همشهری آنلاین: عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از مرگ ۶ انسان و تلفات بی‌سابقه دامی بر اثر شیوع بیماری تب خونریزی‌دهنده خبر داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی می‌توانست با تزریق یک واکسن کم هزینه از این فاجعه جلوگیری کند.

مبتلا به تب كريمه كنگو

به گزارش فارس، یوسف داوودی نسبت به شیوع وسیع بیماری خطرناک پوستی لمپی اسکین دیزیز در میان گاوهای دامداران کشور هشدار داد و اظهار داشت: این بیماری در آذربایجان‌ شرقی بیش از سایر نقاط شایع شده و هزاران دام را مبتلا کرده است، اگر این بیماری به همین منوال شیوع پیدا کند خسارت مالی آن به چندین میلیارد تومان خواهد رسید.

  • شیوع بیماری خطرناک پوستی لمپی اسکین دیزیز در میان دام‌ها خسارت میلیاردی داشته است

نماینده مردم سراب در مجلس شورای اسلامی افزود: این بیماری خسارت میلیاردی به دنبال داشته است در حالی که وزارت جهاد کشاورزی می‌توانست با تهیه و توزیع به موقع واکسن آن جلوی چنین خسارتی را بگیرد. ادامه تعلل در تهیه واکسن سبب شیوع بیشتر این بیماری خطرناک می‌شود، ضمن آنکه پایین آمدن تولید، زاد و ولد دام و کاهش وزن آنها را به دنبال دارد البته با توجه به گسترش این بیماری در بدن دام درمان آن نیز زمان‌بر خواهد شد.

  • مرگ ۶ انسان و تلفات بی‌سابقه دامی بر اثر شیوع بیماری تب خونریزی‌دهنده

وی همچنین از شیوع بیماری خطرناک و کشنده مشترک میان انسان و دام با عنوان تب هموراژیک کریمه کونگو (بیماری تب خونریزی‌دهنده) خبر داد و گفت: این بیماری طی چند هفته اخیر ۶ نفر تلفات انسانی و تاکنون تلفات بی‌سابقه دامی در کشور داشته است.

نایب رئیس کمیته دام، طیور و آبزیان کمیسیون کشاورزی مجلس با یادآوری اینکه تعدادی از افراد فعال در دامداری و کشتارگاه نیز بستری و قرنطینه شده‌اند، اضافه کرد: عدم استفاده از حشره‌کش و سهل‌انگاری در تامین سموم دفع آفات حیوانی این بیماری را شایع کرده و متاسفانه در خون حیوانات رخنه کرده است و اگر به مرحله خونریزی پوستی کل بدن برسد عملا غیرقابل درمان خواهد بود.

داوودی با یادآوری اینکه طبق قانون برنامه ششم توسعه واکسن دام‌ها باید تهیه و یارانه دولتی به دامداران برای تهیه این واکسن‌ها داده شود، توضیح داد: تب هموراژیک کریمه کنگو (بیماری تب خونریزی دهنده) ضایعات پوستی و مخاطی (داخل دهان و بینی) برای دام به دنبال دارد در حالی که می‌توانستند با تزریق یک واکسن کم هزینه از این فاجعه جلوگیری کنند.  

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی به تازگی واکسن این بیماری را از ترکیه وارد کرده و قرار است بر خلاف قانون به دامداران بفروشند، هر چند همین کار را هم نیز به موقع انجام نداده‌اند و به‌نوعی اقدام آنها نوش دارو بعد از مرگ سهراب است.

کد خبر 448437

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha