همشهری آنلاین: شهردار تهران بر ضرورت تلاش برای ارتقای کیفیت زندگی در شهر تهران تاکید کرد و اظهار داشت: بخشی از این نیازمند درست مصرف کردن در بعد فرهنگی، اقتصادی و انسانی است.

قالیباف

به گزارش مهر، محمدباقر قالیباف روز شنبه طی سخنانی در مراسم افتتاح هفتمین نمایشگاه فصلی گل و گیاه و جشنواره گل‌های پاییزی و همچنین افتتاح اولین بوستان دوستدار کودک که در سالن نمایشگاه‌های شهرداری تهران در بوستان گفتگو برگزار شد، ضمن تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری هفتمین نمایشگاه فصلی گل و گیاه، ابراز داشت: وقتی حرف از گل و گیاه، فضای سبز و درخت می‌زنیم، مهم‌ترین بحث ما محیط زیست است. شاید تا قبل از قرن بیست و یکم استراتژی‌های کلان و استراتژی بخشی در موضوعات اجتماعی، فرهنگی، نظامی، سیاسی و عرصه‌های بین‌المللی خلاصه می‌شد اما امروز به طور قطع یکی از استراتژی‌هایی که در همه شئونات اثر می‌گذارد موضوع محیط زیست است.

قالیباف یادآور شد: محیط زیست در همه جا جزو استراتژی‌های بخشی قرار گرفته و اهمیت آن تا این سطح بالا آمده است که جزو مسایل اصلی حیات بشری شده است. از این رو هیچ جامعه‌ای در هر سطحی نمی‌تواند خودش را از این موضوع رها کرده و به این بی‌توجهی کند و طبیعتا کشور و مردم ما نیز شامل این موضوع است.

وی بد مصرف کردن را یکی از چالش‌های اصلی در حوزه مسایل مربوط به محیط زیست عنوان کرد و گفت: ما نمی‌گوییم کم مصرف کرده و قناعت کنیم بلکه بحث این است که اسراف نکنیم.

شهردار تهران تاکید کرد: آب، هوا و خاک سه عنصر مهم و اساسی برای محیط زیست هستند و ما با نوع و روش مصرف خودمان صدمه‌های جبران‌ناپذیری به محیط زیست وارد می‌کنیم. در حال حاضر با حجم زباله‌ای که تولید می‌شود شاهد هستیم که چقدر چالش‌ها و آسیب‌های اقتصادی در ابعاد فردی و جمعی به دنبال داریم. از دیگر سو باید توجه داشته باشیم که همه این نعمت‌ها بخشی از بیت‌المال هستند و ما حق نداریم از امکاناتی که در اختیارمان قرار دارد، به صورت بد استفاده کنیم.

قالیباف به آمار تولید زباله در شهر تهران اشاره و تصریح کرد: چگونگی جمع‌آوری زباله، عدم تفکیک زباله‌ها، جا به جایی و روش تبدیل آن‌ها همه جزو خسارت‌ها و هزینه‌های سنگینی است که به بار می‌آید. اگر روزی هشت هزار تن زباله از این شهر جمع می‌کنیم که این میزان زباله حجم بسیار بالایی است، همین که زباله‌ها تفکیک شده نیستند، غیر قابل قبول است. همچنین باید توجه داشت که ما روزانه سه بار این زباله‌ها را بارگیری و تخلیه می‌کنیم در واقع روزانه ۲۴ هزار تن زباله جا به جا می‌شود. در کنار این موارد تبدیل کردن این زباله آسیب‌های زیادی به خاک و سرمایه‌های اقتصادی می‌زند و وقت و انرژی را از ما می‌گیرد.

وی همچنین به نحوه مصرف آب آشامیدنی، بهداشتی و کشاورزی نیز اشاره و تصریح کرد: ما کشوری هستیم که در اقلیم نیمه خشک قرار داریم و متوسط باران در کشور ما حدود ۲۳۰ میلی‌متر در سال است. این شرایط ما را به سمت سخت‌تر هم پیش می‌برد. همچنین ببینید که چند صد سال زمان باید سپری شود که خاک تولید شود و ما چطور این خاک را از بین می‌بریم؟

به گفته شهردار تهران بسیاری از آلودگی‌های موجود در شهر تهران از محل مصرف بی‌رویه انرژی و همچنین مصرف بالای بنزین در شهر تهران است. در این شرایط وقتی یک نگاه کاملا علمی، تخصصی و مدیریتی به نوع مصرف در کشور ما می‌شود و با هر کدام از کشورهای دیگر که مقایسه می‌کنیم، این حجم مصرف غیر قابل قبول و دفاع است.

شهردار تهران در ادامه بر ضرورت توجه به حوزه پیشگیری در مصرف به منظور حفظ محیط زیست اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک خودرو پیکان که در سطح شهر حرکت می کند در طول یک سال به اندازه وزن خودش آلایندگی و ذرات معلق به هوا شهر تزریق می کند، به این ترتیب است که ما الان در شهر بالغ بر ۱.۲ میلیون تن تولید آلایندگی داریم. یک بخشی از مقابله با آلودگی هوا این است که فضای سبز را توسعه داده و فضای سبز موجود را حفظ کنیم اما بخش دیگر نیز این است که منابع تولید آلاینده را کنترل کرده و در مصرف دقت کنیم.

وی با طرح این سئوال که در حوزه مواد غذایی، حجم برنجی که در این شهر مصرف می شود با سرانه کدام کشور قابل قیاس است، گفت: البته در حوزه عدالت اجتماعی و توجه به فقر و غنا از این دو قطبی بودن بگذریم که ممکن است برخی در این شهر ماهی یک بار هم این مواد غذایی گوشت و برنج گیرشان نیاید و عده‌ای هم به سبک بی‌رویه مواد غذایی را مصرف می‌کنند، از این رو ما در حال از این بردن این ثروت ملی هستیم.

شهردار تهران بر ضرورت تلاش برای ارتقای کیفیت زندگی در شهر تهران تاکید کرد و اظهار داشت: بخشی از این نیازمند درست مصرف کردن در بعد فرهنگی، اقتصادی و انسانی است. این هم از کارهایی نیست که بگوییم سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی باید آن را انجام دهند بلکه همه باید این کار را با هم انجام دهیم. البته در این میان دستگاه‌های دولتی باید پیشگام باشند و برنامه‌ریزی کنند ولی همه نخبگان باید دست به دست هم دهیم تا اصلاح سبک زندگی صورت بگیرد.

قالیباف در پایان گفت: این کارها نیز مقداری حوصله، دقت، همراهی، مطالعه و اجرای دقیق می خواهد و از کارهای ظریف و مینیاتوری است. اینجاست که نیازمند کار اطلاع‌رسانی و آموزش همگانی هستیم و با این تلاش است که می‌توانیم بر مشکلات فائق بیایيم.

کد خبر 310089

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha