پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در بررسی جدید خود نشان داده‌اند که ممکن است سرکوب موقت سیستم ایمنی بدن طی مراحل ابتدایی کووید-۱۹ بتواند شدت نشانه‌های آن را در بیمار کاهش دهد.

کرونا

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا به نقل از مدیکال‌اکسپرس نوشت: این پژوهش نشان می‌دهد شاید تعامل میان دو خط دفاعی اصلی بدن دلیل فعالیت بیش از اندازه سیستم ایمنی بیماران باشد.

نخستین خط دفاعی بدن موسوم به دستگاه ایمنی ذاتی دقیقا پس از ابتلا واکنش نشان می‌دهد و ویروس و هر سلولی را که توسط آن آسیب دیده است از بین می‌برد. 

دومین خط دفاعی موسوم به دستگاه ایمنی تطبیقی چند روز بعد و در صورتی فعال می‌شود که بقایایی از ویروس به جا مانده باشد. دستگاه ایمنی تطبیقی آنچه در مورد سلول یاد گرفته است به کار می‌برد تا نیروهای ویژه‌ای مانند سلول‌های تی و لنفوسیت‌های بی را به تحرک وادار کند.

  • مقایسه واکنش ایمنی بدن در برابر ویروس کرونا و آنفلوآنزا

پژوهشگران با استفاده از یک مدل ریاضی که برای درک پویایی ویروس ابداع شده، نحوه واکنش ایمنی بدن بیماران مبتلا به ویروس کرونا را با بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مقایسه کردند.

آنفلوآنزا عفونتی با سرعت گسترش بالاست که سلول‌های خاصی را روی دستگاه تنفسی فوقانی مورد حمله قرار می‌دهد و تقریبا همه سلول‌های مورد نظر خود را طی دو تا سه روز از بین می‌برد. مرگ این سلول‌ها موجب می‌شود که ویروس اهداف بیشتری برای حمله نداشته باشد و زمان واکنش برای دستگاه ایمنی ذاتی فراهم شود تا پیش از فعال شدن دستگاه ایمنی تطبیقی، بدن را تقریبا از همه ویروس‌ها پاک کند.

در مقابل، کوویدـ۱۹ که سلول‌های سراسر دستگاه تنفسی از جمله ریه‌ها را هدف قرار می‌دهد، یک دوره نهفتگی دارد و پیشرفت آن بسیار آهسته‌تر است. مدل‌سازی ریاضی نشان می‌دهد ممکن است واکنش دستگاه ایمنی تطبیقی، پیش از پاکسازی سلول‌های آسیب‌دیده فعال شود و در کار واکنش دستگاه ایمنی ذاتی برای از بین بردن سریع بیشتر ویروس‌ها دخالت کند.

ویمینگ یوآن، استادیار ایمنی‌شناسی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و از پژوهشگران این پروژه، گفت: خطر هنگامی رخ می‌دهد که با ادامه عفونت، واکنش دستگاه ایمنی تطبیقی در چندین لایه فعال می‌شود. به طول انجامیدن فعالیت ویروسی می‌تواند به واکنش بیش از اندازه سیستم ایمنی منجر شود و به از بین رفتن سلول‌های سالم و آسیب رسیدن به بافت بینجامد.

  • رابطه تعامل واکنش دستگاه‌های ایمنی بدن و شدت بیماری

شاید تعامل واکنش‌های دستگاه ایمنی ذاتی و دستگاه ایمنی تطبیقی بتواند دلیل ابتلای بیماران کووید-۱۹ را به دو موج بیماری و بهتر شدن آن‌ها پیش از بدتر شدن توضیح دهد.

شان دو، نویسنده ارشد این پروژه، بیان کرد: ممکن است برخی از بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ پس از تسکین نشانه‌ها، یک دوره بهبودی را تجربه کنند اما بدن به طور کامل از ویروس پاکسازی نمی‌شود و سلول‌های مورد نظر دوباره به وجود می‌آیند بدین‌ترتیب ویروس می‌تواند دوباره اوج بگیرد.

مهم‌ترین نتیجه این پژوهش ارائه نوعی درمان برای پیشگیری از تعامل میان دو واکنش ایمنی است.

دو افزود: براساس نتایج این مدل‌سازی ریاضی ایده‌ای ارائه داده‌ایم. ایده ما این است که در مراحل ابتدایی بیماری از یک داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی کمک بگیریم تا به بهبود بیمار کمک کنیم. شاید با این روش بتوانیم واکنش سیستم ایمنی تطبیقی را به تاخیر بیندازیم و از دخالت آن در واکنش سیستم ایمنی ذاتی پیشگیری کنیم.

کد خبر 507213

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha