همشهری آنلاین: آش گوجه‌فرنگی نوعی پیش غذای محلی به شمار می‌رود. البته بسیاری آن را به عنوان غذای اصلی نیز مصرف می‌کنند.

آش گوجه فرنگی
 

این آش در شهرهای شرقی کشور همچون مشهد و نیشابور تا غرب کشور همچون تبریز و اردبیل طرفدارانی دارد.

طرز تهیه به روش اول:

مواد لازم:

پیاز: سه عدد

روغن: سه قاشق سوپخوری

لپه: سه قاشق سوپخوری

برنج: نیم کیلو

نمک و فلفل: به مقدار کافی

سبزی آش: یک کیلو

گوشت چرخ کرده: نیم کیلو

گوجه فرنگی: دو کیلو

نعنا خشک: یک قاشق سوپخوری.

آش گوجه فرنگی

طرز تهیه:

یکی از پیاز‌ها را خرد کرده، در روغن سرخ کنید تا رنگش طلائی شود.

شش یا هفت لیوان آب داغ، لپه، برنج، نمک و فلفل را اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم به مدت بیست دقیقه بپزد.

گوشت را با دو عدد پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کرده به صورت گلوله‌های کوچکی در آورده و در آش بریزید.

سبزی‌ها را خرد کرده و به آش اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد و لعاب دهد. سپس گوجه فرنگی‌ها را رنده کرده داخل آش بریزید.

نعنا را در روغن سرخ کنید و هنگامی که آش آماده شد، به عنوان تزئین و البته بهبود مزه روی آن ریخته، میل نمائید.

طرز تهیه به روش دوم:

مواد لازم:

برنج: یک پیمانه

لوبیا چیتی: دو پیمانه

آب: یک لیتر

تره و جعفری خرد شده: یک کیلو

آب گوجه فرنگی: یک لیتر

پیاز داغ: یک پیمانه

زردچوبه: یک قاشق غذاخوری

نعنا خشک: صد گرم

آبغوره: یک پیمانه

نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:

برنج را از شب قبل بدون نمک خیس کنید.

لوبیا را بپزید.

آب برنج را خالی کنید و برنج خیس خورده را در قابلمه مورد نظر بریزید و آب و تره و جعفری خردشده و لوبیای پخته و آب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا کاملاً آش جا بیفتد. پیاز داغ و زردچوبه را نیز تفت دهید و داخل آش بریزید. سپس نعنا خشک را در آش ریخته و در آخر آبغوره و نمک و فلفل را اضافه کنید.

نکته:

دقت کنید که این آش هر چه تند‌تر باشد، خوشمزه‌تر است. بعد از اینکه آش آماده شد، آن را در ظرف مورد نظر کشیده و نعنا داغ فراوان روی آن بریزید.

منبع: جام جم آنلاين

کد خبر 296158

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

دیدگاه خوانندگان

آخرین خبرهای بازار