مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵
۰ نفر

همشهری آنلاین: ستاره دنباله‌دار ۶۷P که وسعتی برابر چهار کیلومتر دارد، به واسطه نزدیک‌تر شدن به خورشید و افزایش دما، درحال فوران و فشاندن توده‌هایی عظیم از مواد و غبارها به محیط اطراف است.

دنباله دار

براساس گزارش BBC، این گوی خاکی هدف رصد فضاپیمایی به نام روزتا است که به تازگی از فوران‌های گازی آن تصویربرداری کرده‌است. این تصاویر توسط سیستم عکسبرداری علمی اوسیریس روزتا به ثبت رسیده‌اند. فضاپیما فاصله ایمن خود را تا دنباله‌دار حفظ می‌کند اما تصویربرداری از آن به صورت مداوم ادامه دارد.

دنباله دار

در این تصاویر جدید می‌توان فوران گازفشان‌هایی را از بخش‌های پشتی دنباله‌دار که در تاریکی به سر می برند، مشاهده کرد. این بخش از سیارک ایمهوتپ، الهه خرد و طبابت مصریان باستان، نامیده می‌شود.

تیم کنترل کننده دوربین اوسیریس تصاویر به دست آمده از این سیستم را در نشست عمومی اتحادیه ژئوساینس اروپا به نمایش گذاشته و اعلام کردند این عکس‌ها با فاصله زمانی دو دقیقه یکبار ثبت شده‌اند. به گفته محققان مقایسه عکس‌ها با یکدیگر به خوبی آغاز فوران گازی را در این دنباله‌دار آشکار می‌سازد. براساس داده‌ها، طول فوران‌ها 900 متر بوده و با توجه به زمان دو دقیقه‌ای که میان عکس‌ها وجود دارند، سرعت فوران نیز هشت متر بر ثانیه تخمین زده شده‌است.

محققان مرکز مطالعات منظومه خورشیدی موسسه مکس پلانک می‌گویند از آنجایی که این فوران‌ها در بخش تاریک دنباله‌دار رخ‌ داده‌است، یافتن دلیلی برای وقوع آن کار دشواری است. ساده‌ترین توضیح وجود یک صخره کوچک در این منطقه است که تحت تاثیر نور و حرارت خورشید قرار گرفته و آغاز به فعالیت کرده، اما خود صخره از چشم دوربین مخفی مانده‌است. در غیر این صورت باید پای مکانیزم ناشناخته دیگری در میان باشد، زیرا معمولا بخش‌های روشن دنباله‌دارها فعال هستند نه بخش‌های تیره و سرد آنها.

از این رو انتظار می‌رود میزان این فوران‌ها طی هفته‌های آینده و با نزدیک‌تر شدن دنباله‌دار 67P به منطقه پریهلیون، نزدیک‌ترین فاصله‌ای که دنباله‌دار می‌تواند تا خورشید داشته‌باشد، افزایشی قابل توجه پیدا کند. نزدیک‌ترین عبور دنباله‌دار در روز 13 آگوست رخ خواهد‌داد، زمانی که دنباله‌دار در مدار مریخ و در فاصله 180 میلیون کیلومتر از خورشید قرار خواهد‌داشت اما موقعیت روزتا نسبت به دنباله‌دار در این تاریخ نامشخص است.
روزتا طی ماه‌های گذشته به واسطه فوران غبارهای کیهانی از سطح این دنباله‌دار مجبور شد فاصله خود را از آن افزایش داده و از این جرم کیهانی 100 کیلومتر دور شود.

کد خبر 292838

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فضا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha