همشهری آنلاین: قرار است انجمن سکته‌ مغزی ایران در شانزدهم مرداد نخستین همایش مردمی را برگزار کند تا هشدار بیشتری در خصوص این سکته‌ی خاموش به مردم داده شود.

خبر خیلی کوتاه و شوک‌آور است: «هر روز در تهران 200 نفر سکته‌ی مغزی می‌کنند». این گفته‌ی دکتر فرامرز امیری، دبیر همایش سکته‌ی مغزی است. قرار است انجمن سکته‌ی مغزی ایران در شانزدهم مرداد نخستین همایش مردمی را برگزار کند تا هشدار بیشتری در خصوص این سکته‌ی خاموش به مردم داده شود.

به بهانه‌ی این روز چند توصیه غذایی برای پیشگیری از بروز سکته‌ی مغزی ارائه می‌دهیم. لطفاً با ما همراه باشید.

سکته‌ی مغزی سومین عامل مرگ‌ومیر در جهان

بعد از بیماری‌های قلبی و سرطان، سکته‌ی مغزی سومین عامل مرگ‌ومیر در جهان محسوب می‌شود. اگرچه نمی‌شود به طور صد در صد از بروز سکته‌ی مغزی پیشگیری کرد اما نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهند که داشتن عادت‌های سالم در زندگی مانند تغذیه‌ی سالم احتمال بروز سکته‌ی مغزی را 30 درصد کاهش می‌دهد. با ایجاد تغییرات صحیح در سبک زندگی می‌توانید علاوه بر کاهش خطر سکته‌ی مغزی از بروز بیماری‌های دیگری نیز پیشگیری کنید.

مواد غذایی مناسب برای سلامت مغز

حتماً می‌دانید که افراد بین 55 تا 70 سال بیشتر در معرض سکته‌ی مغزی قرار می‌گیرند. اما معنی حرفمان این نیست که جوان‌ترها از این مشکل در امان هستند. متأسفانه سن سکته‌ی مغزی در سرتاسر جهان و به‌ویژه در ایران پایین آمده است. داشتن تغذیه‌ی سالم و پرهیز از استرس و فشارهای روانی به میزان قابل‌توجهی خطر بروز این مشکل را کاهش می‌دهد. برای رسیدن به این هدف مواد غذایی زیر را در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

هویج

نتایج پژوهشی که در سال 2008 در دانشگاه هاروارد ایالات‌متحده‌ی آمریکا انجام شده است نشان می‌دهد که مصرف 5 عدد هویج در هفته خطر ایکتوس را به میزان 50 درصد کاهش می‌دهد. هویج منبع فوق‌العاده‌ی آنتی‌اکسیدان‌ها است و به این ترتیب از تشکیل لخته‌های خونی جلوگیری می‌کند و باعث بهبود جریان خون می‌شود. بنابراین خطر بروز سکته‌ی قلبی را کاهش می‌دهد.

کلم بروکسل

کلم بروکسل سرشار از پتاسیم و فولات است. این دو ماده‌ی مغذی برای افرادی که از کلسترول بالای خون رنج می‌برند مفید بوده و از تجمع چربی در رگ‌های خونی پیشگیری می‌کنند. علاوه بر این عناصر ذکر شده می‌توانند توکسین‌ها یا همان سموم بدن را از طریق ادرار دفع کنند. توصیه می‌کنیم کلم‌ها و بخصوص بروکسل را در برنامه‌ی غذایی‌تان گنجانده و از فواید فوق‌العاده‌ی آن بهره‌مند شوید.

آووکادو

آووکادو سرشار از اسیدهای چرب مفید برای سلامت مغز است. این اسیدهای چرب شامل اسیدهای چرب امگا 3 ها هستند که قادرند از اکسایش سلول‌ها و پیری زودهنگام پیشگیری کنند. شما می‌توانید در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم و کم‌چرب روزانه نصف عدد آووکادو میل کنید.

گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی را منبع آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند لیکوپن می‌دانند. این ترکیب مفید قادر است فشارخون را کاهش داده و جریان خون را بهبود دهد. به همین دلیل نیز از بروز ایکتوس جلوگیری می‌کند.

گوجه‌فرنگی همچنین حاوی اسیدآمینه‌ای است که خطر سکته‌ی مغزی را کاهش می‌دهد.

ساردین در روغن‌زیتون

مصرف ماهی ساردین یک تا دو بار در هفته مفید است به خاطر اینکه منبع طبیعی چربی‌های سالم، کلسیم و ویتامین D محسوب می‌شود. علاوه بر این، ماهی ساردین جزو محافظت‌کننده‌های طبیعی مغز ما محسوب می‌شود. بهترین کار این است که ماهی‌ها را از کنسرو در آورده و داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید. توصیه می‌کنیم ماهی‌ها را در ظرف فلزی خود نگهداری نکنید.

طالبی و هندوانه

طالبی و هندوانه سرشار از آب، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها بوده و در عین حال سدیم کمی دارند. این ترکیبات و نداشتن سدیم برای کاهش کلسترول و پیشگیری از تصلب شرایین فوق‌العاده است. برای پیشگیری از ابتلا به سکته‌ی مغزی روزانه یک پیاله هندوانه یا طالبی میل کنید.

چای سبز

متخصصان توصیه می‌کنند که روزانه یک فنجان چای سبز بنوشید. این چای مفید منبع طبیعی آنتی‌اکسیدان‌ها، پولیفنول‌ها و ترکیبات ضروری برای کاهش کلسترول خون و مقابله با پیری مغز است. برای بهره‌برداری هر چه بیشتر از فواید چای سبز، حدود 20 دقیقه بعد از وعده‌های غذایی اصلی یک فنجان چای سبز بنوشید.

جو دوسر

مصرف جو دوسر برای صبحانه باعث کاهش میزان قند خون و کنترل کلسترول بد خون (LDL) می‌شود. توجه داشته باشید که جو دوسر یک ماده‌ی غذایی مفید برای کاهش استرس است. به خاطر اینکه حاوی میزان زیادی مواد مغذی مانند آهن و زینک می‌باشد که سلامت مغز را ارتقا می‌دهند. توصیه می‌کنیم به جای مصرف غلات صبحانه‌ی آماده برای خودتان یک پیاله جو دوسر آماده کرده و از خواص آن بهره‌مند شوید.

چند توصیه‌ی کلی برای کاهش خطر سکته‌ی مغزی

مواد غذایی اشاره شده در بالا خطر بروز سکته‌ی مغزی بین 30 تا 50 درصد کاهش می‌دهند. اما برای در امان بودن از این مشکل لازم است که مواد غذایی اشاره شده را به طور متنوع در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید. در واقع داشتن تغذیه‌ای متنوع کلید اصلی سلامتی است. نباید هر روز مواد غذایی تکراری مصرف کنید. به عنوان مثال مصرف روزانه 3 واحد میوه به اضافه 3 سهم غذایی سبزیجات تأثیر بیشتری از مصرف روزانه صرفاً 5 واحد میوه در پیشگیری از سکته‌ی مغزی دارد. نیازی نیست که خودتان را از تمام انواع چربی‌ها محروم کنید. لازم است که چربی‌های سالمی مانند روغن‌زیتون یا ماهی را در برنامه‌ی غذایی‌تان داشته باشید.

یاد بگیرید که استرس‌های روزانه‌تان را کنترل کنید. خانه‌نشینی و بی‌تحرکی را کنار بگذارید. همیشه افکار مثبت داشته باشید و از منفی‌بافی دوری کنید.

منبع: تبیان

کد خبر 303029

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha