چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۴
۰ نفر

محققان هلندی با استفاده از پیشرفته‌ترین مدل‌های کشت سلولی روده انسان دریافتند ویروس کرونا عامل بیماری کوویدـ۱۹ می‌تواند سلول‌های روده را آلوده کند و در آنجا تکثیر شود.

کرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، محققان دانشگاه آراسموس و دانشگاه ماستریخت هلند با استفاده از پیشرفته‌ترین مدل‌های کشت سلولی روده انسان، ویروس را با موفقیت در محیط آزمایشگاه تکثیر کردند و واکنش سلول‌ها به ویروس را تحت نظر قرار دادند و بدین‌ترتیب یک مدل جدید کشت سلولی را برای مطالعه کوویدـ۱۹ ارائه کردند.

این یافته‌ها می‌تواند توضیح‌دهنده علت این موضوع باشد که در حدود یک‌سوم از بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ دچار علائم گوارشی نظیر اسهال می‌شوند و این‌که این ویروس غالباً در نمونه‌های مدفوع قابل تشخیص است.

بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ دارای علائم گوناگونی مرتبط با اعضای تنفسی نظیر سرفه، خس‌خس سینه، تنگی نفس و تب هستند. یک‌سوم بیماران علائم گوارشی نظیر اسهال و تهوع را نیز تجربه می‌کنند.

به علاوه این ویروس تا مدت‌ها بعد از برطرف شدن علائم تنفسی در مدفوع انسان قابل شناسایی است. این مسئله بیانگر این موضوع است که ویروس از طریق راهی موسوم به «انتقال دهان ـ مدفوع» هم قابل انتقال است.

به گفته محققان، شواهد این مطالعه حاکی از آن است که ویروس کرونا می‌تواند در سلول‌های دستگاه گوارش تکثیر شود، اما هنوز مشخص نیست که آیا وجود این ویروس در بیماران مبتلا به ویروس کرونا در انتقال این بیماری نقش دارد. محققان بر انجام مطالعات دقیق‌تر در این زمینه تاکید دارند.

کد خبر 508699

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha