تیبو، مرد فرانسوی ۳۰ ساله قطع‌ نخاع‌شده که با یک اسکلت خارجی روباتی دوباره توانست راه برود، گفت: «مانند این بود که نخستین انسانی باشید که روی کره ماه قدم برمی‌دارد.»

exoskeleton suit

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بی‌بی‌سی او لحظه‌ای را در سال پیش توصیف می‌کرد که توانست دو سال پس از سقوطی که او را فلج کرد، برای نخستین بار راه برود.

راه رفتن او مدیون یک اسکلت خارجی روباتی قابل کنترل با ذهن بود که با آن می‌توانست دست‌ها و پاهای فلج شده را تکان دهد و به این ترتیب یکی از پیشرفت‌های مهم پزشکی سال ۲۰۱۹ رقم زده شد.

البته حرکات او به خصوص راه رفتنش هنوز کامل نیست و این جلیقه روباتی فعلا فقط در آزمایشگاه استفاده شده است. اما پژوهشگران فرانسوی که این اسکلت خارجی روباتی را ساخته‌اند، می‌گویند این شیوه درمانی ممکن است روزی کیفیت زندگی بسیاری از بیماران را بهبود بخشد.

یک پیشرفت دیگر پزشکی در همین زمینه در سال ۲۰۱۹ را جراحان استرالیایی به انجام رساندند. آنها توانستند اعصاب درون بدن‌های افراد فلج‌شده را به اصطلاح «دوباره سیم‌کشی» (rewire) کنند تا حرکت را به بازوها و دست‌های آنها بازگردانند. 

بیماران در این کارآزمایی دچار کوادری‌پلژی بودند، یعنی نه دست‌ها و نه پاهایشان را ن می‌توانستند، حرکت دهند. اما مهم این بود که هنوز می‌توانستند برخی از عصلات را در بخش بالایی بازوهایشان را حرکت دهند.

جراحان این  اعصاب سالم را که از نخاع به این عضلات می‌رفتند، بریدند و آنها را به اعصابی که عضلات دیگری - مانند عضلاتی که در بازو را باز می‌کنند یا پنجه دست را باز و بسته می‌کنند، متصل کردند.

برای مثال اعصابی که در اصل کف دست را می‌چرخانند تا رو به بالا قرار گیرند، برای باز کردن همه انگشتان دست به کار گرفته شدند. به این ترتیب هنگامی بیمار تصمیم می‌گیرد دستش را بچرخاند، انگشتانش باز می‌شوند.

بیمارانی که این جراحی‌ها رویشان انجام شده بود، در نتیجه این سیم‌کشی دوباره اعصاب توانستند خودشان غذا بخورند، صورتشان را آرایش کنند، کلید را قفل بچرخانند، پول بشمارند و روی کامپیوتر تایپ کنند. پل رابینسون ۳۶ ساله اهل شهر بریسبین استرالیا گفت این جراحی ابداعی به او امکان زندگی مستقلی را داده است که هرگز تصورش را هم نمی‌کرد.

 البته در این بیماران نیز کارکرد طبیعی دست‌ها به طور کامل بازیابی نشد، اما پزشکان می گویند همین میزان بهبودی هم می‌تواند زندگی این افراد را دگرگون کند.

کد خبر 474841

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نادر / یک بیمارضایعه نخاعی IR ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۱
    1 0
    دست گلتون درد نکنه بهترین خبر هزار وشاید بیشتر طول عمر علم پزشکی بود واقعا زنده باشید