حتی وقتی در سالن مسابقات شهر پنوم پن کامبوج با ۴هزار شرکت‌کننده خارجی رقابت می‌کردند، تمام هوش و حواس محمدرضا فقط به علیرضا بود و با خودش فکر می‌کرد: «یعنی داداش چند تا برگه را جواب داده؟ حتماً همه تست‌ها را درست زده.» همین رقابت و شیطنت کودکانه باعث شد سخت تلاش کنند و مقام اول و قهرمانی مسابقات جهانی کامبوج را به دست آورند.

یوسی مس

همشهری آنلاین- رابعه تیموری: «محمدرضا» و «علیرضا حقگو» برادران دوقلوی غیرهمسانی هستند که در دوره‌های «محاسبات ذهنی با چرتکه»  (UCMAS)فرهنگسرای بهاران (شهید سردار حاج قاسم سلیمانی) شرکت می‌کنند. آنها در مسابقات جهانی ucmas که در کامبوج برگزار شد به مقام اول و قهرمانی رسیدند. 

وقتی علیرضا و محمدرضا در کلاس دوم ابتدایی درس می‌خواندند، بعد از نوشتن اعداد و ارقام روی کاغذ و کلی کلنجار رفتن با آنها، حاصل جمع و تفریق و ضرب و تقسیم‌شان را حساب می‌کردند، ولی یکی از بچه‌های فامیل که همسن آنها بود و دوره محاسبات ذهنی با چرتکه را گذرانده بود، می‌توانست سریع و بدون استفاده از کاغذ و قلم جواب را به دست آورد. مادر از این توانایی او لذت می‌برد و دلش می‌خواست علیرضا و محمدرضا هم بتوانند تند و سریع حساب و کتاب کنند. مادر شنیده بود در فرهنگسرای بهاران کلاس‌های آموزش محاسبات ذهنی با چرتکه تشکیل می‌شود و بسیاری از شرکت‌کنندگان این کلاس‌ها، در مسابقات این رشته خوش درخشیده‌اند. ظاهر دوقلوها چندان شبیه هم نبود، ولی توانایی‌ها و استعدادهای همسانی داشتند و مادرشان آنها را در کلاس ucmas فرهنگسرای بهاران ثبت‌نام کرد. «ندا خداوردی» مربی کلاس، در همان روزهای اول متوجه شد ۲شاگرد زبر و زرنگ به شاگردانش اضافه شده‌اند و می‌تواند به آینده آنها امیدوار باشد. او از حس رقابتی که میان دوقلوها وجود داشت به زیرکی استفاده کرد و حسابی آنها را به تلاش واداشت. 

هنرنمایی دوقلوها
محمدرضا و علیرضای بازیگوش موقع بازی آتش می‌سوزاندند و سربه سر هم می‌گذاشتند، ولی وقت تمرین همه هوش و حواس‌شان را جمع می‌کردند تا سرعت و دقت خود را در محاسبات بالا ببرند و از یکدیگر عقب نمانند. مادر بیشتر از بچه‌ها ذوق و شوق داشت و به محض اینکه دوقلوها از کلاس برمی‌گشتند، آنقدر سؤال و جواب می‌کرد تا از درس تازه آنها سردرآورد. بعد هم با تشویق، آنها را سر مشق و کتاب می‌نشاند تا با هم تمرین کنند. برای دوقلوها آسان نبود که زمان بازی و شیطنت خود را به تمرین محاسبات ریاضی بگذرانند، ولی وقتی در جمع‌های خانوادگی و دوستانه با مهارت خود همه را انگشت به دهان می کردند، خستگی از تن شان درمی‌رفت. اوایل امسال که خانم خداوردی اعلام کرد همه باید برای مسابقات جهانی آماده شوند، مادر دست به کار شد تا آنها را برای مسابقه آماده کند. راهیابی دوقلوها به مرحله استانی، خانم مربی را مطمئن کرد که شاگردانش در مراحل بالاتر هم می‌توانند موفق شوند. انتظار او بیراه نبود و علیرضا و محمدرضا در مراحل استانی و کشوری هم جزو نفرات برتر بودند. 


خوان هفتم؛ کامبوج
خوان آخر، مسابقات جهانی بود که آذرماه در کشور کامبوج برگزار شد. این رقابت سنگین‌تر بود و نه تنها بچه‌های ایرانی، بلکه برگزیدگان ۸۰کشور جهان در مسابقات شرکت کرده بودند. این بار مربی کلاس هم به کمک مادر و دوقلوها آمد. خداوردی در مربیگری رشته ucimas تجربه زیادی داشت و تعداد زیادی از شاگردان او در سطوح کشوری و جهانی خوش درخشیده بودند. تمرین‌های او برای بچه‌ها حکم فوت کوزه‌گری را داشت و به آنها قوت قلب می‌داد. هزینه اعزام بچه‌ها به مسابقات کامبوج سنگین بود و هیچ نهاد و مسئولی از آنها حمایت مالی نمی‌کرد، اما پدر و مادر نمی‌توانستند تلاش‌ها و ذوق و شوق دوقلوها را نادیده بگیرند. وقتی پدر خبر تأمین هزینه‌ها و تدارک مقدمات سفر را به مادر و بچه‌ها داد، از دوقلوها قول گرفت که از کامبوج سربلند برگردند. شهر «پنوم پن» محل برگزاری مسابقات بود و ۴۰۰کودک از چهارگوشه دنیا در آن حضور داشتند. شرکت‌کنندگان باید در ۸دقیقه ۲۰۰برگه پر از محاسبات سخت و سنگین ریاضی را پاسخ می‌دادند. وقتی ۸دقیقه به پایان رسید، محمدرضا ۲۰۰برگه را درست پاسخ داد و با خیال راحت از سالن بیرون آمد، ولی علیرضا به ۱۸۶برگه پاسخ داده بود. 

از برگزیدگان تهرانی حمایت نشد
نتایج مسابقات دیر و با تأخیر اعلام شد، ولی انتظار سخت خانواده حقگو که دسته‌جمعی به کامبوج رفته بودند، ثمره شیرینی داشت و محمدرضا به‌عنوان قهرمان و علیرضا به‌عنوان نفر اول مسابقات اعلام شدند. خداوردی مربی ucmas فرهنگسرای بهاران می‌گوید: «از کشور ما ۲۶نفر به مسابقات جهانی اعزام شدند که بسیاری از آنها در شهرستان سکونت دارند. شرکت‌کنندگان شهرستانی که در مسابقات مقام کسب کردند، از سوی استانداری، فرمانداری و شهرداری محل سکونت خود تشویق شدند، ولی نهاد یا مسئولی از منتخبان تهرانی حمایت نکرد و فقط مسئولان فرهنگسرای بهاران از بچه‌ها قدردانی کردند.»

او به برگزاری منظم دوره‌های محاسبات ذهنی با چرتکه در فرهنگسرای بهاران اشاره می‌کند و می‌گوید: «هر سال تعداد زیادی از مهارت‌آموزان فرهنگسرا به مرحله کشوری راه پیدا می‌کنند، اما به دلیل اینکه هزینه اعزام آنها برعهده خانواده‌هاست، نمی‌توانند در این مرحله شرکت کنند و سرخورده می‌شوند.» خداوردی درباره رشته ucimas می‌گوید: «این رشته یک سیستم محاسبه‌ای جدید است که هماهنگی دو نیمکره راست و چپ مغز را افزایش می‌دهد و مدیریت زمان، تمرکز و توانایی حل مسئله افراد را افزایش می‌دهد.»

عکس: محمد عباس نژاد

کد خبر 478216

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha