چهارشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۸:۴۶
۰ نفر

ما چه بخواهیم و چه نخواهیم با آدم‌های بی‌ادب برخورد داریم. ممکن است این بی‌ادب‌ها کاملا غریبه باشند، مثلا کسی که پشت سر شما در صف سینما ایستاده و یا متصدی امور بانکی. شاید هم مجبور باشید به طور مرتب با یک فرد بی‌ادب برخورد داشته باشید، مثلا یک همکار یا کسی در اقوام.

روابط

به گزارش همشهری آنلاین، مجله اینترنتی برترین‌ها به نقل از oureverydaylife نوشت: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم با آدم‌های بی‌ادب برخورد داریم. ممکن است این بی‌ادب‌ها کاملا غریبه باشند، مثلا کسی که پشت سر شما در صف سینما ایستاده و یا متصدی امور بانکی. شاید هم مجبور باشید به طور مرتب با یک فرد بی‌ادب برخورد داشته باشید، مثلا  یک همکار یا کسی در اقوام.

در بسیاری از موارد، مورد بی‌ادبی و بی‌احترامی واقع شدن باعث برانگیخته شدن خشم می‌شود. اما جواب بی‌ادبی را با بی‌ادبی دادن، واکنش درست و مفیدی نیست. وقتی شما با کسی روبه‌رو می‌شوید که مرتکب بی‌ادبی در مورد شما می‌شود، می‌توانید با واکنشی مودبانه، دفاعی و جسورانه برخورد کنید تا بتوانید تا جایی که امکان دارد، پیامدهای منفی این بی‌ادبی را به حداقل برسانید.
 

 حد و حدود تعیین کنید

هر چند کنترل رفتار دیگران برای شما مقدور نیست، ولی می‌توانید حد و حدودی تعیین کنید که مشخص باشد دیگران باید با شما چه رفتاری داشته باشند. مثلا وقتی شما به عنوان فروشنده، مورد گله و شکایت مشتری قرار می‌گیرید و او سرتان فریاد می‌زند یا با بی‌ادبی خطابتان می‌کند، شما باید گفت‌وگو با او را همانجا تمام کنید.
تعیین حدود مشخص باعث می‌شود دیگران به شما احترام بگذارند. ضمنا این حد و مرزها دیگران را در شرایطی قرار می‌دهد که متوجه رفتار یا کلام بی‌ادبانه‌ خود بشوند. شما به این طریق با مسئول قرار دادن فرد ِبی‌ادب، تشویقش می‌کنید که رفتارش را تغییر دهد.

مشکل را پیدا کنید

رفتاری گستاخانه معمولا پوششی برای یک یا چند مشکل پنهان است. مثلا اگر همسایه‌ شما ناگهان رفتارش تغییر کرده و از ملاقات و تماس رودررو با شما اجتناب می‌کند، حتما دلیلی برای این کار وجود دارد. به‌جای فرضیه‌پردازی و غرق شدن در این سوال‌ها که چرا چنین شده، دست به اقدام بزنید، کافی است از او بپرسید مشکل چیست. مطمئن باشید با مکالمه‌ مستقیم و ارتباط بدون واسطه، انگیزه‌ و دلیل بدرفتاری همسایه‌تان، برطرف خواهد شد.

از درگیری پرهیز کنید

شاید وسوسه شوید جواب رفتار ناخوشایند و بی‌ادبی را با واکنشی مشابه بدهید، اما اینگونه نمی‌توانید از تنش کم کنید، بلکه احتمالا بیشتر هم می‌شود. جواب یک فرد بی‌ادب را دوستانه بدهید، حتی می‌توانید لبخند بزنید، شاید با لبخند شما او وادار شود رفتارش را بررسی کند. ضمنا جواب بی‌ادبی را با مهربانی و ملاطفت دادن، قدرت شما را نشان می‌دهد. پس به‌جای شریک شدن در یک رفتار بد، با مهر و ادب، خاتمه‌اش دهید.
 
 
به خودتان نگیرید

این احتمال وجود دارد که دلیل رفتار ناپسند افراد با شما، هیچ ارتباطی با شخص شما نداشته باشد. رفتارهای ناخوشایند معمولا ریشه در یک درد یا ناراحتی دارند. ممکن است کسی تحت استرس‌ و فشارهای زیاد زندگی و ناتوانی‌اش در کنترل موثر امور، دست به رفتارهای ناپسند بزند یا کلامش با تلخی و بی‌ادبی همراه شود.
 

هر چند دلایل پنهان بی‌ادبی توجیه‌کننده‌ نیستند، اما می‌توانند روی نگاه و واکنش شما اثر بگذارند. درست است که مورد بی‌ادبی واقع شدن به هر صورت نامطلوب است، اما قبل از اینکه نگران شوید چه کاری ممکن است کرده باشید که چنین واکنشی در بر داشته یا اینکه دفاع عجولانه و تهاجمی از خود بکنید، زمینه و شرایط را بررسی کنید.
 
 

کد خبر 474424

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 6
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بلیبات IR ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
    6 1
    از بین اینهمه شغل چرا متصدی امور بانکی را بی ادب فرض میکنید .فرض کنیدمثلا یک خبرنگار .
    • FR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
      6 0
      چون اینجا کارمند های بانک زیاد با ادب نیستند.
  • FR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۰/۱۲
    2 5
    چرا عکس خانمها رو برای این مقاله انتخاب کردید ؟