنون شش روز به عنوان آلاینده شاخص هوای پایتخت اعلام شده است.

کد خبر 514260

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha