سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که شاهدی وجود ندارد که مثبت شدن آزمایش سرولوژیک افراد (تست آنتی‌بادی) نشان‌دهنده مصونیت افراد نسبت به ویروس کرونا و رفع خطر عفونت مجدد باشد.

Antibody test

به گزارش همشهری آنلاین، دکتر ماریا فان‌ کرکووه، رئیس واحد بیماری‌های نوپدید و بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان در سازمان جهانی بهداشت روز جمعه گفت: «این تست‌های آنتی‌بادی می‌توانند میزانی از واکنش سرولوژیک، میزان آنتی‌بادی‌های را اندازه بگیرند، اما این امر به معنای آن نیست که شخص دارای این آنتی‌بادی‌ها نسبت ویروس کرونا مصونیت دارد.»

تست‌های سرولوژیک یا تستهای آنتی‌بادی مثبت بیانگر این هستند که فرد در گذشته به ویروس کووید-۱۹ مبتلا شده است که این عفونت ممکن بی‌علامت بوده است یا  علائم داشته است و فرد بهبود یافته است.

بر اساس داده‌های منتشر شده بوسیله دانشگاه جانز هاپکینز بیش از ۵۶۰۰۰۰ از ۲.۱ میلیون نفری که مبتلا به ویرس کرونا تشخیص داده شده‌اند، بهبود یافته‌اند. اما متخصصان بیماری‌های عفونی می‌گویند شمار کلی موارد احتمالا بسیار بالاتر است چرا که بیماری بسیاری از افراد شناسایی نمی‌شود و کشورها دچار کمبود تست‌های تشخیصی هستند.

فان‌ کرکووه گفت مقامات سازمان جهانی بهداشت متوجه شده‌اند بسیاری از کشورها تست‌های آنتی‌بادی را به عنوان معیاری برای مصونیت افراد معرفی می‌کنند.

او در کنفرانس خبری در مقر سازمان جهان بهداشت گفت: «این تست‌ها میزان آنتی‌بادی‌هاِ یعنی پاسخ بدن یک تا دو هفته پس از عفونت با ویروس را نشان می‌دهد. در حال حاضر هیچ شاهدی وجود ندارد که استفاده از یک تست سرولوژیک مصونیت فرد در برابر کرونا یا حفاظت او در برابر عفونت مجدد را نشان دهد.»

دکتر مایک رایان، مدیر برنامه اضطرارهای سازمان جهانی بهداشت نیز گفت دانشمندان هنوز در حال بررسی این موضوع هست که آنتی‌بادی‌های تولید شده در بدن فردی که عفونت با کروناویروس پیدا کرده است، تا چه مدتی ممکن است باعث حفاظت فرد شوند.

او گفت: «در حال‌ حاضر هیچ کس اطمینان ندارد که فرد دارای آنتی‌بادی به طور کامل در برابر دچار شدن به بیماری یا عفونت مجدد حفاظت پیدا می‌کند. به علاوه این تست‌های مشکل حساسیت هم دارند  یعنی ممکن است نتیجه منفی کاذب بدهند .»

سازمان جهانی بهداشت قبلا اعلام کرده بود که همه افرادی که از عفونت کروناویروس بهبود می‌یابند دارای آنتی‌بادی‌هایی که باعث حفاظتشان در برابر عفونت ثانوی شود، نمی‌شوند و بنابراین این نگرانی به وجود می‌آید که برخی بیماران کووید-۱۹ پس از بهبودی مصونیت پیدا نمی‌کنند.

یک بررسی مقدماتی در شانگهای نشان داد برخی از بیماران «پاسخ آنتی‌بادی قابل‌شناسایی» پیدا نمی‌کنند، در حالیکه گروهی دیگر از بیماران پاسخ آنتی‌بادی بسیار قوی دارند. اما هنوز معلوم نیست حتی در این افراد با پاسخ آنتی‌بادی قوی مصونیت در برابر عفونت ثانوی ایجاد می‌شود یا نه.

کد خبر 502494

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha