روزنامه شهروند نوشت: وزارت بهداشت خبر ابتلای ۶ مورد مشکوک به کرونا را رد کرد. پروازهای رفت و برگشت ایران به چین موقتا متوقف شد. 

كرونا

به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه شهروند نوشت: «ردپای کروناویروس در چند شهر ایران دیده شده است. ۲ مورد در یزد، ۲ مورد در تبریز، یک مورد در قم و یک مورد در تهران. تا روز گذشته این ۶ نفر مشکوک به ویروس کرونا بودند، اما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این خبر را رد کرده است.

آخرین خبرها حکایت از تشکیل جلسه ستاد پیشگیری ورود ویروس کرونا به استان تهران در استانداری تهران در بعدازظهر روز گذشته (۱۲ بهمن) دارد. این جلسه در پی شدت شیوع کرونا در چین و مشاهده آن در کشورهای دیگر تشکیل شد. در این جلسه درباره تمهیدات لازم برای بازگرداندن دانشجویان ایرانی مقیم ووهان چین که تعدادشان به ۸۰ نفر می‌رسد، صحبت شد.

محمد تقی‌زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران، محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت و پیرحسین کولیوند رئیس اورژانس کشور در این جلسه حضور داشتند. قرار شده است با هماهنگی‌های انجام‌شده از سوی وزارت امور خارجه و سفارت ایران در چین، دانشجویان ایرانی به ایران بازگردند؛ احتمالا در هفته آینده. با این‌که تقی‌زاده نسبت به ابتلای این افراد به ویروس تردید دارد، اما رئیس اورژانس کشور که در این جلسه حضور داشت، تأکید کرد که هیچ‌کدام از دانشجویان مبتلا نشده‌اند. اقداماتی که قرار است انجام شود برای پیشگیری است مثل ۲ هفته قرنطینه کردن آنها. 

در این جلسه بر آمادگی مدیریت بحران استان تهران برای در نظر گرفتن مکان‌های قرنطینه در صورت بروز و شیوع ویروس در تهران تاکید شد. هم‌زمان یک جلسه اضطراری با حضور وزرای راه و شهرسازی، امور خارجه، گردشگری و میراث فرهنگی، کشور و سخنگوی دولت برگزار و قرار شد، پروازهای رفت و برگشت ایران به چین موقتا متوقف شود. این خبر را وزیر بهداشت اعلام کرد آخرین آمارها از مرگ ۲۱۳ چینی و ابتلای ۹ هزار و ۷۷۶ نفر به کروناویروس در این کشور حکایت دارد و با اعلام چند مورد مشکوک در ایران، وزارت بهداشت به تلاش و تکاپو افتاده است. رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت اخیرا در برنامه‌ای تلویزیونی چشم در چشم دوربین اعلام کرد: «کروناویروس وارد ایران خواهد شد نه فقط ایران که تمام کشورها. ویروس هیچ مرزی نمی‌شناسد». 

با این حال، او از مردم خواست که وحشت نکنند. با این‌که در چند روز گذشته همه‌جا صحبت از ورود کروناویروس به ایران است، حسین عرفانی که رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت است، در گفت‌وگو با «شهروند» با قطعیت می‌گوید که هیچ مورد مثبت ابتلا در کشور تأیید نشده است. به گفته او، وزارت بهداشت ۶ مورد مشکوک ابتلا به این بیماری را بررسی کرده است: «اول مریض باید علائم بالینی داشته باشد، مثل تب حاد، مشکلات تنفسی، گلودرد، سرفه، آبریزش بینی و بدن‌درد. بعد از این مرحله باید بررسی شود که آیا احتمال انتقال ویروس به او وجود داشته یا خیر، مثل این‌که در ۲ هفته گذشته در تماس با بیمار مبتلا به این ویروس بوده یا خیر، اگر نبوده که ماجرا منتفی است و اگر بوده، باید از او نمونه آزمایشگاهی گرفته شود. با این روش است که می‌توان به قطعیت رسید». 

مسئولان وزارت بهداشت می‌گویند این مراحل برای تمام ۶ نفر مشکوک به این بیماری در ایران طی شده و نتیجه منفی بوده است. در این شرایط، وزارت بهداشت برای موارد احتمالی ابتلا به کروناویروس چند مرکز درمانی در نظر گرفته است. به گفته عرفانی، با هماهنگی‌ای که با ۳ دانشگاه علوم پزشکی یعنی تهران، شهید بهشتی و ایران شده، چند بیمارستان برای پذیرش احتمالی بیماران مبتلا به این ویروس در نظر گرفته شده است تا اگر نیاز باشد، بیماران در شرایط ایزوله و جداسازی قرار گیرند. از آن طرف، رئیس اورژانس تهران هم از آمادگی برای مقابله با این ویروس خبر داده است: «لباس‌های مقابله با بیماری‌های عفونی به طور معمول در آمبولانس‌های کشور وجود دارد و اگر هر نوع بیماری عفونی گزارش شود، قطعا از این تجهیزات استفاده می‌شود». 
 

