معاون توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: معتادان متجاهری که از قبل از بهمن سال گذشته در مراکز ماده ۱۶ بهزیستی اقامت داشتند و به طور قانونی تا الان باید ترخیص می شدند، با تصویب ستاد مبارزه با مواد مخدر اجازه دارند مدت بیشتری و حداکثر برای مدت ۶ ماه دیگر در این مراکز بمانند.

اعتیاد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مجید رضازاده در مورد ترخیص این دسته از معتادان افزود: به مرور مدت نگهداری معتادان متجاهری که در مراکز بهزیستی بودند به سر می آمد و به لحاظ قانونی امکان نگهداری آنها دیگر وجود نداشت و با دستور دادستان باید آزاد می شدند اما تقاضای ما این بود که این افراد در مراکز به صورت قرنطینه نگهداری شوند تا هم خودشان و هم خانواده شان از شیوع کرونا در امان باشند. اکنون در جلسه ستاد مبارزه با مواد مقرر شد که این معتادان مدت بیشتری در مراکز باشند.

وی درباره سایر معتادان متجاهر نیز گفت: قرار بود مانند سال های گذشته، معتادان متجاهر اواخر اسفند از خیابان ها جمع آوری شوند اما با شیوع کرونا در کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر این مساله بررسی شد و نگرانی هایی از شیوع کرونا در مراکز و قبل از و حین جمع آوری معتادان متجاهر ایجاد شد.  بنابراین در این جلسه مصوب شد تا جمع آوری معتادان متجاهر فعلا انجام نشود.

معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور گفت: سه هفته پیش در رسانه ها عکس هایی از افرادی منتشر شد که ادعا می شد متجاهر هستند و در میدان شوش جمع شده بودند و این نگرانی ایجاد شد که ویروس را منتقل کنند.  انتشار این عکس ها در زمانی بود که از مردم خواسته می‌شد تا در خانه بمانند و شهر خلوت شده بود. این مساله در چند جلسه از جمله جلسه کمیته درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر مجددا بررسی و قرار شد درصورتیکه غربالگری آنان برای کرونا امکان‌پذیر شد، غربالگری اعتیاد هم به غربالگری کرونا اضافه شود.

رضازاده افزود: قرار است معتادان متجاهر به مدت دو هفته در مرکز بینابینی قرار بگیرند و اگر تست کرونای آنها منفی شد و علائمی نداشتند، وارد مراکز ماده ۱۶ بهزیستی و انتظامی شوند. البته قرار است وزارت بهداشت این دستورالعمل را آماده کند و هر زمان پروتکل مصوب شد، این دستورالعمل انجام شود.

وی ادامه داد: بعدازظهر امروز (۲۶ فروردین)  این دستورالعمل در وزارت بهداشت بررسی می شود تا مشخص شود قابلیت اجرایی دارد یا نه و بعد از آن در این مورد تصمیم گیری می شود.

معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور گفت: دستورالعمل وزارت بهداشت به بهزیستی نیز ارائه و پیشنهادهایی شده است. در این دستورالعمل آمده است که اگر کرونای معتادان متجاهر مثبت شد و چنانچه علائم شدید داشتند، به بیمارستان های از قبل پیش بینی شده ارجاع داده شوند و اگر علائم خفیف داشتند، در نقاهتگاه ها نگهداری شوند و مانند افراد دیگر مبتلا به کرونا، با آنان رفتار شود.

رضازاده افزود: بهزیستی در در تهران دو مرکز ماده ۱۶ دارد که البته نیروی انتظامی و بسیج نیز مراکزی برای خود دارند. در جاهایی که ظرفیت مراکز ماده ۱۶ پر شده باشد، معتادان متجاهر با استفاده از مراکز تبصره۲ در مراکز ماده ۱۵ نگهداری می شوند.

وی با اشاره به ترخیص ۵۰۰ نفر از معتادان متجاهر از مراکز ماده ۱۶ قبل از شیوع کرونا، تصریح کرد: از فروردین تاکنون حدود ۳ هزار معتاد متجاهر در مراکز ماده ۱۶ مقیم داشتیم. همچنین تعداد معتادان متجاهر در مراکز تبصره۲، هزار و ۵۳۶ نفر و تعداد معتادان در مراکز اقامتی ماده ۱۵، ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر است.

رضازاده افزود: در مراکز اقامتی تاکنون موردی از ابتلا به کرونا نداشتیم.  در یکی از مراکز موردی به کرونا مشکوک بود که آن هم مسئول موسسه بود که بعدا جواب آن منفی شد.  در مراکز گذری و کاهش آسیب نیز موردی از ابتلا به کرونا دیده نشده است.

معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور درباره مراکز ماده ۱۶ و مراکز تبصره ۲ توضیح داد: مراکز ماده ۱۶، مراکز ترک اعتیاد اجباری برای نگهداری و ارائه خدمات به معتادان بی خانمانی است که به طور علنی در خیابان ها به مصرف مواد می پردازند. مراکز تبصره ۲ نیز که در کنار این مراکز ایجاد شده اند، مراکز صیانت و توانمندسازی از معتادان متجاهر بهبود یافته هستند.

کد خبر 501146

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha