به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، بررسیهای میدانی از چندین شالیکوبی شهرستانهای مرکز مازندران از جمله بابل، آمل و فریدونکنار نشان میدهد همچنان پس از گذشت حدود ۷ ماه از زمان پایان برداشت تاکنون هر کیلوگرم رقم برنج طارم هاشمی و محلی با افزایش حدود ۲ تا ۳ هزار تومانی به قیمت ۲۰ تا ۲۱ هزار تومان عرضه میشود.
یکی از صاحبان واحد شالیکوبی در بابل و از آگاهان به بازار برنج مازندران، گفت: قیمت برنج درجه یک طارم محلی و هاشمی که از زمان برداشت سال گذشته که پیک عرضه هم بود، تاکنون حداکثر ۲۱ هزار تومان در هر کیلوگرم خرید و فروش میشود.
احمد قربانی افزود: همین برنج به بهانه افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ تا ۳۰ هزار تومان در تهران و دیگر استانهای کشور عرضه شده بود، اکنون پس از حدود ۷ماه، به رغم وجود تقاضا و کمبود برنج، قیمت برنج طارم محلی و هاشمی تا ۲۱ هزار تومان برای عرضه وجود دارد که این شرایط قیمت تقریبا فقط ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان بیشتر از زمان پیک عرضه در فصل برداشت است.
وی گفت: قیمت برنج در واحدهای شالیکوبی که مستقیم از سوی شالیکار یا در نهایت ازسوی تاجران خردهپا خرید و فروش میشود، به صورت نسبی ثابت مانده است.
این کارشناس بازار برنج مازندران افزود: به نظر میرسد وجود برنجهای خارجی دلیل ثبات قیمت در مازندران است، اما این که فقط در داخل استان با چنین قیمتی خرید و فروش شود و با سود غیرمنطقی به دیگر هموطنان ما بفروشند، جای تاسف است.
اگرچه قیمت برنج در بازار مازندران همچنان تغییر چندانی نداشته است، اما فاصله حدود ۱۰ هزار تومانی قیمت آن در خارج از استان به هیچ عنوان به جیب کشاورزان نمیرود.
طبق اعلام رسمی کارشناسان، برنج درجه یک طارم محلی و هاشمی در تهران و دیگر استانهای کشور از ابتدای عرضه برنج تولید فصل گذشته مرداد ۹۸ تا قبل از شیوع ویروس کرونا یعنی بهمن ۹۸تا ۳۰هزار تومان در هرکیلوگرم خرید و فروش میشد.
اکنون شالیکاران مازندران سخت مشغول آب تخت کردن و خزانهگیری و در آستانه نشاکاری هستند.
مازندران با تولید سالانه بیش از یک میلیون تن برنج سفید در ارقام مختلف رتبه نخست را دارد و ۴۲ درصد نیاز کشور را به این محصول تامین میکند.
نظر شما