مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
۰ نفر

همشهری آنلاین: بزرگترین خوشه کهکشانی که در بخش‌های اولیه از جهان هستی قرار گرفته‌،‌توسط اخترشناسان مورد مطالعه قرار گرفت و وزن آن تقریبا برابر ۵۰۰ تریلیارد خورشید تعیین شد.

براساس گزارش ساينس‌الرت،‌ اين خوشه كهكشاني كه IDCS 1426 نام دارد در فاصله 10 ميليارد سال نوري از زمين قرار گرفته‌است و به اندازه‌اي دور است كه دانشمندان مي‌گويند نوري كه از آن قابل رديابي است،‌متعلق به دوراني است كه وسعت جهان هستم تنها يك چهارم وسعت كنوني‌اش بوده‌است.کهکشان

به گفته مارك برادوين از دانشگاه ميسوري كانزاس، از ميان تمامي سازه‌هايي كه تاكنون مشاهده كرده‌ايم، اين خوشه كهكشاني سنگين‌ترين سازه‌اي است كه در چهار ميليارد سال اول جهان هستي وجود داشته‌است. خوشه‌هاي كهكشاني مشابه IDCS 1426 بزرگترين اجرام در جهان هستند كه اجزاي آن، صدها‌هزار كهكشان مجزا، به واسطه نيروي گرانش به يكديگر پيوند خورده‌اند.

اين خوشه كهكشاني اولين‌بار در سال 2012 توسط تلسكوپ اسپيتزر كشف شد، و اخترشناسان از آن زمان تاكنون به كمك تلسكوپ فضايي هابل و رصد‌خانه كك به مطالعه آن پرداختند. اكنون دانشمندان دانشگاه ميسوري با استفاده از رصدخانه چاندرا اطلاعات بيشتري درباره آن به دست آورده‌اند.

براساس مطالعات جديد،‌فاصله زياد اين خوشه كهكشاني تا زمين به آن معني است كه آنچه امروز از اين خوشه ديده مي‌شود،‌ تصوير جواني آن است در دوراني كه جهان تنها 3.8 ميليارد سال سن داشته‌است. شايد اين سن از ديد شما زياد به نظر بيايد، اما با درنظر گرفتن عمر 14 ميليارد سالي زمين، 3.8 ميليارد سال سن چندان بزرگ به‌نظر نمي‌آيد.

دانشمندان دريافتند 90 درصد از جرم اين خوشه را ماده تاريك تشكيل داده‌است و نقطه‌هاي درخشاني از پرتو ايكس در نزديكي مركز اين خوشه قرار گرفته‌است. اخترشناسان براين باورند اين هسته‌هاي متراكم و به شدت سرد از مركز خوشه، به واسطه تركيب IDCS 1426 با خوشه درحال شكل‌گيري ديگري درحدود 500 ميليون سال پيش از آن ايجاد شده‌اند. از اين رو دانشمندان براين باورند تركيب شدن گروه‌هايي از خوشه‌هاي كهكشاني با يكديگر از اوايل تاريخ جهان هستي رايج بوده‌است و در شكل‌گيري اين خوشه كهكشاني جوان نقشي مهم ايفا كرده‌است.

جدا از هسته سرد، اين خوشه داراي بخش‌هايي حاوي گازهايي به شدت داغ است كه نشان از رشد به‌شدت سريع خوشه كهكشاني دارد. باتوجه به آنكه ميزان عناصر سنگين‌تر از هيدروژن و هليوم تا حد غيرعادي پايين‌است، اخترشناسان باور دارند اين خوشه جوان كهكشاني هنوز در مرحله غني‌سازي گازهاي داغ با استفاده از اين عناصر سنگين به‌سر مي‌برد.

اگرچه خوشه IDCS 1426 به بزرگي خوشه كهكشاني ال‌گوردو كه در سال 2014 كشف شده، نيست، اخترشناسان معتقدند با گذشت زمان،‌اين خوشه نيز رشد كرده و به همان‌اندازه غول‌پيكر خواهد‌شد.

کد خبر 321237

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha