به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، غلامرضا ملکی، معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی آذربایجانغربی افزود: برای نظارت و کنترل بهداشتی شیر خام، بیش از ۱۵ هزار مورد نمونهبرداری در قالب ۹۹۱ مورد بازدید از مراکز جمع آوری شیر، دامداریهای سنتی و صنعتی و کارخانههای لبنی در یک سال گذشته انجام شد.
وی ادامه داد: در بازرسیها، بار میکروبی و تقلب در تولید از جمله آب اضافه، نشاسته، فرمالین، جوش شیرین، اوره و موارد نظیر آنمورد بررسی قرار میگیرد.
ملکی از شهروندان خواست تا شیر و فرآوردههای لبنی را به صورت پاستوریزه مصرف کنند و از مصرف شیر، سرشیر، خامه، پنیر، بستنی و سایر فرآوردههای غیر پاستوریزه به صورت محلی و سنتی خودداری کنند.
وی بیان کرد: دامپزشکی بر اساس وظایف ذاتی خود برای کنترل و ارتقای سلامت شیرخام برنامههای متعددی را بر عهده دارد که انجام پایشهای ماهانه و نمونهبرداری از دامداریهای سنتی و صنعتی، مراکز جمعآوری شیر و کارخانجات لبنی از مهمترین این برنامههاست.
سالانه حدود ۳۴۰ هزار تن شیرخام در استان تولید و روانه بازار مصرف میشود.
آذربایجانغربی رتبه هشتم را در کشور در تولید شیر خام به خود اختصاص دادهاست و به دلیل داشتن شرایط جغرافیایی خاص همواره جزو قطبهای مهم تولید شیر خام در کشور بودهاست.
نظر شما