  • کنترل مرزها

کروناویروس اواخر دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با قربانی ‌کردن ۴۱ نفر مشاهده شد و پس از گذشت یک ماه از شیوع یکباره و سریع این ویروس در همان کشور و سرایت آن به ۲۳ کشور دیگر، شامگاه دهم بهمن سازمان بهداشت جهانی جلسه‌ای برای بررسی اعلام وضعیت جدید ویروس کرونا در ژنو برگزار کرد؛ جلسه‌ای که در آن دبیر کل سازمان جهانی بهداشت وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد. به دنبال این اعلام کشورها هم تصمیماتی برای محدودیت پرواز به چین گرفتند. براساس اعلام رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، سازمان بهداشت جهانی وضعیت (A Public Health Emergency of International Concern PHEIC) اعلام کرده است؛ یعنی نگرانی بین‌المللی درباره تهدید سلامت عمومی: «پس از این هشدار سازمان بهداشت جهانی، وزارت بهداشت هماهنگی‌های لازم را با وزارتخانه‌های دیگر انجام داد و تمامی مبادی مرزی و داخلی کشور آمادگی برای بیماریابی همراه با امکانات تشخیصی را پیدا کردند تا اگر موردی دیده شد، وارد عمل شوند». 

در پی اعلام همین هشدار سعید نمکی وزیر بهداشت نامه‌ای به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری نوشت و از او خواست تا اطلاع ثانوی از ورود هرگونه مسافر از مبدأ چین به هر طریقی جلوگیری شود. او این خبر را در حساب توییترش اعلام کرد و گفت که تمام پایگاه‌های بهداشتی در تمام ورودی‌های کشور از آغاز شیوع کرونا در حال آماده‌باش کامل قرار گرفتند. او در همین نامه نسبت به سلامتی دانشجویان ایرانی که در شهر ووهان چین اقامت دارند، اعلام نگرانی کرده است. با این همه مسئولان وزارت بهداشت می‌گویند به طور کامل نمی‌توان جلوی ورود فرد آلوده به ایران را گرفت، چراکه ممکن است فردی مبتلا به این ویروس اما در دوره نهفتگی باشد و هیچ نشانه‌ای از ابتلا نداشته باشد. مهم این است که بتوان در ساعت‌های اول، بیمار را شناسایی و مراقبت کرد. 
 

  • کروناویروس به کشورهای همسایه ایران رسیده است؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد به جز چین، کشورهای استرالیا، ژاپن، تایلند، کره‌ جنوبی، تایوان، عربستان، پاکستان، اقلیم کردستان عراق، امارات و آمریکا درگیر این ویروس شده‌اند؛ هرچند رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید می‌کند که این ویروس هنوز وارد عراق، کردستان عراق و پاکستان یا هیچ‌یک از کشورهای همسایه نشده است. تنها در یک کشور در منطقه ابتلا به این ویروس تایید شده که آن هم امارات متحده عربی است. کروناویروس دستگاه تنفسی را گرفتار می‌کند و نشانه‌هایش شبیه به آنفلوآنزاست. در برخی از موارد حاد ممکن است بیمار دچار ذات‌الریه شود.

براساس اعلام جهانی، این ویروس درمان و واکسن ندارد اما حسین عرفانی که رئیس اداره مراقبت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت است، می‌گوید که درمان این بیماری به صورت کانسرواتیو یا حمایتی انجام می‌شود و براساس آن اقدامات درمانی مورد نیاز براساس آنچه در کتاب‌های پزشکی وجود دارد، صورت می‌گیرد. بیشتر افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت کنترل‌نشده، نارسایی قلبی و عروقی و نارسایی تنفسی مبتلا به انواع شدیدی از کروناویروس جدید می‌شوند. این ویروس از طریق حیوانات به انسان منتقل شده است. وزارت بهداشت اعلام می‌کند که درصد کمی از این بیماران هم ممکن است جانشان را از دست بدهند که این میزان در حال حاضر ۴درصد است». 
 

کد خبر 481802

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha