به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه ساوت فلوریدا دریافتند مدت طولانی ایستادن و در همان حین غذا خوردن موجب بروز استرس فیزیکی شده و جوانههای چشایی را خاموش میکند.
محققان در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه سیستم وستیبولار که مسئول حفظ تعادل و جهتیابی مکانی است، با سیستم حس چشایی که بر طعم و مزه تاثیر میگذارد، در تعامل هستند.
«دیپایان بیسواس»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «براساس این یافتهها می توان به این نتیجه رسید والدین زمانی که میخواهند مواد خوراکی سالم و بدطعم یا داروهای بدطعم به کودکشان بدهند بهتر است در حالت ایستاده آن را به کودک شان بخورانند.»
تیم تحقیق دریافت نیروی جاذبه موجب میشود خون به قسمتهای تحتانی بدن کشیده شود در نتیجه قلب برای پمپاژ خون به سمت قسمتهای فوقانی بدن، سختتر فعالیت میکند و ضربان قلب افزایش مییابد.
همین شرایط موجب فعال شدن محور آدرنال هیپوتالاموس-هیپوفیز شده و غلظت هورمون استرس موسوم به کورتیزول را افزایش میدهد.
این واکنش زنجیرهای موجب کاهش حساسیت حسی شده که بر ارزیابی طعم و مزه غذا و نوشیدنی، درک دمای غذا و حجم کلی مصرف تاثیر میگذارد.
به گفته محققان، زمانی که فردی احساس ناراحتی میکند غذایی که در حالت عادی طعم خوبی دارد برایش خوشایند و خوش طعم نیست.
نظر شما