مریم قاسمی-خبرنگار: درکنار پروژه بزرگ مسکن که به تازگی در بلوار ۴۵ متری بهار جنوبی در محدوده منطقه ۱۸ به بهره‌برداری رسیده،

ساختمان سازي

موضوع قابل تأمل خشکیده شدن و نابودی تعدادی از درختان ۶۰ ـ۷۰ ساله در بخشی از محل پروژه ساختمان‌سازی است که البته طبق شواهد و نظرکارشناسان، ریشه این اتفاق در گذشته است. موضوعی که باعث گلایه اهالی بومی محله صاحب‌الزمان(عج) و مالکان زمین‌های کشاورزی شده و انتظار دارند مسئولان در این زمینه اقدام کنند. از «سعید بختیاری» مسئول اداره فضای سبز شهرداری منطقه ۱۸ می‌خواهیم با ما به این محل بیاید و ضمن بازدید میدانی، در این زمینه اطلاعاتی را دراختیارمان بگذارد. 

مسئول اداره فضای سبز شهرداری منطقه۱۸، در ابتدای صحبت‌هایش می‌گوید: «۸ سال قبل که کلنگ ساخت پرو‍ژه مسکن در این محله زده شد، طی مراحل گودبرداری و خاکبرداری غیراصولی در کنار زمین زراعی ریشه تعدادی از درختان آسیب جدی دید و از بین رفت. متأسفانه در این مدت برای احیای درختان و آبیاری آنها اقدامی انجام نشده و به حال خود رها شده‌اند.»

  •  کاش زودتر به فکر می‌افتادید 

با این توضیح که طبق قانون شهرداری‌ها حریم درختان مشخص شده است، می‌گوید: «هر درخت همان قدر که شاخ و برگ دارد به همان اندازه در زمین ریشه دارد و طبق همین، حریم درخت مشخص می‌شود. متأسفانه آن سال‌ها حین گودبرداری، حریم درختان را نادیده گرفتند و باعث خشک شدن ریشه درختان شدند. در واقع اهالی همان‌موقع با از بین رفتن فضای سبز محدوده زندگی‌شان باید دستور قضایی می‌گرفتند و کار را متوقف می‌کردند.» بختیاری عنوان می‌کند که کاربری این زمین کشاورزی است و در صورت توافق مالکان و خریداران به قیمت زمین کشاورزی خرید و فروش می‌شود. با این حال مردم و مالکان این زمین می‌توانند خواسته‌شان را قانونی پیگیری کنند. 

  •  پیگیری پرونده تخلف در حفظ درختان 

رئیس اداره فضای سبز شهرداری منطقه عنوان می‌کند که البته با اینکه این کار حدود ۸سال قبل انجام شده، اما ما هم دست روی دست نگذاشته‌ایم و پرونده درختان خشکیده خیابان بهار جنوبی را به سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهرداری تهران فرستاده‌ایم و درخواست خسارت کرده‌ایم رئیس اداره فضای سبز منطقه در ادامه می‌گوید: «حداقل خسارت وارد شده به بن یک درخت به‌صورت غیرعمدی با ضریب یک، یعنی ۷۰۰ هزار تومان و به‌صورت عمدی با ضریب ۳ محاسبه می‌شود و هرچه بن درخت بیشتر باشد جریمه سنگین‌تر خواهد بود.» 

وقتی از بختیاری می‌پرسیم که آیا این درختان آسیب دیده را می‌توان احیا کرد، می‌گوید: «وقتی در طولانی مدت درختان به شکل مناسب تغذیه نشوند حشرات چوبخوار، سیاهک و... آنها را از بین می‌برند. چنانکه می‌بینیم بیماری سیاهک عامل مهم دیگر در نابودی این درختان شده و برای نجات آنها دیر است.» وی ادامه می‌دهد: «درگذشته این‌طور نبود که پرونده خسارت به درختان در جریان ساخت‌وسازها، در اسرع وقت به اداره فضای سبز برسد.

از سال گذشته با تصمیم شورای‌شهر جدید، هر ملکی از لحاظ تعداد و وضعیت درختان، در ۳مرحله یعنی قبل از دریافت جواز، حین کار و در پایان کار مورد بررسی قرار می‌گیرد تا خسارتی به فضای سبز به‌ویژه درختان وارد نشود.» وی عنوان می‌کند که شهرداری در پرونده خسارت به درختان، به‌عنوان مدعی‌العموم وارد می‌شود و اجرای قانون «حفظ و گسترش باغات» که مصوب شورای‌شهر است در دستور کار مسئولان شهرداری قرار می‌گیرد. وی عنوان می‌کند ۲۵درخت در این محدوده خسارت دیده‌اند اما شهروندان صحبت از ۱۰۰ اصله درخت می‌کنند.

 ۱۰هزار اصله نهال از جمله زیتون تلخ و... سال گذشته در محدوده منطقه۱۸کاشته شده است.۱۴هزار درخت در محدوده منطقه ۱۸ دارای «پلاک الکترونیکی» شده‌اند. این پلاک‌ها مانند شناسنامه درختان است و این امکان را فراهم می‌کند تا سلامت آنها رصد شود. 

  •  نیم نگاه 
  •   زمین‌های‌مان را عادلانه خریداری کنند ​​​​​​​

مرتضی ‌الله‌مرادی-مالک یکی از زمین‌های کشاورزی

به گفته کارشناسان شهرداری منطقه ۱۸زمین جنب پروژه مسکن نوسازان که در بلوار ۴۵ متری بهار جنوبی قرار گرفته کاربری کشاورزی دارد، اما مالکان این زمین که چند نفر هستند عنوان می‌کنند که این ساخت‌وسازها به زمین‌شان آسیب جدی زده و دیگر کاربری کشاورزی ندارد. «مرتضی ‌الله‌مرادی» یکی از مالکان است که می‌گوید: «پروژه مسکونی ۳۲۴ واحدی در زمینی ساخته شده که پیش از آن کاربری کشاورزی داشت. به دلیل کارهای عمرانی صورت گرفته در جوار زمین کشاورزی‌ ما و خسارت‌های وارده از جمله تخلیه مصالح ساختمانی و قرارگرفتن حصار بتنی بین زمین آپارتمان‌ها و فروشگاه‌های پروژه مسکن و زمین‌های ما که باعث و ایجاد بن‌بست شده، از مسئولان تقاضا داریم که این زمین را از کاربری کشاورزی خارج کرده و آن را به قیمت عادلانه خریداری کنند.» ‌الله‌مرادی اضافه می‌کند که از یک طرف به مالکان این زمین کشاورزی اجازه کاشت حتی نهال را هم نمی‌دهند و از طرف دیگر قیمتی را که برای خرید مطرح می‌کنند منصفانه نیست. بنابراین زحمت کشاورزان به هدر می‌رود که عمرشان را اینجا گذرانده‌اند و اکنون سرمایه‌شان را بر باد رفته می‌بینند. بیشتر مالکان این زمین کشاورزی عیالوار و کم‌درآمد هستند و نباید حق‌شان ضایع شود.»

کد خبر 437388

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha