یک گروه از پزشکان هنگ‌کنگی با استفاده از ترکیب سه داروی ضدویروسی توانسته‌اند درمان بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ را تسریع بخشند. این ترکیب دارویی نسبت به رمدسیویر عوارض کمتری دارد و دسترسی به آن آسان‌تر است.

کرونا ـ دارو

به گزارش همشهری آنلاین، ایرنا به نقل از سی‌ان‌ان نوشت: پزشکان هنگ‌کنگ گزارش دادند که ترکیبی از سه داروی ضد ویروس به همراه تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن به تسریع بهبودی سریع‌تر عفونت‌های ناشی از ویروس کرونا کمک می‌کند. 

آن‌ها اعلام کردند این روش به آزمایش بیشتری نیاز دارد، اما این امر ممکن است یک راه درمانی دیگر برای بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ باشد. در حال حاضر تنها درمان مجاز، داروی ضد ویروسی «رمدسیویر» است که طول مدت بیماری را کوتاه می‌کند اما عرضه آن محدود است. 

دکتر کوک ـ یونگ یوئن و همکارانش از دانشگاه هنگ‌کنگ ترکیب دو داروی «ریتوناویر ـ لوپیناویر» را که برای درمان اچ‌آی‌وی استفاده می‌شود به همراه داروی ضد هپاتیت ویروس به نام «ریباویرین» و یک داروی بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام‌اس) به نام «بتا اینترفرون» آزمایش کردند. 

بیماران در این مطالعه علائم خفیف تا متوسط داشتند و در مدت هفت روز تحت درمان قرار گرفتند. برخی از پزشکان بر این عقیده‌اند که درمان زودهنگام بیماران در طول عفونت ممکن است نتیجه بهتری بدهد. 

تیم یوئن به برخی از بیماران فقط ترکیب دارویی اچ‌آی‌وی را دادند و افراد دیگر به شیوه تصادفی برای دریافت ترکیب لوپیناویر ـ ریتوناویر به همراه داروی ریباویرین و تزریق بتا اینترفرون مورد درمان قرار گرفتند. 

بیمارانی که ترکیب دارویی دوم را دریافت کردند به طور متوسط پس از هفت روز، آزمایش کرونای آن‌ها منفی شد. این گروه در مجله پزشکی لنست گزارش دادند، افرادی که داروی اچ‌آی‌وی را دریافت کرده بودند به طور متوسط پس از ۱۲ روز همچنان آزمایش کرونای آن‌ها مثبت بود. 

  • عوارض داروی جدید

در این مطالعه، همچنین نشان داده شده است که عوارض مصرف این داروها روی بیماران اندک بوده و در مدت چهار روز بیماران سریع‌تر احساس بهبودی کردند. 

دکتر پیتر چین هونگ که در حال درمان بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ در دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو است، در این خصوص گفت: این مطالعه امید جدیدی را برای بیماران مبتلا به این ویروس ایجاد می‌کند. 

وی افزود: این مطالعه به ما می‌گوید رمدسیویر تنها داروی مورد استفاده نیست و شاید گزینه‌های دیگری نیز در این زمینه وجود داشته باشد. 

این پزشک با بیان این‌که این داروها در مقایسه با رمدسیویر به راحتی در دسترس هستند، گفت: این داروها سوابق ایمنی دارند. 

پس از آن‌که داروی رمدسیویر به عنوان تنها داروی قابل استفاده در درمان بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ تایید شد، پزشکان و داروسازان شکایت کردند که آن‌ها نمی‌دانند کدام بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها این دارو را دارند. 

چین هونگ تاکید کرد: از آنجا که در حال حاضر زمان برای ما ارزش بسیاری دارد و فرصت‌ لازم را برای ساخت یک داروی جدید نداریم، بهترین کار استفاده از داروهای قدیمی است بنابراین استفاده از آنچه در دسترس داریم بهترین گزینه است.

هفته گذشته سازمان غذا و داروی آمریکا استفاده از رمدسیویر را برای کودکان و بزرگسالان با علائم قطعی یا مشکوک به کرونا مجاز اعلام کرد. این دارو برای بیماران با وضعیت وخیم و سطح اکسیژن خون پایین یا کسانی که در حال استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی هستند، تجویز می‌شود.

این اقدام سازمان غذا و داوری آمریکا در حالی است که داروی رمدسیویر ساخت شرکت «گیلیاد ساینسز» پیش‌تر فقط برای استفاده تحقیقاتی و آنچه کاربرد شفقت‌آمیز برای بیماران لاعلاج خوانده می‌شود، مجاز شمرده می‌شد. 

کد خبر 509609

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha